Лесен начин за възстановяване на изтрити снимки от SD карта, USB флашка и др.

Лесен начин за възстановяване на изтрити снимки

Проблемът с възстановяване на изтрити снимки от SD карта и USB флашка става актуален за нас, когато по невнимание сме изтрили важни снимки, или сме форматирали картата, без да се съобразим, че имаме данни върху нея, или пък в още по-лошия случаи – картата се е повредила.

Едни от най-важните ни данни обикновено са снимките. Върху тях има запечатани незабравими моменти, те често са единствените ни физически спомени за събития и хора в живота ни. Най-лесно за нас е да ги запазваме на SD карти, USB флашки. Но там е и най-лесно да ги загубим. Докато използваме телефона или таблета, микро SD картите са чудесно и обемно хранилище за нашите фотографии. Но не бива да остават само там завинаги. Можем да загубим ценните си снимки в някои ситуации –

 • поради наша потребителска грешка,
 • поради вирус,
 • поради срив на файловата система на картата и др.

Забележка: След като установиш, че си загубил данни, не записвай нищо ново на картата, защото може да презапишеш действителното място на загубените файлове.

Лесен начин да възстановиш изтрити снимки от SD карта, USB флашка с Freeware RePicvid

Ако ти се е случило точно на теб да загубиш по една или друга причина скъпи снимки върху картата или флашката, не се притеснявай.

Можеш да опиташ RePicVid Free Photo Recovery за възстановяване на изтрити или изгубени снимки на SD, mini SD, micro SD карти. Той поддържа различни марки карти SD, като SanDisk, Samsung, Kingston, Transcend, Sony, Toshiba, PNY и др.

  1. Инсталиране на програмата

   Стартирай инсталатора на компютъра си. Когато е инсталирана програмата, избери безплатната част за възстановяване на снимки и започни въстановяването.
   Безплатно възстановяване на изтрити снимки с Repicvid

   Забележка: Ако трябва да възстановиш видео, аудио или други файлове, за тях програмата вече не е безплатна, но ако се регистрираш, можеш да използваш нейната trial версия.

   Възстановяване на изтрити снимки безплатно

  2. Свързване на SD картата към компютъра

   Постави SD картата в четеца на карти на лаптопа или в адаптер четец на карти.

  3. Избери SD картата и я сканирай за изгубени снимки.

   Избери SD картата, на която искаш да търсиш изгубени изображения. Можеш да кликнеш върху Advanced Setting, за да конкретизираш търсенето и така да го ускориш.

   Възстановяване на изтрити снимки безплатно - настройка

   Започва търсенето на изображения по устройството:
   Откриване на изтрити снимки с Repicvid

  4. Преглед и извличане на изтрити снимки от SD карта

   След сканирането можеш да прегледаш възстановените файлове един по един.
   Избор и възстановяване на изтрити изображения с Repicvid 1

   Избери тези, които желаеш и кликни върху бутона Recover, за да ги запишеш в друга папка.
   Запис на възстановените изтрити изображения с Repicvid в нова папка  Виж още: Картата sd е повредена, ето как да възстановим данните-преглед на 4 безплатни програми

  Видео с обяснения за възстановяване на изтрити снимки

  Заключение

  Както се вижда, откриването на изтрити или загубени дори след многократно форматиране на USB флашка (същото и със SD карта) снимки и изображения във формати JPG, PNG, GIF и др., е лесно и бързо с безплатната програма RePicVid Free Photo Recovery.

  Поддържани типове SD карти : SD карта, mini SD, micro SD, SDHC, Micro SDHC, SDXC, Micro SDXC, SDIO, CF (CompactFlash) карта и др.

  Поддържа различни носители за съхранение на данни: hard диск, USB устройство, SD карта, цифров фотоапарат и др.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

4 Comments

 1. zdravei te imam problem s edna fla6ka ne moga da otvori niti videoto nito snimkite asa v fla6kata moga li daviq ispratq po ekont zada miq opravite kolkoto si struva ste plaiq molq obade te mise tel 0877879667

  • Здравейте, опитайте с методите, за които съм писала. Не се занимавам с поправка на техника. Потърсете съответните фирми в своя град.

 2. Здравейте,
  Използвах програмата за възстановяване на снимки-справи се доста добре- благодаря! Малко помощ как да се регистрирам за да ползвам trial версията зя възстановяване на видео файлове, както сте писали по-горе?

  • Здравейте, благодаря за хубавите думи! Направо изтеглете от тази страница Стандартната версия, кликнете на trial. След като я стартирате на компютъра, ще ви изпрати на страница, където иска купуване или да я използвате за откриване на файлове. Кликнете на второто – това е бутона в ляво. После вече можете да я използвате.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.