Тим Ферис и новата му книга „Инструменти на Титани“,представена с ръководство

Нали си спомняте за известната книга „4 часова работна седмица“ и за нашумелия тогава автор Тим Ферис.

Ето сега попаднах на това интересно ръководство по новата книга на Тим ФерисИнструменти на Титани: методите, режима и навиците на милиардери, икони и изпълнители от световна класа“ (Tools of Titans: The Tactics, Routines, and Habits of Billionaires, Icons, and World-Class Performers). От любопитство намерих и книгата. Наистина, подобно на автора на ръководството по книгата – John Egan – и на мен ми идваше да подчертая много неща.

Първо искам да цитирам някои пасажи. Във втората част ще разкажа накратко за ръководството по нея, представянето на инструментите на титаните, което е изготвил Джон Игън.

От книгата на Тим Ферис

Научете правилата като професионалист, за да можете да ги нарушавате като артист.

-Пабло Пикасо


На всички ни трябва гориво. Без съдействието, съветите и вдъхновението на другите, зъбните колела на нашия ум
ще блокират и ние няма да знаем накъде да тръгнем.

Бях благословен да намеря ментори и идоли на всяка стъпка от живота ми и съм бил щастлив да се срещна с много от тях.

Винаги съм третирал света като моя класна стая, приемайки уроци и истории като гориво по пътя ми напред. Надявам се да направите същото. 
Най-лошото нещо, което може някога да се направи, е да си мислите, че знаете достатъчно. 
Никога не спирайте да учите. Никога.

Арнолд Шварценегер


Тази книга, като и другите ми, е сборник с рецепти за висока продуктивност, които аз събирах за себе си. Има една голяма разлика, никога не съм планирал публикуването й.

Изпълнителите от световна класа не притежават свръхсили. 
Правилата, които са изработили за себе си, позволяват изкривяване на реалността, доколкото тя може да изглежда по този начин, но те са се научили как да направят това,  така можете и вие. Тези „правила“ често са навици, различни от обикновените и много големи въпроси. В изненадващо голям брой от случаите, силата е в абсурда. Колкото по-абсуреден, по-невъзможен е въпросът, толкова по-задълбочен е отговорът.

За щастие десет пъти по-големи резултати не винаги изискават десет пъти по-големи усилия. Големите промени могат да дойдат в малки пакети.
Искам да прескачаш нещата, които не те завладяват. Тази книга трябва да бъде забавна за четене, да е бюфет и да избираш.
Тази книга се състои от три секции: здрави, богати и мъдри. Разбира се, има огромно 
припокриване на секциите, като частите са взаимно зависими. Всъщност, може да се мисли за трите като статив, на който е балансиран животът. Човек се нуждае от трите, за да има устойчив успех и щастие. 
„Богат“ в контекста на тази книга, означава много повече от пари. Понятието се разширява до изобилие във време, взаимоотношения, и още нещо.
Тим Ферис


От ръководството-инструмент на Джон Игън

Книгата е сборник от разкази, мисли, обичаи на големи хора. С какво са по-различни, за да са успели. Пълна е с ресурси, lifehacks (лайфхак) и богати съвети. Джон Игън обожава Тим Ферис и силно впечатлен създава това красиво ръководство по книгата.

Тим-Ферис-и-Инструменти-на-Титани-
В него са намерили място:

-Титаните и интервютата на Тим Ферис с тях;

-Техните инструменти – препоръчани книги, продукти, хранителни добавки, приложения, филми, подкасти и др., както и връзките, откъдето могат да се намерят.

Аз ги разгледах и намерих между тях: (посочените линкове водят към безплатни програми и услуги).
Тим-Ферис-Инструменти-на-Титани-1-

 

Инструменти-на-Титани-

Освен на пейзажа със спокойното езеро, в последния сайт се отпусни с много други природни картини и приятна музика.

медитация1

медитация2

медитация3

медитация4

В проекта – ръководство на инструменти на Титаните – може да се открият всякакви препоръчани от „Титаните“ предмети, програми, уреди и хранителни добавки за спортни успехи. сайтове. На мен лично ми прилича на яка реклама на много от нещата, затова който се интересува от тоя тип четиво за успели хора, за пътя към този тип успех, може да се обърне към самата книга на Тим Ферис.

 

Източник на началната снимка TheNextWeb

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.