Най-добрите WordPress плъгини, от които не можеш да се откажеш (2019)

Най-добрите WordPress плъгини-

Търсиш в WordPress.org плъгини, не знаеш кой точно ти трябва, губиш доста време. Не се притеснявай, в тази публикация съм съставила списък с най-добрите WordPress плъгини, необходими за сайта ти през 2019 г.
Преди да започна

Какво представляват WordPress плъгините и как се инсталират?

Без да навлизам в технически подробности, плъгините са просто програми, безплатни или платени, които ти позволяват да разшириш функционалността на WordPress. Инсталирането им е съвсем просто, само с няколко кликвания.

Истинското предизвикателство е по-скоро да избереш WordPress плъгини, необходими за твоя уебсайт. Защото плъгините, които се предлагат в официалната директория на WordPress, са десетки хиляди и броят им нараства постоянно.

Но ако инсталираш много плъгини, има опасност от конфликт между тях. Някои са доста тежки и забавят зареждането на страниците на уеб сайта, компрометират неговата функционалност и качество на SEO. Най-умно е, да се избере всяко разширение въз основа на специфичните нужди и да се инсталират само ефективни и надеждни приставки.

WordPress плъгините трябва да отговарят на нуждите на сайта за SEO, сигурност, поддръжка, навигация, социално споделяне, електронна търговия, блог и др.

Започвам веднага с изброяването:

Най-необходимите безплатни WordPress плъгини

1.Akismet

Akismet анти спам WordPress плъгин

С този плъгин са снабдени всички WordPress пакети. Той е най-известният анти-спам плъгин, проверява всички коментари и автоматично ги филтрира.

Ако си въвел функцията за коментари на блога си, тогава Akismet ще ти помага всеотдайно. Модераторът на сайта има възможност да направи преглед на коментарите, след което ги одобрява или не.

Често се използват коментари за вмъкване на URL адрес за рекламни цели, Akismet ги идентифицира и блокира. Този плъгин е безплатен за обикновените блогове, а за търговски сайтове е необходим абонамент, тъй като той активира разширени функции за защита.

2.Yoast SEO

Yoast SEO – WordPress плъгин

Един от най-популярните SEO плъгини за WordPress. SEO плъгин е абсолютно необходим, ако искаш публикациите ти да се класират по-добре. Знанието, как да оптимизираш публикациите си, е много важно. Yoast ти помага много интуитивно и в известна степен автоматизирано. С Yoast избираш ключова дума, върху която да се фокусираш в публикацията. Помага ти да оформиш изгледа на заглавието в търсачката, дава ти съвети за четливостта на текста и още много други помощни функции, които са включени в безплатната версия. Ако искаш по-дълбок анализ на сайта, тогава ще ти трябва версия Premium.

3.Google XML Sitemaps

Google XML Sitemaps – WordPress плъгин

И този можем да го определим конкретно като WordPress плъгин за SEO. С това разширение си сигурен, че основните търсачки ще могат да индексират сайта ти. Разбира се, че и Yoast плъгинът може да ти генерира XML картата на сайта, но много хора, залагат на този плъгин. Така че, ако решиш, имаш възможност да изключиш генерирането на карта в Yoast и да активираш Google XML Sitemaps. Ако не изключиш генерирането на карта на сайта в Yoast, двата плъгина могат да отидат в колизия.

След като изтеглиш и активираш този плъгин, се генерира автоматична XML карта на сайта . Следователно цялата му структура ще бъде лесно възстановима от различните търсачки. Отлична е функцията за автоматично уведомяване, която действа, когато публикуваш нещо, без да е необходимо да правиш лично уведомяването.

4.W3 Total Cache

W3 Total Cache – WordPress plugin

Времето за зареждане на уебсайта е важно. Този WordPress плъгин е един от най-всеобхватните плъгини за увеличаване на скоростта, той прави много повече от просто кеширане на съдържанието на уебсайта ти.

Не бива да го пропускаш. Много е важно е сайтът или блогът да е достатъчно бърз, за ​​да бъде отворен в рамките на няколко секунди. Възможно е при забавено отваряне на сайта средният потребител да се откаже и да премине към друг сайт.

С W3 Total Cache се извършва кеширане, което се състои в правене на видима уеб страница само чрез достъп до кеш данните, където изображенията и текстовете на търсената страница се запазват временно. По този начин тя може да бъде генерирана в много по-малко време. Изпълнението на сайта по отношение на скоростта на показване ще бъде значително подобрено и с него SEO като цяло.

