Уеб инструменти и трикове на седмицата

Започвам седмицата с един преглед на интересни инструменти и трикове, който наричам Уеб инструменти и трикове на седмицата.

Уеб инструменти

 1. Onesignal

  Уеб инструменти и трикове на седмицата 1

  OneSignal е мощна крос платформена услуга, която осигурява изпращане и автоматизация на Push известяване на уеб и мобилни устройства. Действа отлично. Съобщенията, които можеш да изпращаш на устройствата предвиждат различни персонализации. Много полезна услуга на Android  и Ios. Безплатна. Има WordPress плъгин. Тук туториал на английски: Medium.

 2. Bee

  Bee е инструмент, който предлага един прост редактор за имейлa -нюзлетър, бърз и безплатeн. Интуитивен и с много шаблони. Има и pro версия.

  Уеб инструменти и трикове на седмицата 10

 3. Sociograph

  Sociograph дава безплатни и пълни статистики за всички страници и групи, които управляваш. Също много полезен инструмент. Ако имаш голям обем, го качва бавничко. Но веднъж качил страниците, не е необходимо обновяване.

  Уеб инструменти и трикове на седмицата 2

 4. Flow.microsoft

  Microsoft Flow:  Microsoft също се отправя към автоматизиране на процеси като Zapier. Може да свърже със 154 услуги, като SharePoint, Office 365, OneDrive, Twitter, Dropbox…

  Уеб инструменти и трикове на седмицата 3

 5. Getwebcatalog

  Webcatalog е App Store – алтернатива или допълнение към апликациите на Windows, но е за  Win/Mac/Linux.

  Уеб инструменти и трикове на седмицата 4

 6. Investordeck

  Investordeck дава свободен достъп до библиотека от презентации, информация и инструменти на инвеститори, за да черпиш вдъхновение за развитие на твоя бизнес. Има данни за над 6500 компании.

  Уеб инструменти и трикове на седмицата 5

 7. Colorwiki

  ColorWiki предоставя подробна информация за всеки шестнадесетичен цвят, включително  RGB стойности, стойности на CMYK, стойности на HSL и цветово преобразуване в много различни формати. Предлага цветови схеми за всеки цвят за нуждите на уеб дизайна.

  Уеб инструменти и трикове на седмицата 6

Трикове на седмицата

 1. Как да намерим линк на публикация на социалните мрежи

  На  Twitter и Facebook всеки единичен пост има еднозначен адрес, който ни се налага да ползваме поради различни причини – споделяне, изпращане на линка на имейл и др. Да се намери този адрес е много лесно. просто кликваме върху датата на публикацията, както е показано на изображението.

  Уеб инструменти и трикове на седмицата 7

 2. Screenshot на цялата страница с този скрит shortcut на Chrome браузър

  За скрийншот можем да ползваме разширения, но тази година Chrome пусна свой инструмент, който е малко скрит. Може да прави скрийншот на цялата страница.
  Инструментът работи на текстови страници. На страници на апликации и на специални страници не работи, както е характерно за подобни инструменти. Поредицата за MAC е

  Alt+Command+I
  Alt+Shift+P

  Поредицата за Windows, Linux, Chrome OS е

  Ctrl+shift+I
  Ctrl+shift+P.

  Тези клавишни комбинации ще отворят менюто за разработчици на Chrome. Написваш „screenshot“ и ще се свали пълна снимка на уеб страницата.

   

  Уеб инструменти и трикове на седмицата 8

  За инструменти за дизайнери виж моя набор към Ресурси: Tools for designers – the list continually updated

Източник на основното изображение Pixabay.com.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.