За успешните и щастливите хора – прочетено в Inc.com

Не всичко, което четем трябва да приемаме за истина и универсално правило. Дори изказана от най-успешни и влиятелни хора. Това, че 10 милиона мислят еднакво, съвсем не значи, че не грешат. Но съмнението за нашето поведение да си го имаме на ум. За сверяване. Винаги с критичното самоанализиране – ние ли сме прави – ами ако се погледнем от друг ъгъл, от друга гледна точка, пак ли сме прави.

Добро качество е, да умеем да се виждаме понякога и не рядко, както и света около нас с други, странични очи. Да си задаваме въпроси: Защо? Какъв е смисълът? Кой печели в края? Каква е цената на днешната печалбата, която трябва да платим в бъдеще?…

Получавам нюзлетър с някои специални статии на известния сайт Inc.com, в които се описват правилата на щастливите хора, на успелите хора, с какво наше поведение ще се харесаме на околните или ще станем успешни. Кои са полезните дневни привички, които трябва да усвоим, за да се чувстваме по-добре.

За успешните и щастливите хора - прочетено из Inc.com 2

И ето тук това, което ми хареса от тези статии, допълнено с мои мисли:

5 интелигентни избора, които подпомагат твоя успех

Да спрем да правим глупав избор и да се концентрираме върху това, което наистина ще ни направи успешни. И като първо –

Да спрем да се самосъжаляваме.

Ако животът ни е ударил бърза топка, да престанем с преследващите ни сутрин и вечер, и по всяко време обсебващи мисли за един сценарий „Ако…“.

Разликата между успелите хора и другите, е в това, колко време прекарват да съжаляват себе си.    Barbara Ann Corcoran – американска бизнесдама, говорител, инвеститор, консултант

Скочи отново на крака, запомни грешките си и се поучи от тях, за да не ги повтаряш. И забрави останалото.

Как да се възстановим и да оздравеем от всяка причинена ни болка, как да успеем да оставим „миналото в миналото“, да се оттървем от веригите на вината и парализиращия анализ. Грешката не може да бъде анулирана, но може да се поучим от нея и да вървим напред.

Да избераме да бъдем заобиколени само от позитивни личности

Искаш ли да знаеш как да намериш спокойствие, да премахнеш стреса и да привличаш хората – спри да доближаваш негативните. Просто ги избягвай по възможност рязко. Веднага щом усетиш негативизма, онова чувство, което тегли назад.

За успешните и щастливите хора - прочетено из Inc.com 1

Всички онези възклицания: „ами… еми…ама…ти така…не мога…няма да успееш…“ трябва да са сигнала за отдалечаване. Иначе те отравят бавно. И когато се отдалечиш, възкликваш облекчено, и си свободен.

Негативизмът често се крие под формата на загрижен приятел, който ти съобщава какво лошо ще ти се случи. И с какво си го заслужил. Който не вярва в теб. Който те обвинява ведно с враговете ти.

Спомням си в детските години обичах да чета много Екзюпери. Не „Малкият принц“. Имах една книга на руски с други негови произведения (тогава нямаше достатъчно българско издателство на големи автори, и допълвах празнотата с купуване от руската книжарница).

„Южна поща“, „Нощен полет“,“Земята на хората“,“Военен летец“, „Цитаделата“. Препоръчвам ги за четене, пълни са с разсъждения, каквито трудно се намират, верни и вечни.

Тогава за пръв път ми стана ясна истината за истинското приятелство и за истинската любов.

Приятелю мой, пред теб нямам за какво да се извинявам, няма от какво да се защитавам, нищо не трябва да доказвам: намирам  спокойствие… Отвъд моите тромави думи, ти успяваш да видиш  в мен просто човека.  От „Цитаделата“

Изводът – заобикаляй се само с позитивни хора, които не търсят от теб извинения, не те обвиняват, с които си спокоен, за да можеш да крачиш нагоре и да твориш.

Промени си обкръжението, ако трябва, но да бъдеш сред хора, които са чувствени, мотивирани, оптимисти, надеждни, подкрепящи, гъвкави и изправени нагоре, вместо да те дърпат надолу.

