Вирус ли е PDF Architect и как да го деинсталираме

Имаш намерение да инсталираш PDF Creator, за да разпечаташ уеб страница в pdf формат ? Тогава бъди внимателен със следните неща, за да не се сдобиеш и с PDF Architect.

Преди да инсталираш PDF Creator

PDF Creator е една не лоша програма за разпечатване на уеб страници във вид на pdf файл, или за конвертиране на друг формат в pdf формат чрез контекстуалното меню на Windows Explorer, в случай, че си го инсталирал на компютъра.

Нистина нещата бързо се развиват и сега нуждата от него не е толкова голяма, след като Windows 10 притежава свой инструмент за виртуално разпечатване в pdf. Да не изброяваме редица други разширения на браузерите като Print Friendly, Fireshot, Webpage Screenshot Free и др.

Но все пак си искаш PDF Creator. Тогава да внимаваме. Сваляме го от основната страница PDF Forge.И тук си отваряй добре очите. Ето опасностите:

1.
Вирус-ли-е-PDF Architect-1

След като го свалиш и започнеш инсталацията, започват и предлаганията. Не пропускай проверката с антивирус (Касперски не открива нищо). После не забравяй да сложиш отметка, че искаш персонализирана инсталация.

Първата оферта, както се вижда от снимката, която направих, е на PDF Architect. Веднага махни отметките на 3 те селектирани в червения правоъгълник.

2.   Вирус-ли-е-PDF Architect 2

Следва отново предложение за инсталиране на PDF Architect. В никой случай не инсталирай. После ще кажа защо.

3. Вирус-ли-е-PDF Architect-3

Тук вече предлагат свой toolbar. В никой случай не се съгласявай, отметни „не“. Toolbar Forge е един adware, spyware или троян или всичко заедно, макар че  от фирмата отричат.

Вече си инсталирал PDF Creator

Разглеждам случая, когато вече си инсталирал PDF Creator, и както направих аз миналата година, си приел инсталирането на PDF Architect. Или просто не се обърнал внимание и не си го отказал.

Вирус ли е PDFArchitect 4

Деинсталиране на PDF Architect

Този уж легален продукт, уж безплатен, веднъж инсталиран, запълва цялото ти време на компютъра, занимавайки те със себе си. Обсебва големи ресурси от системата. И ако му повярваш и искаш нещо да направиш с него, стигаш винаги до това, че всичко се плаща и то скъпо.

Съвсем резонно тръгваш да го деинсталираш. Тук може да имаш късмет да го направиш по нормален начин. Но се случва, както и на мен, тази програма да не се появява никъде като инсталирана. Дори при проверка с различен софтуер. Нито притежава собствен дезинсталатор.

Намерих следното решение, с което веднага се премахва неприятния, нахален PDF Architect. (Виж само какво име му измислили, внушава респект и доверие).

Когато се инсталира тази нежелана програма, по някакви причини не е изцяло със своя деинсталатор.

Не малко хора имат проблем с този софтуер и един от пострадалите е потърсил контакт с разработчиците, за да го разреши. Оттам му изпращат този линк, с който се дезинсталира веднага и изцяло PDF Architect.

http://files.lulusoft.com/pub/pdfarchitect4/removal/Architect_Remover_1.0.7.25584.exe

Деинсталиране на Toolbar ForgeКогато бях отчаяна, че не намирам разрешение и мислех да се свържа и аз с фирмата-разработчик, открих това решение във форума на Bleepingcomputer. Съветвам пак контрол с добър антивирус.

Успях да избегна инсталирането на този браузер hijacker.  Но ако ти се случи да го инсталираш без да искаш, следвай моето упътване, за да го изчистиш.

 

Заключение

Мисля, че вече спокойно можем да си минем без PDF Creator и да не рискуваме напразно. Има толкова други хубави безплатни програми за разпечатване на една уеб страница в pdf формат и за конвертиране от друг формат в pdf.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.