34 уеб сайтове за безплатни видеоклипове

Нуждаеш се от видео? От движещи се изображения за твоя уебсайт до b-roll за клиенти, наличието на сигурно място за намиране на качествени видеоклипове е задължително.

Видео фоновете са отличен начин да се привлече вниманието към собствения продукт или услуга на уебсайтове, целеви страници, видеопрезентации. Разбира се, трябва да се направи с вкус. Движението привлича вниманието. Ефектът може да бъде хипнотизиращ. Освен това може да увеличи времето, което посетителят прекарва на сайта. Можеш да разгледаш тази огромна колекция от 34 уебсайта за безплатни видеоклипове, за да си избереш подходящи видео фонове.

Забележка: Винаги се уверявай, че видеоклипът, който изтегляш, е без ограничения на авторските права.

34 уеб сайтове за безплатни видеоклипове
34 уеб сайта за безплатни видеоклипове

Списък от 34 уеб сайтове с безплатни видеозаписи

1. Pixabay

Pixabay.com е особено популярен сайт сред блогъри, дизайнери и др., споделящи безплатни изображения, илюстрации, видеоклипове и музика. Сайтът предлага на потребителите над 1,6 милиона безплатни видеоклипа, които са публикувани от общността на услугата. Включени са всички видове стоково видео, включително HD и 4K опции. Повечето от техните видеоклипове са с дължина под минута и са форматирани като MP4.

Цялото съдържание се публикува под лиценза на Pixabay, което го прави безопасно за използване, без посочване на авторство – дори за търговски цели.

Pixabay видео фон
Pixabay видео фон

2. Pexels

Pexels.com разполага с обширна библиотека от безплатни видеоклипове в различни категории. Нещо повече, тази общност често предлага предизвикателства, за да помогне за изграждането на колекции, а те понякога включват парични награди.

Всички видеоклипове в Pexels са безплатни за комерсиална и лична употреба и е позволено да се правят свои собствени промени в тях.

Pexels видео фон
Pexels видео фон

3. Videvo

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Videvo.net предлага безплатни HD кадри и динамични графики, подбрани от общност от видеографи и хора на свободна практика. Това е огромна колекция от HD видеоклипове, както и група от 4k видеоклипове. Има търсачка сред всички видео или избор от най-популярните, както и от най-новите постъпления. Изисква посочване на създателя.

Videvo видео фон
Videvo видео фон

4. Videezy

Videoezy.com предлага голямо разнообразие от безплатни HD кадри с огромна колекция от въздушни кадри с дрон. Част от съдържанието е срещу заплащане, но има добра безплатна видео колекция, достъпна за лична и официална употреба. Ако желаеш да използваш безплатните видеоклипове на Videezy, трябва да посочиш авторството на създателите.

Vecteezy видео фон
Vecteezy видео фон

5. Mazwai

Mazwai.com е ресурс за безплатни кадри и движещи се изображения. Всички кадри са подбрани ръчно и гарантират най-високо ниво на качество. Библиотеката се разширява постоянно с безплатно съдържание, приема и принос на нови автори.

Mazwai видео фон
Mazwai видео фон

6. Pond5

Pond5.com твърди, че притежава най-голямата в света колекция от безплатни видеоклипове. Сайтът е доста ясен по отношение на търсенето и включва много опции за търсене.

Pond5 ти позволява да изтегляш видеоклипове безплатно, ако се регистрираш и станеш член на общността. Можеш също да закупиш кредити за изтегляне.

Pond5 видео фон
Pond5 видео фон

7. Coverr

Coverr.com предлага безплатни видеоклипове, които могат да се използват за фон на уебсайт. Добавят се нови видеоклипове всеки понеделник. Виж повече тук: Coverr–безплатно видео за фон на началната страница на сайта

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

8. Clipstill

Видеоклиповете в Clipstill.com са достъпни за изтегляне като малки видеофайлове. Изисква се регистрация. Не се изисква кредитиране на видеоклиповете и можеш свободно да ги използваш само за лична употреба (виж страницата за лиценза за повече подробности).

9. Flickr Creative Commons

Flickr Creative Commons предоставя видеоклипове, качени от потребители на Flickr, които са лицензирани под Creative Commons.

