7 безплатни инструменти за създаване на графики и диаграми онлайн, подобни на Vizzlo

Тази публикация беше за Vizzlo – онлайн инструмент за създаване на графики, диаграми, бързи и качествени визуализации в помощ на бизнеса. В началото имаше и добър безплатен план. Но създателите му решиха да го направят напълно платен (11€ / мес.), като постепенно увеличават и цената. Затова освен с неговото представяне, допълних публикацията с някои безплатни инструменти за създаване на графики и диаграми онлайн, подобни на Vizzlo.

Безплатни инструменти за създаване на графики и диаграми онлайн

Публикацията е обновена на 21.12.2021.

Безплатни инструменти за създаване на графики и диаграми онлайн

Canva

За разлика от други приложения за онлайн графики, добре познатият дизайнерски инструмент Canva не е сложен и не отнема много време. Можеш да създадеш красива графика или диаграма за минути, превръщайки необработените данни във визуално и лесно за разбиране представяне.

Избери си шаблон и проектирай със своите данни. Публикувай, сподели или изтегли графиката си в различен формат.

Създаване на графики и диаграми онлайн с Canva

Chartblocks

Chartblocks е инструмент за онлайн създаване на диаграми. С него много лесно можеш да проектираш и споделиш диаграма. В дизайнера на диаграми, имаш избор от десетки видове шаблони, които можеш да персонализираш с упътване стъпка по стъпка. След създаването на диаграмата имаш възможност да я споделиш в социалните медии, да я вградиш във всеки уебсайт или да я споделиш с помощта на вградените инструменти за споделяне в социалните медии. ChartBlocks се интегрира директно с Facebook и Twitter. Можеш също да експортираш графиките си като редактируема векторна графика за използване в Illustrator и други графични пакети.

Създаване на диаграми чрез Chartblocks

Piktochart

Piktochart е създател на визуално съдържание от различен тип. Можеш да превърнеш бързо всеки текст или данни, в професионален отчет, ангажираща презентация, инфографика, графика в социалните медии или печатна форма на визуализацията. Започни с готов шаблон. Има на разположение десетки, проектиран от експерти. Или персонализирай марката си – достъпни са ти персонализирана цветова палитра и различни шрифтове.

Създаване на графики и диаграми с Pictochart

Infogram

Infogram дава възможност за по-бързо публикуване на управлявано от данни съдържание – красиви диаграми, инфографики, карти и отчети. Инструментът е подходящ за всеки, който иска да се открои със съдържание, управлявано от данни – маркетолози, медийните компании и агенции.

Безплатният план включва 37+ типа интерактивни диаграми, до 10 проекта, до 5 страници на проект, 13 вида карти, публикуване на съдържанието онлайн, импортиране на данни, обектни анимации.

Платените планове започват от $19 / мес.

Графики с Infogram

Visuafy

Visuafy ти дава възможност да копираш или качиш данните си, да персонализираш диаграмата и да споделиш. Можеш да започнеш от нулата или да избереш между готови примери, за да стартираш диаграмата си:

 • Line диаграми;
 • Bar диаграми;
 • Pie диаграми;
 • Scatter диаграми;
 • Radar диаграми;
 • Смесени диаграми.
Създаване на диаграми с Visuafy

Vecta.io

Vecta.io е мощен онлайн SVG редактор за екипи. Лесно създаваш, използваш и споделяш векторни графики.  Онлайн инструментът е напълно разширяем с приставки, базирани на JavaScript. Можеш да създадеш свой собствен персонализиран плъгин. Ако пуснеш данните си, софтуерът ще направи всички чертежи вместо теб. Получените SVG изображения ще бъдат с малки размери на файлове, благодарение на вградения SVG минификатор. Ще работят без загуба на шрифтове.

С множество единици, инструменти за мащабиране и измерване, Vecta ти позволява да създаваш широк спектър от невероятно точни диаграми.  Можеш да плъзнеш и пуснеш Autocad рисунки, шаблони на Visio и рисунки във Vecta, за да ги редактираш. В момента поддържа формати * .dwg, * .vsd и * .vss. Предстои включване на поддръжка на още файлови формати.

Графиките могат да бъдат експортирани във формати *.jpg, *.png, *.pdf, *.dxf, *.dwg, *svg.

Създаване на графики и диаграми с Vecta.io

Venngage

Venngage е платформа за информационен дизайн, която предоставя голям набор от готови шаблони, за да улесни комуникацията на сложна информация и то лесно и без дизайнер. Продуктът предоставя завладяващи визуални материали, които да добавиш към своите проекти, за обучение и развитие. Чрез Venngage можеш да трансформираш данните си в ангажиращо и мощно визуално съдържание, в изследователски документи. По този начин се достига до по-бързо и нагледно мисловно възприятие.

Безплатната версия дава възможност за 5 дизайна, публично споделяне, безплатни разнообразни икони и джаджи, 6 качвания на изображения. Платените версии започват от $16 / мес.

Създаване на графики и диаграми онлайн с Venngage

Създаване на графики и диаграми с Vizzlo

Виж още: Креативни презентации с Ludus – богат на функции онлайн инструмент

Много лесен и интуитивен за използване уеб инструмент, без нужда от предварително обучение на платформата. Поради липсата на сложни инструменти, бързо могат да се включват нови сътрудници в проектите. За съвсем малко време направо в браузера създаваш материал с високо качество за своите презентации.

Най-известните части от портфолиото на Vizzlo са: timelines, диаграма на Гант, графика-каскада, събития-стрелка, логически дървета, групирани bar chart, папка chart, лента bar chart, карти, бизнес модел canvas, кръгова графика и много др.

Vizzlo-създаване-на-качествени-графики онлайн

Каталогизирани са по няколко признака. Например:

Класифициране по типа графика (chart) :

 • Bar & Column charts;
 • Circular charts;
 • Time-based charts;
 • Line & Area charts;
 • Processes & Structures;
 • Gauges & Status charts;
 • Scatter plots & Bubble charts;
 • Pictorial charts;
 • Signs & Memes.

Класифициране по функциите – за кои случаи се използват (use-case):

 • Project Management;
 • Finance & Economics;
 • Sales & Marketing;
 • Pitchdeck essentials for Startups.

Тези професионални графики помагат за успешно представяне на идеите. Лесни за споделяне и за вграждане в презентации и документи с drag and drop.

Създадените проекти запомняш в папката Документи. Можеш да се върнеш и да ги редактираш или да ги изтеглиш. Ако работиш в безплатен план, върху графиката има огромно лого, така че е невъзможно да я използваш, освен с познавателна цел. Ако плащаш месечната такса от 9€,  инструментът е

 • бърз;
 • структуриран;
 • с чист и лесен интерфейс;
 • с възможност за запомняне;
 • с възможност за изтегляне;
 • с възможност за прозрачен фон;
 •  с използване в документи за представяне на идеи;
 • с използване в презентации – вмъкваш графиката в Power Point или съвместими;
 • с използване в блог и споделяне в социалните мрежи.
Vizzlo-графики

А ти използваш ли някой от тези инструменти? Сподели в коментарите с кой инструмент за графики и диаграми работиш най-добре.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.