Създаване на видео в анимирана графика безплатно с Typito

Още един инструмент, с който и непрофесионалисти могат да модифицират съществуващи видео или да създадат напълно нови  в анимирана графика (motion graphic). Лесен и забавен начин да създадем свое филмче за проект, събитие, за нашия маркетинг, за социалните мрежи и др.

Какво е motion graphic или анимирана графика

Това са кратки видео с графики и движение, които са предназначени да рекламират, да направят по-привлекателен даден продукт или услуга. Този дял от мултимедията става все по-популярен в областта на рекламата, защото неговата динамика привлича вниманието по-бързо. Много потребители споделят по-лесно такива видео и с това и заложените в тях идеи.

С такъв вид филм можеш по забавен начин да разкажеш за своя нов проект или да го изполваш в организацията на събитие.

Процес на създаване на едно видео

Този процес обикновено минава през 3 фази:

  1. Пред продукция – програмиране на съдържанието – определят се темата, базата ( снимки, вече готово видео), текстовете, цвят на фона и др.
  2. Продукция – процесът на създаване.
  3. Пост продукция – монтаж, добавяне на аудио, текст, ефекти.

С Typito процесът на създаване на видео с анимирана графика е улеснен.

Typito позволява да включим в нашето видео графика, музика (от предложената или да си качим наша), изображения, анимиран текст, с възможност за избор на вид движение, цвят, фонт.

Как действа

Започваме, като подготвяме изображения или съществуващо вече видео. Регистрираме се и ги качваме с бутон upload на сайта.

Създаване на видео в анимирана графика безплатно с Typito upload 1

Влизаме в таблото на Typito. Там правим всички редакции. Можем да качим още изображения, които да вместим във видеото, има възможност за вмъкване на форми и икони.

Работим по видето, като означаваме в коя част ще поместим допълнението чрез timeline в долната част на екрана.

Създаване на видео в анимирана графика безплатно с Typito timeline 2

 

В края на процеса следва добавяне на аудио. Има няколко мелодии в таблото, можеш да качиш своя.

Най-интересната част от редакцията на видеото в тази онлайн услуга е функцията за избор на текст. Възможностите са: различни цветове, фонт, темплейти, анимации.

Създаване на видео в анимирана графика безплатно с Typito текст 3

След завършване следва експорт с бутон Export. Изчакваме да се интерпретира видеото (rendering), при завършване на обработката може да получим имейл, ако сме отметнали заявката.

Когато видеото е готово, може да бъде свалено на компютъра, публикувано в социалните мрежи, включително и в Youtube. Аз направих бърз малък пример от мои снимки:

Заключение

Цена: Typito идва с безплатен план с воден знак – watermark, или на цената на $3 за произведено видео. Сваленото видео е винаги с висока резолюция. При регистрация има 7-дневен trial пълен период, в който може да се правят видео без водния знак на Typito.

Моят коментар: Приятен, забавен и много полезен инструмент.
Линк: Typito

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.