10. Distill

Подбрани безплатни HD видео за лична и търговска употреба. В сайта са подредени са по категории.

Distill видео фон
Distill видео фон

11. Vimeo

Безплатни HD кадри – Vimeo групата на Phil Freed, предлага безплатни видео клипове, които можеш да използваш в твоите търговски проекти.

12. Mixkit

В Mixkit.co видеоклиповете са групирани в категории и съдържат зашеметяващи изображения. Вариациите включват и b-rolls. И всичко това изглежда автентично с модерен видео стил.

Всяка седмица се добавят нови видеоклипове и можеш да получаваш известия по имейл за тях. Всичко в сайта е достъпно за използване в комерсиални и некомерсиални проекти.

Mixkit видео фон
Mixkit видео фон

13. Tanuri Experiment

Experiment Tanuri предлага безплатни видеоклипове. Те обаче трябва да бъдат кредитирани съгласно Creative Commons Attribution 3.0. Всички видеоклипове са разделени на категории, като хора, природа и пейзажи, залез, индустрия и други.

14. X Stock Video

Xstockvideo.com има хубава колекция от безплатни видеоклипове, налични за изтегляне. Видеоклиповете са широко категоризирани и дори могат да бъдат сортирани по популярност, най-изтегляни и най-скоро качени.

Xstockvideo видео фон
Xstockvideo видео фон

15. Splitshire

Splitshire дава възможност за незабавно изтегляне на частна колекция от безплатни снимки, безплатни видеоклипове и изображения с висока разделителна способност за лична и търговска употреба.

Това са YouTube видео.

16. Dareful

Dareful.com е източник за напълно безплатни 4K и HD стокови видео клипове, които могат да бъдат изтеглени и използвани свободно. Всички видеоклипове на Dareful са заснети отJoel Holland, основателят на VideoBlocks. (Dareful е част от мрежата от сайтове VideoBlocks)

Dareful видео фон
Dareful видео фон

17. Movie tools

Сайтът предлага напълно безплатни анимирани 2D и 3D фонови анимации и други. Видео циклите също могат да се използват безплатно.

Movietools видео фон
Movietools видео фон

18. Wave video

Wave Video има милиони безплатни филми и изображения, които могат да бъдат свободно изтеглени и използвани, включително и музика. Най-доброто нещо при Wave Video е безплатният видео редактор, който ти позволява да създаваш видео онлайн, като използваш кадри, изображения и музика.

19. Beachfront b-roll

Библиотека с безплатни кадри и анимирани фонове. Някои от наличните видео категории са Time-lapse и HDR, VJ Loops, Природа, Технологии, Празници, Абстрактни анимации, Сгради и трафик, Cinemagraphs.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

20. Archive.org

На този сайт можеш да намериш висококачествени материали, които да се използват, както за търговска, така и за лична употреба.

21. Iso republic

Независим уебсайт, който предоставя подбрани колекции от най-добрите CC0 снимки и видеоклипове с висока разделителна способност.
Няма никакви ограничения. Можеш свободно да изтегляш, да използваш както в лични, така и в търговски проекти, да редактираш или споделяш и да правиш това без разрешение или приписване на създателя на произведението. Въпреки че се насърчава приписването, то не е задължително.

Isorepublic видео фон
Isorepublic видео фон

22. Foca stock

FOCA предоставя безплатни CC0 фотографии и видео за лична и комерсиална употреба на уебсайтове, проекти, теми, приложения и др. Използвай ги в твоите социални публикации, реклами, видеоклипове, уебсайт и др. Могат да се изтеглят безплатно, използват и разпространяват както за лични, така и за търговски цели.

23. Vidsplay

Нови кадри в vidsplay.com се качват на всеки няколко седмици и се добавят към „Началната страница“. За да изтеглиш видеоклип, просто кликни върху бутона с надпис „Безплатно изтегляне“ на страницата на всеки видеоклип.

Vidsplay видео фон
Vidsplay видео фон

24. Free video footage

Невероятна колекция от стокови видеозаписи, предоставени напълно безплатно.

