Уеб инструменти и трикове на седмицата – 28.08.2017

Продължавам поредицата от понеделници, в които публикувам инструменти и трикове, направили ми впечатление през изминалата седмица. Четвърта серия.  🙂    Уеб инструменти и трикове на седмицата - 28.08.2017 10

Уеб инструменти

1.Crello

Depositphotos.com е много известен сайт за дизайнери и фотографи. Техен е и новият сайт – редактор за графични изображения Crello,  безплатен в помощ на създаващите картинки с надписи – меме, банери и др. за маркетинг нужди и за социалните медии.

Осъществено от голямата библиотека с изображения и графични елементи на Depositphotos, Crello е много удобен за потребителя. Подобен е на Canva и не изисква специални умения за проектиране, но предлага професионално изглеждащи дизайни.

Уеб инструменти и трикове на седмицата - 28.08.2017 1

 

2.Duarte

114 страници с прекрасни диаграми, които можеш да използваш в свои проекти, презентации, инфографики. Красиви нюанси на синьото и изобилие от модели.

Уеб инструменти и трикове на седмицата - 28.08.2017 2

 

3.HomeStyler

Уеб апликация във Flash интуитивна и лесна за използване. Можеш да проектираш своя дом на мечтите с нея. Използва се техниката drag&drop. Разполага с много елементи за проектиране на стаи, мебели, предмети, електроуреди…Може да се запомни триизмерно, както и да се разпечата.

Уеб инструменти и трикове на седмицата - 28.08.2017 3

4.Readable

Искаш да провериш колко лесно читаем е твоят английски текст? Ето още един инструмент за това – Readable.io.

Поставяш текста в полето отляво, кликваш върху „Measure readability“ и вдясно ще видиш набор от статистически данни и резултати, включително:

Лекота на четене
Ниво
Плътност на ключовите думи
Анализ на чувствата и тона
Трябва да се обработва много текст?

Можеш да качиш CSV файл в Readable.io, когато имаш по-голям текст.

Уеб инструменти и трикове на седмицата - 28.08.2017 4

5. Facebook Password Decryptor

Това е софтуер, безплатен и направен нарочно, за да възстанови паролата ти във Facebook, която си забравил, но стои запомнена в браузъра ти под звездички.

Програмата не е за хакери , а обикновен помощен инструмент за твоята собствена парола.

Възможно е някои антивирус да блокират инсталирането или изпълнението на програмата.

След сваляне и инсталиране, кликни на Start Recovery горе в дясно. Софтуерът търси паролите ти, запомнени в браузъра. Когато приключи, кликни Show Password.

Внимание: Този инструмент трябва да се изпoлзва само за намиране на собствени пароли. В противен случай – опит за откриване на чужди пароли – се нарушава закона.

Уеб инструменти и трикове на седмицата - 28.08.2017 5

6.Bannersnack

Конструктор на оригинални банери. Създава статични или анимирани в HTML5 банери по лесен и бърз начин. Избираш си персонализиран формат от галерията, добавяш фон, анимираш текста и формите и оцветяваш както ти харесва. Можеш да създадеш следните типове банери:

  • Banner Analytics
  • Banner Rotator
  • Enterprise
  • Ad campaigns

Уеб инструменти и трикове на седмицата - 28.08.2017 6

7.Fotosketcher

Набързо можеш да създадеш рисунка от фотография. Инструментът не е нов, но да го припомня. Това е софтуер за десктоп и хубавото е, че има лека портативна версия и няма нужда от инсталация. Всичко става автоматично, ти само избираш параметрите.

Може да се използва за подобряване на твоите оригинални фотографии – с контрасност, яснота, светлина, сатурация и др.

Уеб инструменти и трикове на седмицата - 28.08.2017 7

8. Stackforest

Много богато хранилище на ресурси за малкия бизнес. Безплатна сбирка. Полезна най-вече за предприемачи, дизайнери, разработчици и маркетинг.

Уеб инструменти и трикове на седмицата - 28.08.2017 11

 Трикове на седмицата

1. Как да свалим видео от Facebook

Първин начин – отиваме на сайта Fbdown  и в определеното поле поставяме url на видеото, което искаме да свалим.

А как да намерим адреса URL на видеото във Facebook, ще разбереш в тази публикация Уеб инструменти и трикове на седмицата

Другият начин, много по-бърз, който използвам и аз е, да се инсталира разширението Savefrom helper в браузър Opera или Firefox, които го позволяват. Тогава на всяко видео и изображение във Facebook и Instagram се появява стрелка за моментално сваляне. За съжаление Chrome го е забранил и не може да се инсталира там.

Виж повече: Как да свалим снимки и видео от Instagram – няколко лесни начина

2.Търсим заместител на стара, неработеща уеб апликация

Има толкова много „умрели“ вече уеб апликации. Някои от тях вършеха много добра работа и хората бяха привързани към тях. Само да спомена за Google Reader и Picasa.

Но вече си има официално „гробище“ за този вид сайтове. В Productgraveyard се намират над 1000 достойно вършили си работата и „загинали“ сайтове. Показан е периода на живот, причина за смъртта и етапи от историята. И което е най-полезното – сегашните валидни алтернативи.

Уеб инструменти и трикове на седмицата - 28.08.2017 9

Източник на основното изображение Pixabay.com.

Гифчето е по изображение от Graphicmama.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.