6 безплатни онлайн аутокю: как да подобриш представянето си пред камерата

Тези инструменти са важно допълнение към професионалното презентиране, уебинари, онлайн конференции и др.

Само най-опитните са спокойни и сигурни по време на публични презентации. Ние, неопитните, сме нервни и неспокойни. Трудно ни е да поддържаме темпото и тона на речта си. Притесняваме се да не изпуснем някой параграф от представянето. Ако и ти си като мен, знай че има решение за подобряване на представянето ти. Това е аутокю-то. Особено полезен инструмент, устройство, което показва текста на речта, така че водещият да може да го прочете, без да се налага да го запаметява. Използването на аутокю може да направи речта по-плавна и естествена, елиминирайки паузите или колебанията. В тази публикация ще ти покажа топ 6 автоматични безплатни онлайн аутокю, които можеш да използваш, за да създаваш безупречни презентации без грешки.

6 безплатни онлайн аутокю: как да подобриш представянето си пред камерата
6 безплатни онлайн аутокю: как да подобриш представянето си пред камерата

Предимства от използването на аuтокю

В мрежата и на маркетплейсите катo Amazon се предлагат многобройни решения за създаване на ефективни и професионални презентации, но не всеки има достъп до скъпи или сложни инструменти. За щастие, има няколко безплатни онлайн автоматични инструменти, които предлагат подобна функционалност като платените инструменти. Ето топ 6 безплатни онлайн инструменти, които успях да подбера:

Cue Prompter

CuePrompter е безплатна услуга за autocue. С нея твоят браузър ще работи като телесуфльор – не е необходимо да изтегляш допълнителен софтуер.
Можеш да използваш услугата във всяка своя презентация, както некомерсиална, така и комерсиална.
Запази си този сайт в случай, че имаш нужда от телесуфльор.

Cue Prompter аутокю
Cue Prompter аутокю

Teleprompter Online

Teleprompter Online функционира като безплатно уеб приложение аутокю, за да ти подсказва текста директно в твоя уеб браузър. Платформата е напълно достъпна за всеки модерен уеб браузър, без никакви ограничения. Независимо дали трябва да подсказва текст за реч, игра или видео, е осигурено безпроблемно изживяване на компютъра или таблета. Предлагат се няколко персонализирани функции, включително размер на текста, скорост и контрол на продължителността, както и опции за управление на цветовете.

С TelePrompter Online можеш да подготвяш своите училищни проекти и презентации, да записваш своята видео учебна програма, видеоклипове в YouTube.

Teleprompter Online
Teleprompter Online

Promptr

Promptr е прост, добре проектиран онлайн телесуфльор. Работи на телефона, таблета или настолния компютър.

Promptr е безплатен за използване.

Promptr аутокю
Promptr аутокю

Zacue

Zacue е уеб приложение тип teleprompter – аутокю. Може да се използва на компютър, на телефони с Android, таблети, iPhone и iPad.

Zacue аутокю
Zacue аутокю

Teleprompter mirror

Teleprompter mirror ти позволява да четеш редовете си бързо и без грешки. Избери между автоматично превъртане и гласово активирано превъртане, което следва гласа ти, докато говориш.

Копирай и постави скрипта си в прозореца, регулирай размера и скоростта на шрифта и натисни бутона за възпроизвеждане в горната част. Ако четеш скрипта си на телесуфльор, бутонът „Хоризонтално обръщане“ в горната част обръща скрипта ти в огледален образ.

Софтуерът е безплатен, без пробни периоди, надстройки или ограничения.

Поддържа много езици – можеш да използваш знаци, различни от английската азбука.

На мобилни устройства натисни иконата „Меню“ за достъп до контролите.

Цветът на шрифта и изображенията се активират чрез щракване върху иконата в горната част за копиране и поставяне на обогатен текст. С включен този режим можеш да напишеш твоя скрипт в друга програма като Word или друг редактор, след което да го копираш и поставиш в екрана на приложението със запазено форматиране.

В допълнение към записването на видеоклипове и речи, софтуерът може да се използва със Zoom, Microsoft Teams, Skype и друг софтуер за срещи, за да четеш бележките си, докато осъществяваш директен зрителен контакт.

Работи в браузъра, така че няма нужда да изтегляш или инсталираш нищо. Ако предпочиташ да изтеглиш софтуер за телесуфльор, разгледай TeleprompterMirror.com/software/.

Teleprompter mirror аутокю
Teleprompter mirror аутокю

Easy Prompter

Easy Prompter е модерно и лесно решение за телесуфльор. Проектиран за професионална видеопродукция, както и за всеки, който трябва да изнесе по-добра реч или да изпее песен. Работи онлайн и офлайн. Учители, адвокати, хора, блогъри и потребители на YouTube използват EasyPrompter с голям успех.

Изкопирай и постави своя скрипт в прозореца, след това стартирай със Start Prompter. Отдолу под задвижения текст ще се появят бутоните за управление.

Easy Prompter аутокю
Easy Prompter аутокю
Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.