Алтернативи на Torrentz за търсене на торент файлове 2021 г.

Алтернативи на Torrentz за търсене на торент файлове 1

Както знаем, през 2016 г. известната мощна търсачка за файл-торенти бе затворена. За цели 13 години беше станала отправна точка за откриване и сваляне на торенти. Много потребители съжаляваха. Но не след дълго изникнаха добри нейни имитатори – алтернативи. После и те изчезнаха, появиха се нови. Какво е положението сега, 2021 г., с алтернативите на Torrentz за търсене на торент файлове?

Публикацията е обновена на 06.01.2021.

Търсачки за торент файлове

Много от възникналите търсачки се развиват наистина добре. Данните по-долу са към днешна дата. За да се установи, доколко е успешна една или друга алтернатива, трябва време.

Тези търсачки са публични и не искат да се регистрираш. За да можеш да ги отвориш, по-сигурно е да ползваш VPN. Става и с безплатния VPN на Opera браузър. За да можеш да теглиш торенти, дори да нямат проблеми с авторски права, е необходимо да използваш сериозен VPN на компютъра, за да не става достояние на много хора твоя личен IP.

Да кажем, че реалните алтернативи на оригинала са почти напълно изчезнали.

Zooqle

Валидна алтернатива, графично и функционално доста различна от стария торент, е представена от Zooqle. Той е много бърз и търси в няколко сайта едновременно.

IzoHunt

IsoHunt е преминал през някои наистина тъмни етапи. Въпреки че е подценена, това е една от най-големите торент библиотеки. В него можеш да намериш колекции от аниме, игри, софтуер, филми и съдържание от телевизионни сериали.

Torlock

Torlok е един от най-добрите торент сайтове на пазара с бързо индексиране на нови торенти. Най-добър за електронни книги и аниме.

1337x

В 1337x можеш да видиш кои торенти в момента са в тенденция, кои са 100-те най-изтегляни торента или просто да търсиш торенти, да ги подреждаш по дата на излизане. Всеки ден търсачката се обновява с много нови торенти – книги, списания, филми, програми, видеокурсове.

Torrentz2eu org

Torrentz2eu.org е най-добрия за изтегляне на безплатна музика. Много е лесен за използване. Поддържа нисък профил, за да се избегне блокиране

Тorrentz4 (не е сигурно – Касперски антивирус)

Torrentz4 е може би най-обновяваният клонинг на Torrentz и най-добре функциониращият. Безплатен и бърз. Индексирани са 63 830 612 торента от 86 сайта.

Torrentz life (не работи)

Torrentz.life е с по-различна графика от обичайната за този вид търсачки. Но е със същия стандарт и възможност за търсене по повече сайтове. Индексирани са 3 830 830 торента от 66 сайта.

Torrentz2 (не работи)

Torrentz2.eu има система за уточняване на функциониращите торенти и е много бърз. Индексирани са 55 106 648 торента от 73 сайта.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Torrentzeu (не работи)

Torrentzeu.to  е с много близка на стария Torrentz графика и подобен във всичко останало. Без реклами, бърз и е индексирал над 34 милиона файл торенти.

Torrentz ec (не работи)

Torrentz.ec  е с познатата графика. Индексира над 55 милиона файл торенти.

Torrentz

Torrentz.to е не лоша търсачка, която търси първо по категории, после изписва резултата, и накрая в нова страница – торент сайтовете.

Други търсачки на торенти

Torrent-finder

Torrent-finder.info е търсачка, която има изписани отдолу торент сайтовете, в които търси. Ти кликваш върху тях и те ти дават резултати. Според мен не е много ефективен този начин на търсене.

Torrentz.colorask

Torrentz.colorask.com е търсачка, която изписва отдолу като при Google торент сайтовете с търсеното. Не е особено ефективна.

Заключение

Разбира се, не би трябвало да интересува някого защо ти трябва търсене на торент файлове и защо ги използваш. Използването на торенти обаче може да предизвика някои „проверки“ от множество доставчици на интернет услуги, които следят трафика.

Използването на торент също така излага твоя IP адрес на останалите милиони хора в Интернет. След като твоят IP адрес стане публичен, местоположението ти и интернет доставчикът могат лесно да бъдат разпознати. Затова препоръчвам да използваш VPN услуга, за да скриеш своя IP адрес.

Възможно е да има още много търсачки по торент сайтове. Ако знаеш някоя, можеш да я споделиш.

И както знаем, нещата, които сваляме, са само за временно запознаване и после трябва да ги изтрием.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

2 Comments

  1. Ето една българска торент търсачка – bgtorrents.duckdns.org.
    В момента търси в 5 те най-ползвани Български торент сайта – арена, замунда, зелка и др.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.