Видео маркетинг, фотография, видео маркетинг за фотографи – пример

Ще ти разкажа накратко за видео маркетинг, фотография и видео маркетинг за фотографи. С един великолепен, направо зарибяващ пример. Чети надолу…

Публикацията е обновена на 04.01.2021.

Обичаш ли да снимаш?

Фотографирането носи някакво особено удоволствие от досега в дълбочина с красотата. Фотографирането те учи да гледаш с други очи на света и да откриваш изящество и в най-малките детайли, където другите може би виждат само небрежност. Учи те да бъдеш щастлив.

14 години живях и се разхождах с фотоапарата на страхотно красиво място.  Казвах си постоянно, че би трябвало очите ми да са фотоапарат, за да не пропускам нито миг от красотата наоколо, да снимам с всяко премигване с клепачите залези, прибои, изгреви, цветове, старинни улици и сгради, зелено, синьо, златно…

Остров Иския, Италия - видео маркетинг за фотографи

Любител съм. Уважавам много професионалистите.

Видео маркетинг за фотографи

Днес ще ти покажа един съвършен начин на маркетинг за фотографи.

Фотографът има голямо предимство за своя маркетинг – има предмети. Може в своя блог да показва апарати, обективи, осветление, стативи, филтри, десетки джаджи, фотографии, монтаж с части от процеса, уроци за ползване на графични редактори, начини и трикове за фотографиране…

Фотографът има възможност да ползва огромен брой маркетингови инструменти: блог – портфолио, различни социални медии – Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest. Но може би най-успешния начин е да си направи видеоблог на Youtube, Vimeo и други видео платформи.

Видеоблогът за фотографи се оказва голям маркетингов инструмент. Чрез видеото много по-добре, отколкото в обикновен блог, могат да демонстрират начини на фотографиране при различни обстоятелства, възможности за редактиране, познаване на техниките.

Пример за видео маркетинг

Чувал ли си за Peter McKinnon. един симпатичен млад канадски фотограф? С първите си видеоклипове за броени месеци успява да събере над 1 000 000 последователи. Всяко негово видео има по стотици хиляди гледания. 

В професонално направените видеоклипове ни прави свидетели и участници в неговия ден, по пътя до работното място, в процеса на снимане. Разказва за инструментите, апаратите, тънкостите:

5 ways to INSTANTLY make BETTER VIDEOS!,

How to make your pictures COME TO LIFE using a CINEMAGRAPH,

How to photograph INCREDIBLE ARCHITECTURE!,

Get CRAZY shots with STEEL WOOL photography!!!,

това са само част от заглавията на тези великолепни видеоматериали.

Виж само това видео и ако и ти обичаш да снимаш, ще се запалиш:

Хитро, нали ?

Мисля, че всеки път, когато един артист и професионалист, е готов да сподели своя занаят, близък до нас, трябва да спрем и да понаучим нещо.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Маккинън казва, че целта му е да направи снимки и видеоклипове, които „означават нещо“, а той е експерт по визуалните истории. Ето например едно описание на работния процес за създаване на проект „забързване на времето“ с най-добро качество:

Ще завърша с неговите думи за работата му:

Просто казано, обичам това, което правя. Стремя се да бъда най-добрият в него. Искам снимките ми да означават нещо, да преодолеят просто „още една снимка“ и да станат неоспорими моменти на ясна история и емоция. Прекарах половината от живота си в това и не смятам да спирам скоро. Благодаря ви, че прекарахте този път с мен.

Заключение

А ако искаш да прочетеш още за Peter McKinnon и начина му на работа, ето линк към негов блог: Diyphotography

Източник на основната фотография Pixabay.com

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.