Плъгинът също действа по отношение на намаляване на теглото на различни файлове до 80%.

5.iThemes Security

iThemes Security – WordPress plugin

Сигурността е друг голям проблем за WordPress сайтовете, които поради големия процент използване в световен мащаб, са на прицел на хакерите.

iThemes е един от най-добрите WordPress плъгини за сигурност и има някои невероятни функции – над 30, за да защити сайта ти и да го предпази от всяка заплаха.

6.Q2W3 Fixed Widget

Q2W3 Fixed Widget for WordPress – WordPress plugin

Страхотен плъгин. Позволява ти да направиш плаваща всяка джаджа в страничната лента, докато четецът превърта страницата нагоре и надолу. Имаш важни блокове в страничната лента, които искаш да са постоянно пред погледа на потребителя – този плъгин е за теб. Накратко, плъгинът прави всеки widget на сайта ти “залепен”.

7.Wordfence Security – Firewall & Malware

Wordfence Security – Firewall & Malware Scan – WordPress plugin

За съжаление хакерите съществуват и могат да нанесат сериозни щети.

Има толкова много плъгини, които се занимават с сигурността. Wordfence Security се счита за един от най-известните и много надеждни WordPress плъгини.

Има много функции, включително защитна стена, сканиране на злонамерен софтуер, повишена сигурност на връзката и трафик в реално време. Това е един вид антивирусна програма, която ти показва проблемите на живо.

Атаките с груба сила са най-страшни, тъй като включват различни техники за проникване в административния панел на сайта. Приставката изпълнява контролите, които затрудняват това проникване.

8.Mailchimp for WordPress

Mailchimp for WordPress – WordPress plugin

MailChimp е плъгин, широко използван, за да се установи контакт с потребителите чрез абониране за нюзлетър.

Добавянето му е просто и безплатно. Премиум версия също е предвидена за използване с търговски цели.

Плъгинът поддържа други плъгини като Contact Form 7, WooCommerce.

9.Sucuri Security

Sucuri Security–Plugin WordPress

В безплатната версия плъгинът предлага:

 • Контрол на целостта на файловете за проследяване на промените.
 • Дистанционно сканиране за злонамерен софтуер.
 • Мониторинг на черния списък.
 • Контрол на дейностите по сигурността.
 • Уведомления за сигурност.

С платен план се добавя и защитна стена.

10.WPS Hide Login

WPS Hide Login – WordPress

WPS Hide Login помага да засилиш още повече сигурността при влизане в твоя WordPress сайт. Позволява да преместиш страницата за вход към сайта ти в различен URL адрес (по твой избор).

Например „yoursite.com/secret-login-page “.

Той е изключително лесен за конфигуриране.

11.Elementor Page Builder

Elementor Page Builder – WordPress

Въпреки че беше издаден едва през 2016 г., Elementor бързо се изкачи в класацията и сега е един от най-популярните съществуващи създатели на страници, с над 1,2 милиона активни инсталации, според данни на WordPress.org.

Той предлага богата безплатна версия, която ти позволява да създаваш сложни проекти с просто плъзгане и пускане и преглед на живо.

А Elementor Pro – платената версия – ти дава възможност да създадеш цяла WordPress тема, използвайки същия интерфейс за плъзгане и пускане.

12.WooCommerce

WooCommerce – WordPress

WooCommerce не е просто популярен WordPress плъгин за електронната търговия, но това е най-популярният начин за създаване на електронна търговия. WooCommerce захранва около 42% от всички електронни магазини в Интернет.

Можеш да използваш WooCommerce, за да продаваш както физически, така и цифрови продукти.

В допълнение към основния плъгин на WooCommerce, има огромен пазар за официални разширение и такива на трети страни, които могат да ти дадат възможност да добавиш всички видове функции към твоя онлайн магазин.

13.TablePress

TablePress – WordPress

TablePress може да се похвали с впечатляващи оценки. Един от най-добрите безплатни WordPress плъгини. Опростява създаването на всички видове таблици. Можеш да импортираш от JSON, CSV, Google Sheets, Excel и др. Можете да променяш таблицата си с помощта на подобен на Excel интерфейс директно в административния панел на WordPress, включително основните формули.

Ако трябва да създадеш някакъв вид таблица на твоя сайт, TablePress е отличен избор. 