Какво се предлага:

  • Стотици безплатни видео фонове, кадри и анимационни графики.
  • От SD до HD качество, подходящо за професионална употреба.
  • Персонализиран лиценз, позволяващ търговска употреба.
  • Разширяваща се колекция с повече видеоклипове, добавяни редовно – регистрирай се за безплатни видео актуализации.
  • Организирани в тематични категории.
  • Удобен за потребителя инструмент за търсене за лесно сърфиране.
Free-video-footage видео фон
Free-video-footage видео фон

25. Cute stock footage

Основната идея на cutestockfootage.com е да доставя видео/звук/фото материал за професионалисти и аматьори, видео редактори, 3d художници, музиканти безплатно или срещу малка такса.

Cutestockfootage видео фон
Cutestockfootage видео фон

26. All the free stock

Едно място за много сайтове за безплатни стокови изображения, видеозаписи, звукови ефекти, икони и други…

Всички сайтове тук предлагат изображения, изброени под лиценз Creative Commons 0, така че можеш свободно да използваш тези изображения в комерсиални проекти.

27. Monzoom

Красиви безплатни 4k и hd видео активи за следващия ти проект.

Monzoom.com предлага нарастваща библиотека от безплатни видео активи за изтегляне за използване във филми, телевизия, реклами, интерактивни уеб сайтове и други мултимедийни продукции.

Monzoom видео фон
Monzoom видео фон

28. Animated backgrounds

Създай красив анимиран фон за твоя уебсайт само с едно кликване.

С AnimatedBackgrounds.me можеш лесно да създаваш прости, елегантни анимации. Изброени са някои впечатляващи анимирани фонове на CodePen, които са създадени с помощта на HTML, CSS и Javascript. Предоставена е и връзка към изходния код на всяко анимирано фоново видео, включен в колекцията от анимирани фонове безплатно и можеш да използваш тези кодове без никакви ограничения.

Animatedbackgrounds видео фон
Animatedbackgrounds видео фон

29. Simple video making

Този сайт предлага безплатни и адаптивни шаблони. Не е нужно да приписваш кредит, но споделянето в социалните медии и сред приятелите си винаги се оценява. Не бива да бъдат продавани и разпространявани срещу заплащане тези безплатни продукти по никакъв начин.

30. Give me free art

Заглавието на този уеб сайт казва всичко. Цялото изкуство тук е безплатно. В замяна, създателите биха искали участие във форума или споделяне на знанията и коментари.

31. Motion bolt

Безплатни движещи се фонове, които са създадени с изключително внимание към детайла, креативност и качество. Нови фонове се добавят всяка седмица. Всеки фон в сайта може да се използва за търговски или лични цели: стрийминг на живо или постпродукция. Избери каква разделителна способност искаш, ако се предлагат няколко, и след това просто кликни върху бутона за изтегляне.

32. Motion stock

Motionstock.net е безплатна библиотека с фондови активи за създатели на видео по целия свят. Създадена с визията да предоставя безплатни видеоклипове на хората и да им помогне да постигнат желаните цели за създаване на видео. Нарастващата колекция на Motionstock помага на творците да се съсредоточат върху креативността, а не върху бюджетите.

33. Ignite motion

Невероятни видео анимации. Ако нещо си харесал, просто кликни върху връзката за изтегляне на видео и започни да създаваш следващия си проект. YouTube видеоклипове, който се изтеглят директно от ignitemotion.com.

Ignitemotion видео фон
Ignitemotion видео фон

34. YouTube

В YouTube има много профили, които предлагат безплатни фонови видеоклипове и динамични графики за различни проекти. Много сайтове за видеоклипове в помощ на дизайнери, блогъри, мениджъри на социални медии предлагат своите материали поместени в YouTube. Ето за случая няколко връзки:

https://www.youtube.com/results?search_query=video+background+loop

https://www.youtube.com/user/orangeHDcom/videos

https://www.reddit.com/r/footage/

givemefreeart.com

motionbolt.com

motionstock.net

ignitemotion.com

https://www.splitshire.com/category/video/

Заключение

Ето за случая още няколко полезни публикации:

Ако знаеш за други страхотни източници на безплатни видеоклипове, моля, сподели ги в коментарите.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.