Таргет реклама с Albacross към компании, след проследяване на посещенията им в сайта ти

Целта ми тук е да представя един инструмент – Albacross – който позволява да се създават таргетирани реклами и разбива пазара на B2B lead generation, виж защо по-долу. Но преди това малко предисловие.

Lead Generation

Една от големите цели и необходимост на всяка фирма е да намери нови клиенти. В днешно време дигиталното пространство предлага на клиентите повече възможности и информации и е много по-трудно за компаниите да привлечат внимание. Фокусът е насочен в превръщане на потребителя на съдържание в реален контакт и после в потенциален купувач. Който трябва да бъде ухажван, за да не бъде загубен.

Виж алгоритъма на привличане на купувачи в моята инфографика. Публикацията продължава след нея.

Lead generation - Ivytechnoweb

Share this Image On Your Site

 

Придобиването на потенциални клиенти е стратегическа задача за B2B (Business-to-Business) в днешно време.

Lead Generation е съвкупност от маркетинг действия, насочени към придобиване и генериране на списък от контакти на клиенти, които са истински заинтересувани от дейностите на една фирма.

Още по-добре, ако това става в групи.

Какво представлява Albacross и защо разбива пазара на P2P lead generation

Директно отговор на втората част от въпроса

– защото този иструмент има функции, които при другите инструменти на този пазар са премиум – т.е. платени и то доста скъпо. А при Albacross те са напълно безплатни.

Таргет реклама към компании, след проследяване на посещенията им в сайта ти 1

Основателите на Truecaller, апликация на Android и Apple с над 250 милиона потребители, избират да инвестират в шведската стартъп компания за развитието на Albacross – Lead generation инструмент, базиран на акаунти. В инвестицията, която общо е 8 милиона шведски крони, участва и мениджърът на Facebook за северните страни. Целта е съответно ударна конкуренция на съществуващия пазар на уеб инструменти за превръщане на потребители на съдържание в клиенти.

Много малки компании в сегмента B2B имат ограничен маркетингов бюджет. По тази причина Albacross предлага своята платформа такава, че потребителите й да рекламират с прецизен таргет. Рекламата да бъде насочена към точно избрана аудитория. Това е така нареченият Account Based Marketing. По този начин се намаляват значително разходите за реклама, като съществено се повишава ефективността.

Как действа Albacross

От едно проучване се знае, че само 2% от посетителите на един сайт оставят своите контакти. Albacross помага да се открият останалите 98%. Инструментът има много предимства.

Има семпъл интерфейс и ти показва веднага данните, от които имаш нужда, с панел за директен контакт.

Представя ти картина с всички необходими данни за твоята „фуния“ на продажбите – кои страници са посетени, за колко време и от къде (от кого). Така можеш да разпределиш проекта си и да създадеш рекламни кампании, насочени към всеки определен клиент. Създадените рекламни банери ще „следват“ клиента и ще му бъдат показвани при неговото сърфиране в мрежата.

Логиката на действие е проста – ако някой от определена фирма посещава сайта ти, Albacross ти казва от коя фирма е, дали може да бъде клиент или е конкурент.

Таргет реклама към компании, след проследяване на посещенията им в сайта ти 4

Инсталирането става по обичайния начин – регистрация, копираш предоставения код в сайта си и е готово.

Други характеристики на инструмента за проследяване

  • Посетители и потребители неограничен брой;
  • Подробна картина на посещенията на всяка уеб страница;
  • Автоматични имейли с отчет;
  • Информации за контакти и оборот;
  • Специализирани филтри и стриктен таргетинг;
  • Интегрира се с Google Tag Manager и WordPress.

Чрез базирания на акаунтите на посетителите на сайта маркетинг, можеш да оптимизираш твоя бюджет така, че да плащаш само за реклами към заинтересуваните фирми, а не напосоки.

Заключение:

100% безплатен за функцията за проследяване на посещенията. Предлага планове от 10$ на ден за рекламни кампании.

Таргет реклама към компании, след проследяване на посещенията им в сайта ти 3

Моят коментар: Изглежда един оптимален инструмент за много голям процент компании. И освен това с голямото предимство да не плащаш и да имаш списък на точните контакти, които се интересуват от твоите продукти.

Източник на основното изображение Maxpixel Free Great Picture

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.