Таргет реклама с Albacross към компании, след проследяване на посещенията им в сайта ти

Целта ми тук е да представя един инструмент – Albacross – който позволява да се създават таргетирани реклами и разбива пазара на B2B lead generation, виж защо по-долу. Но преди това малко предисловие.

Lead Generation

Една от големите цели и необходимост на всяка фирма е да намери нови клиенти. В днешно време дигиталното пространство предлага на клиентите повече възможности и информации и е много по-трудно за компаниите да привлечат внимание. Фокусът е насочен в превръщане на потребителя на съдържание в реален контакт и после в потенциален купувач. Който трябва да бъде ухажван, за да не бъде загубен.

Виж алгоритъма на привличане на купувачи в моята инфографика. Публикацията продължава след нея.

Lead generation - Ivytechnoweb

Share this Image On Your Site

 

Придобиването на потенциални клиенти е стратегическа задача за B2B (Business-to-Business) в днешно време.

Lead Generation е съвкупност от маркетинг действия, насочени към придобиване и генериране на списък от контакти на клиенти, които са истински заинтересувани от дейностите на една фирма.

Още по-добре, ако това става в групи.

Какво представлява Albacross и защо разбива пазара на P2P lead generation

Директно отговор на втората част от въпроса

– защото този иструмент има функции, които при другите инструменти на този пазар са премиум – т.е. платени и то доста скъпо. А при Albacross те са напълно безплатни.

Таргет реклама към компании, след проследяване на посещенията им в сайта ти 1

Основателите на Truecaller, апликация на Android и Apple с над 250 милиона потребители, избират да инвестират в шведската стартъп компания за развитието на Albacross – Lead generation инструмент, базиран на акаунти. В инвестицията, която общо е 8 милиона шведски крони, участва и мениджърът на Facebook за северните страни. Целта е съответно ударна конкуренция на съществуващия пазар на уеб инструменти за превръщане на потребители на съдържание в клиенти.

Много малки компании в сегмента B2B имат ограничен маркетингов бюджет. По тази причина Albacross предлага своята платформа такава, че потребителите й да рекламират с прецизен таргет. Рекламата да бъде насочена към точно избрана аудитория. Това е така нареченият Account Based Marketing. По този начин се намаляват значително разходите за реклама, като съществено се повишава ефективността.

Как действа Albacross

От едно проучване се знае, че само 2% от посетителите на един сайт оставят своите контакти. Albacross помага да се открият останалите 98%. Инструментът има много предимства.

Има семпъл интерфейс и ти показва веднага данните, от които имаш нужда, с панел за директен контакт.

Представя ти картина с всички необходими данни за твоята „фуния“ на продажбите – кои страници са посетени, за колко време и от къде (от кого). Така можеш да разпределиш проекта си и да създадеш рекламни кампании, насочени към всеки определен клиент. Създадените рекламни банери ще „следват“ клиента и ще му бъдат показвани при неговото сърфиране в мрежата.

Логиката на действие е проста – ако някой от определена фирма посещава сайта ти, Albacross ти казва от коя фирма е, дали може да бъде клиент или е конкурент.

Таргет реклама към компании, след проследяване на посещенията им в сайта ти 4

Инсталирането става по обичайния начин – регистрация, копираш предоставения код в сайта си и е готово.

Други характеристики на инструмента за проследяване

  • Посетители и потребители неограничен брой;
  • Подробна картина на посещенията на всяка уеб страница;
  • Автоматични имейли с отчет;
  • Информации за контакти и оборот;
  • Специализирани филтри и стриктен таргетинг;
  • Интегрира се с Google Tag Manager и WordPress.

Чрез базирания на акаунтите на посетителите на сайта маркетинг, можеш да оптимизираш твоя бюджет така, че да плащаш само за реклами към заинтересуваните фирми, а не напосоки.

Заключение:

100% безплатен за функцията за проследяване на посещенията. Предлага планове от 10$ на ден за рекламни кампании.

Таргет реклама към компании, след проследяване на посещенията им в сайта ти 3

Моят коментар: Изглежда един оптимален инструмент за много голям процент компании. И освен това с голямото предимство да не плащаш и да имаш списък на точните контакти, които се интересуват от твоите продукти.

Източник на основното изображение Maxpixel Free Great Picture

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.