Twitter: ето как да се върна към стария дизайн

Twitter - ето как да се върнем към стария дизайн-

Използвам често Twitter, както може би много от хората, които четат моите публикации. Преди време Twitter преработи дизайна на своята уеб платформа, за да прилича повече на мобилния си колега. Опитах се да свикна с новия дизайн, но ми липсват някои от функциите на стария. И започнах да търся информация, която да ми даде идея, как да се върна към стария дизайн на социалната медия.

Промени в новия Twitter

Когато се анализира новия потребителски интерфейс на Twitter, промените са очевидни. Скромното командно меню, което преди се намираше в горната част на страницата, сега е преместено вляво от емисията с доста голям шрифт. Колоната, показваща тенденциите, които бяха вляво от емисията, е позиционирана вдясно.

Липса на преводач в емисията на новия Twitter

Неудобствата специално за мен, започват, когато пътешествайки по моята емисия, искам да прочета някой туит и не го разбирам добре. Тогава ми е необходим Google Translate. В старата версия, бутонът му се намираше директно под текста в емисията.

Превод на туит в old Twitter
Превод на туит в стария Twitter директно в емисията – ФИГ. 1

В новия Twitter е необходимо първо да кликнеш върху туита, за да го отвориш в прозорец и тогава можеш да използваш преводача.

Липаса на преводач в емисията на новия Twitter
Липса на преводач в емисията на новия Twitter – ФИГ. 2

Липса на връзка към Buffer за планиране на ретуитване

Втората, много важна функция, която ми липсва в новия Twitter, е връзката към Buffer, услугата, която използвам, за да планирам във времето ретуитвания на туитове, които са ми харесали.

Виж разликата в най-долния ред на ФИГ. 1 и ФИГ. 2. Когато кликна на иконката на ретуит в стария Twitter, тя ми позволява няколко възможности: ретуит веднага, планиране с уеб инструментите, които ползвам за автоматизиране на работата си в социалните медии: Buffer, Agorapulse, Hootlet.

Повече възможности за ретуит в стария Twitter
Повече възможности за ретуит в стария Twitter – ФИГ. 3

В новия Twitter, когато кликна на иконата за ретуит, възможностите са само две:

Ретуит в новия Twitter
Ретуит в новия Twitter – ФИГ. 4

В новия Twitter единствената възможност да планирам ретуит е само чрез Agorapulse, която услуга обаче е платена, докато в стария Twitter имам възможност да планирам ретуитове и с Buffer.  Тази услуга има и безплатен вариант:

Планиране на ретуитове с Buffer в стария Twitter
Планиране на ретуитове с Buffer в стария Twitter

Възможно е в бъдеще Twitter да подобри изгледа си за десктоп, но в момента ми беше необходимо да потърся възможност за връщане към стария Twitter.

И наистина възможност да се върнем към стария дизайн съществува.

Разширението GoodTwitter за връщане към старата версия на Twitter

Zusor, разработчик на свободна практика, създаде GoodTwitter, проста добавка за Chrome, Opera (чрез разширението за инсталиране на разширения от Chrome в Opera) и Firefox, която ще те върне към стария дизайн на Twitter. Всичко, което трябва да направиш, е да изтеглиш разширението, да го инсталираш и да обновиш страницата.

Досега GoodTwitter е изтеглен от над 35 000 потребители, привличайки възторжени отзиви на Reddit.

Аз включих това разширение в моя браузър Opera и засега се справя много добре. Понякога е необходимо да обновя няколко пъти страницата на Twitter, за да се върна към стария му дизайн.

Разбира се, има изразени опасения относно неприкосновеността на личните данни. Тъй като многократно е повдиган въпросът за разширения, които шпионират нашите данни, и за това разширение имаше съмнения. По този повод авторът на добавения компонент публикува целия изходен код на GitHub, за да бъде напълно прозрачен.

Според разработчика на GoodTwitter, разширението

“ премахва глупавото препроектиране на Twitter в Chrome, като променя потребителския агент за всички заявки в Twitter „.

Кодът е отворен и GoodTwitter показва, че не събира потребителски данни.

Междувременно разработчикът пусна нова, по-устойчива версия на разширението.

Това е линкът към новото разширение на Chrome: GoodTwitter-beta. На страницата му отново е публикувана връзката към изходния код.

Заключение

Надявам се да си доволен, ако и на теб ти е харесвала повече старата десктоп версия на Twitter и си се възползвал от това разширение. Остава само да видим, доколко то ще устои в магазина на Chrome.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.