14. TinyMCE Advanced

TinyMCE Advanced – WordPress

Друг инструмент за добавяне на функционалност към визуалната част на твоя Класически редактор във WordPress.
TinyMCE Advanced въвежда блок „Класически абзац“ и „Хибриден режим“ за новия блоков редактор (Gutenberg).
Ако не си напълно готов да преминеш към редактор на блокове, или имаш плъгини, които не могат да се използват там(все още), използването на блока за класически абзац и хибридния режим е най-добрият вариант. Позволява ти да продължиш да използваш познатия TinyMCE редактор за повечето задачи и в същото време ти дава пълен достъп до всички блокове и нови функции в редактора на блокове Gutenberg.

15.All In One Schema.org Rich snippets

Schema – All In One Schema Rich Snippets – WordPress

Искаш да увеличиш броя на кликванията в страницата на Google SERP? Това е приставката за теб. Тя ти позволява да персонализираш това, което се появява в Google, Bing, Yahoo и Facebook на връзките към твоето съдържание.

16.UpdraftPlus

UpdraftPlus WordPress Backup Plugin

е най-популярният WordPress плъгин за бекъп. Той настройва автоматично архивиране и съхранява файловете ти на отдалечено място като Google Drive, Dropbox и др.

Възстановяването от архив е изключително лесно. Основният плъгин е безплатен, но има платен план с допълнителни функции и приоритетна поддръжка.

17.Classic Editor

Classic Editor – WordPress

е официалният плъгин, поддържан от екипа на WordPress, който възстановява предишния (класически) WordPress редактор и екрана “Редактиране на публикация”. Той дава възможност да се използват приставки, които зависят от предишния редактор.

Classic Editor ще бъде напълно поддържан най-малко до 2022, или толкова дълго, колкото е необходимо.

По подразбиране този плъгин скрива цялата функционалност, налична в новия Block Editor Gutenberg.

18. Gutenberg

Gutenberg – WordPress

е повече от редактор. Проектът в крайна сметка влияе на целия опит за публикуване, включително и персонализиране на уеб страниците.
Редакторът предоставя нов опит за създаване на страници и прави писането на богати публикации без усилие с използване на блокове.

Гутенберг гледа на редактора като на нещо повече от съдържание, преразглежда оформлението, което до голяма степен беше непроменено почти десетилетие.

Блоковете му обединяват множество интерфейси, модернизира опита за писане, редактиране и публикуване.

19.Super Socializer

WordPress Social Share, Social Login and Social Comments Plugin – Super Socializer

Интегрира социалните връзки и социалните коментари на уеб сайта ти по най-лесен начин.

 

Забележка:
1. Приставката не работи на локален сървър. Трябва да имаш онлайн уебсайт, за да може плъгинът да функционира правилно.
2. Ако искаш да интегрираш само Facebook Коментари, трябва да инсталираш Fancy Comments.
3. Ако искаш да интегрираш само Social Share, трябва да инсталираш Sassy Social Share.

Функции

 • Съответства на GDPR.
 • Съвместим с редактора на Гутенберг.
 • Съвместим с myCRED (добавяне на идентификатор за препращане на myCRED в края на споделения URL адрес).
 • Връзка с около 100 социални мрежи.
 • Броят на споделянията се поддържа за Facebook, Linkedin, Twitter, Buffer, Reddit, Pinterest и др.
 • Безплатни опции за икони.
 • И още много други функции…

20.Ginger – EU Cookie Law

Ginger – EU Cookie Law – WordPress

Той е цялостно решение за plug’n play, което прави сайта ти съобразен с европейския закон за бисквитките. Конфигурирай лесно банера и блокирай бисквитките преди или след избор на потребителя.
Напълно безплатен и всички допълнения са отключени.

Поддържа:

 • Google Adsense
 • Google Analytics
 • Twitter
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Pinterest
 • Google Maps
 • YouTube
 • Vimeo
 • Disqus
 • WPML

Създава регистър за приемане на бисквитки на потребителите.

Виж още: 25 от най-хубавите безплатни WordPress теми портфолио

Заключение

Изброих едни от най-необходимите плъгини за един блог, сайт. Много от тях използвам от години.

Ако се сещаш за плъгин, който е наистина нужен и съм пропуснала да го представя, можеш да споделиш.

Източник и автор на основното изображение:John Eckman

Източник за първото изображение Pngtree.com.

Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.