StartupLister и други ресурси за споделяне на нови стартиращи компании с общността

Събрах основен списък с директории със стартъпи, които можеш да използваш, за да опиташ да изградиш страхотна общност около твоя стартъп. Говори, споделяй информация за твоя проект, получавай обратна връзка и го обсъждай с твоята целева аудитория.

Startuplister имаше повече опции в момента, когато беше пуснат като нова услуга. Сега е ограничен до споделяне на нови стартиращи компании с общността. В тази директория можеш да споделиш безплатно своя стартъп за нов продукт, услуга, уеб инструмент, приложение, софтуер, с общността, която следи за стартъпи. Но има много подобни платформи и в тази публикация събрах и други директории, полезни за стартъпи и за предприемачи и инвеститори, които търсят опции, инструменти и услуги за улесняване на своя бизнес.

Публикацията е обновена на 01.12.2021.

Ресурси за споделяне на нови стартиращи компании с общността

Startuplister Startup

През август 2020 услугата бе купена от MicroAcquire – удобния за основатели пазар за придобиване на стартиращи фирми в света. MicroAcquire помага на стартиращите фирми да бъдат придобити.

Сега имаш възможност безплатно да включиш своята стартъп компания в директорията. Оттам ще има връзка към уебсайта на твоята компания и към нейния Twitter акаунт. Пример:

startuplister директория, пример
Startuplister директория, пример

Други ресурси за споделяне на нови стартиращи компании с общността

Beta page

Betapage директория
Betapage директория

Betapage е платформа с личности, които обичат стартъпите и иновациите и искат да се свържат с подобни хора.

Ако знаеш за някой продукт / проект / стартъп или иновация, който е полезен, но все още не е в списъка на BetaPage, направи първия си принос към тази общност. 

Ако си основател на стартъп, можеш да го включиш тук, за да го представиш, да се свържеш с инвеститори и други основатели.

Ако пък се интересуваш от стартиращи компании и продукти, постави сайта в отметките си, за да го преглеждаш от време на време. Той се актуализира постоянно и може би ще намериш някои много полезни ресурси тук.

Ако си инвеститор, тогава трябва да настроиш правилно целия си профил, така че бъдещият основател на стартъп да няма много трудности при свързването с теб.

Сайтът е полезен и за фрилансъри, които също трябва да зададат своя профил и да изброят продуктите си, за да бъдат открити.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Startup Stash

Startupstash директория
Startupstash директория

Startup stash е, по техните думи, най-голямата в света директория с инструменти и ресурси за стартиращи фирми и предприемачи.

Сайтът притежава колекция от инструменти, които да помогнат на стартиращите компании по целия свят да намерят подходящите за всякакви нужди. Има и добавени филтри, за да бъде улеснен процеса на търсене.

Една чудесна опция е намирането на алтернативни инструменти на някои известни приложения и услуги.

Сайтът е много богат на ресурси.

Beta list

Betalist директория
Betalist директория

Beta list предоставя стартиращи компании преди стартирането им за набиране на първите им сто потребителя. Целта е да се помогне на основателите на стартъпи да разберат по-добре своите клиенти чрез качествени и количествени изследвания, за да могат да се уверят, че изграждат правилния продукт за пазара.

Ангажирането с клиенти е ключов компонент на този подход. BetaList помага на основателите да се свържат с аудиторията си, за да разберат по-добре изискванията ѝ и да получат обратна връзка от общността.

Killer startups

Killerstartups директория
Killerstartups директория

Killer startups е потребителска общност за стартиращи фирми в интернет. Предприемачите, инвеститорите и блогърите остават информирани за нововъзникващите интернет стартиращи фирми, използвайки блогa на платформата, където стартъпите се представят, за да видят какво мислят другите за тях.

Това е ценна онлайн дестинация за собственици на уебсайтове и интернет предприемачи, като им дава възможност да развиват своя онлайн бизнес чрез информацията, инструментите и обучението, които предлага.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Launching Next

Launchingnext директория
Launchingnext директория

Launching Next е дом на повече от 5000 нови стартиращи компании, идеи за стартиране и страхотни бизнес идеи. Сайтът представя стартиращи фирми на хилядите си читатели.

Всеки ден повече от 4500 основатели на стартъпи получават имейла на Launching Next във входящите си кутии. Някой може да забележи стартъпа ти и да ти даде тласък в правилната посока.

Reddit community for upstarts

Subreddit startups

/r/startups е общност на Reddit за предприемачи от всякакъв произход, с различни нива на експертиза и бизнес опит.

Това е форум на предприемачи, работещи за предоставяне на безпристрастна и анонимна обратна връзка, съвети, идеи и дискусии.

Основните правила на този subreddit са:

  1. Само публикации.
  2. Обсъдете, обобщете и коментирайте всяка връзка, която включите.
  3. Публикациите се нуждаят от поне 200 знака за обсъждане.
  4. Само подходящо съдържание.
  5. Без промоционални публикации.

Show Hacker News

Show Hacker News (Show HN) е за нещо, което си направил и което другите хора могат да ползват. Потребителите на Hacker News могат да го изпробват, да ти дадат обратна връзка и да задават въпроси в нишката.

Ако продуктът ти все още не е готов за изпробване от хората, не поставяй Show HN в заглавието. След като е готов, го сподели в Show Hacker News. Например, публикациите в блогове, регистрациите по имейл и набирането на средства не се броят като Show HNs.

Product hunt

Producthunt директория
Producthunt директория

Според The Verge, Product Hunt се е превърнал в сайт за задължително четене в Силициевата долина. Product Hunt предлага най-добрите нови продукти всеки ден. Това е място за ентусиасти, които обичат продуктите, да споделят и да се интересуват от най-новите мобилни приложения, уебсайтове, хардуерни проекти и технологични творения. Следейки публикациите тук, си в крак с най-готините инструменти на пазара.

Това не е мястото за публикации в блогове, новинарски статии, събития или договорни услуги.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Заключение

Да напомня какво казва Сет Годин за стартъпите:

Не търсете потребители за продуктите си, търсете продукти за потребителите си.

– Сет Годин

Човек изгражда своя технологичен продукт и вярва, че след като го пусне хиляди хора ще се радват да го използват. Но предизвикателството е в намирането на тези хиляди ранни ентусиасти! Как смяташ да ги получиш? Използвай идеите на изброените директории за стартъпи.


Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

2 Comments

  1. Да,много е вярно .
    Харесва ми :„Не търсете потребители за продуктите си, търсете продукти за потребителите си.“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.