Да бъдем инициативни

Не чакай, поеми риска да търсиш сам и да действаш.

Виж повече тук, особено цитатите на Сет Годин: Търсиш работа – изгради си я, не я търси

Да комуникираме с устата и ушите

Повечето проблеми идват от неумението ни да комуникираме, да изказваме мислите си. Да не таим всичко в себе си и да си разсъждаваме сами. Често действителността е съвсем друга. И ако бяхме говорили, пътеките щяха да са други. Да умеем да комуникираме най-вече и с ушите си, да чуваме добре и другите, а не само себе си.

Да успеем при всеки удобен случай да изразяваме радостта си

Радостните хора заразяват с хубави чувства. Те умеят да се радват и на малките неща, умеят да благодарят за всяко мъничко щастие. Трябва да си около тях, да се грееш на тяхното слънце и да се опиташ да им заприличаш.

За успешните и щастливите хора - прочетено из Inc.com

Радостните хора са винаги мотивирани. Те затова са и радостни, защото вървят по пътя на мечтите си.

Радостните хора учат много. Нали точно сигурността, че са подготвени, им дава самочувствието да се радват на живота. Радостните хора се учат от всички и от всичко.

11 навици на щастливите хора

Уважават себе си и всички останали

Ако не се уважаваш, ако се считаш за жертва, ти ставаш наистина такъв. Често чувам да говорят – ние сме роби, работим като роби…Ако сами считаме, че трудът ни е робски и не е творчество, че е неприятен и омразен – какъв живот е тогава. Наистина робски, защото сами се поставяме на това ниво.

Уважението към другите ти носи подобно отношение. Може не веднага, не от същите хора, но няма да остане незабелязано.

Те вярват в себе си

Започваш винаги една работа без съмнение за успеха си. Никога не си поставяй сам границата на възможностите си.

Те са благодарни за нещата които имат

Да искат винаги нещо друго е голямото нещастие на много хора. Без дори да се замислят с благодарност за това, което имат, сега, в този момент. Защото утре може не само да не постигнат нещо повече, но и да загубят малкото хубаво, което имат днес. То не е даденост. Не ни е по право и не е завинаги.

Техните най-добри приятели също са щастливи хора

Да се заобиколиш от щастливи хора е най-лесният начин да заприличаш на тях.

Те гледат по-малко телевизия от другите

Телевизията е начин да те държат далеч от реалния живот. Да запълват сутрините ти с негативизъм, който убива дневната ти енергия. Да слушаш неща, за които на другите е платено да ти ги казват с определена цел. За да бъдеш техен.

Те не се мислят за посредствени

Стремят се към големи дела. Защото те водят до големи успехи. Не се крият зад гърба на другите и не отказват нова работа, защото знаят, че ще успеят и ще имат още знания плюс.

Техните лични отношения са смислени и те разцъфтяват в тях

Отношенията с такива хора са ти ценна подкрепа в трудни времена.

Те опитват различни начинания, за да променят нещата

Не можеш да потаряш едни и същи неща, когато виждаш, че те не вървят. Опитвайки нови идеи за поправяне на път, носи щастие.

Те освобождават и предоставят на другите всичко, което не им е необходимо вече

Това е начин за разсейване на токсичната негативност също.

Те прощават

Това не винаги е лесно, но прави живота ти по-лек и светъл.

Те не правят усилия да бъдат на всяка цена харесвани от другите

Не можеш да харесваш на всички. И това никога не е основна цел. Важното е да се харесваш на себе си, ако си личност със строги принципи в живота и на специални хора, които са ценни за теб. Но никога на всяка цена. Излишно е харесването на повърхностно ниво.

Ето поизписах малко, водена от точките, но използвайки много мои разсъждения.

Фотографиите, които използвах тук, са от Coschedule.com, където са предоставени за свободно сваляне.

Съдържание
За успешните и щастливите хора - прочетено в Inc.com
Име на публикацията
За успешните и щастливите хора - прочетено в Inc.com
Описание
За успешните и щастливите хора, техните правила и как да се постараем да станем такива или просто да сме заобиколени с положителни и радостни хора.
Автор
Име на сайта
Ivytechnoweb.net
Лого на сайта
Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.