17 ефективни приложения за производителност, които работят офлайн

Ставаме все по-зависими от интернет. Търсим постоянно нови уеб и мобилни приложения за производителност, за да сме по-ефективни. Но когато ни се случи да останем без връзка с мрежата, се чувстваме малко безпомощни, откъснати от страниците, в които сме записвали задачи, планове, пароли, линкове към интересни и полезни сайтове – толкова сме свикнали с нашия свръхсвързан свят.

Но съществуват начини да бъдем продуктивни и без интернет.

Потърсих полезни приложения за производителност, за да сме в крак със задачите си, дори когато не сме онлайн.

1.Any.do

е инструмент, който помага да организираме деня си всяка сутрин. Синхронизира смартфон, настолен компютър и уеб и напомня по всяко време коя е следващата задача в дневния ред.
Any.do е пълнофункционално приложение за управление на задачите. Организира списъци със задачи и управление на календара ни. Дори предлага виртуален асистент.

Приложения за производителност, които работят офлайн 1

Ето как изглежда основният панел:

Приложения за производителност, които работят офлайн 2

Приложения за производителност, които работят офлайн 3

2.Evernote

може да се каже, че стана (заслужено) основен инструмент в нашето компютърно ежедневие. Перфектен за записване на бележки, записване на файлове или създаване на списъци с неща, които да правим.

Evernote (уеб, десктоп, Android, iOS) е една от водещите мултиплатформени услуги за събиране на бележки. Разполага с мощни възможности за организиране, форматиране и споделяне. Безплатната версия позволява да се качват 60 МБ месечно съдържание.

Evernote е информационен колектор на съдържание от мрежата: статии, снимки, аудио, видео, PDF файлове или други изрезки от уеб страници, чрез своето разширение към браузърите Evernote Clipper.
Това, което запазваме в Evernote, си остава и лесно можем да го намерим по ключови думи.

3.Pocket

записва всички интересни статии с едно просто щракване и можем да ги прочетем по-късно. Приложението работи и офлайн. То е на разположение за мобилните ни устройства и като разширение за всички браузъри. Разполага с неограничена памет за записи и тагове. Една от важните услуги при сърфирането ни из уеб пространството.

Приложения за производителност, които работят офлайн 4

4.Google Drive

за съхранение и работа в облак (уеб, десктоп, Android, iOS), е отлична помощ, супер приложение за производителност, благодарение на интегрирането му с останалата част от системата на Google. Лесно се качва и изтегля всеки файл, а ефективните функции за споделяне и сътрудничество позволяват работа върху съвместни проекти. Простата конфигурация на настройките за споделяне, структурата на папките, бърз достъп до файлове: PDF, снимки, видеоклипове, документи, таблици, презентации, са универсален инструмент за съхранение в облак, независимо от използваната операционна система.

Google Drive позволява да правим файловете си достъпни за офлайн разглеждане, a Google Docs, Google Sheets и Google Slides ни позволяват да създаваме нови документи, когато нямаме връзка.

Приложения за производителност, които работят офлайн 5

 

Виж и това супер приложение за производителност, с редица възможности, между които и много офлайн: Облак за съхранение,споделяне,супер скрийншот,поща и др.-удобният Яндекс диск.

5.Google Keep

е друга безплатна услуга на Google, която съхранява бележки в стандартна текстова форма, снимки и гласови бележки. Удобната му синхронизация позволява да обединим всички записи.

В основата си Google Keep е прост бележник, който се свързва с Google Drive, и се синхронизират между множество устройства и облак.

Приложения за производителност, които работят офлайн 7

6.Gmail offline

Четенето и писането на имейли офлайн е възможно само с офлайн приложението на Google Chrome. Автоматичният обмен се осъществява, когато се върнем отново в мрежата.

Всички контакти са кеширани от приложението, което означава, че съставяне и адресиране на имейли е възможно и когато не сме свързани с мрежата.

7.Notion

Един от ресурсите, които открих напоследък за себе си и съм приятно изненадана от удобството да се работи с него. Истински претендент за най-добро приложение за производителност за 2018 г.,
Може да се работи напълно офлайн.

Създаваме задачи на нови табла или проектираме свой собствен списък със задачи. Приложението предлага структура, съчетана с огромна гъвкавост. Добавяне на таблици, Канбан дъски и календари…Notion е наистина „всичко в едно работно пространство“.

Съвместното сътрудничество в реално време работи без проблеми.

Ползва се от големи клиенти като Airbnb, Intercom, и Slack, малки творчески агенции по целия свят или просто от хора, които искат гъвкави приложения за бележки, за да останат организирани винаги, и без интернет дори.

Разработчиците имат намерение да превърнат Notion в инструмент с общо предназначение за сегашното поколение, много подобно на това, което Microsoft Office направи преди няколко десетилетия.

Приложения за производителност, които работят офлайн 8

8.Lastpass

ни предлага решението, за да избегнем полудяването при опита си за достъп в уеб услуги и приложения, когато се заплитаме в различните си пароли и имейл адреси. Чрез единствения достъп до LastPass можем да въведем всяка една от услугите, за които преди това имаме създаден акаунт и парола. Приложението е и генератор на пароли и браузър, които са напълно интегрирани. Браузърът LastPass автоматично попълва формуляри и данни за вход, докато сърфира в мрежата и осъществява достъп до сайтове, чрез Safari или Chrome. Можем да създаваме и „Защитени бележки“ за важна информация със защита, която е шифрована.

LastPass позволява синхронизиране между неограничен брой устройства

Важна особеност на всеки мениджър на пароли е офлайн достъпът.

Ако сме влезли в профила си в LastPass от устройството си поне веднъж, докато сме имали връзка, ще имаме достъп до локално записано, шифрованото му копие.

Приложения за производителност, които работят офлайн 15

9.Офлайн речници на Android

Това приложение ни позволява да търсим по различни речници без интернет връзка.

Речниците се изтеглят на SD картата при поискване, когато сме онлайн.

Възможно е да се извършват прости или разширени търсения. Използваме заместващи символи. Тази функция е полезна например за решаване на кръстословици.

Съвместимо е с четци за електронни книги.

Можем да допринесем за речниците и дори да добавим лични бележки.

10.Google TranslateНай-доброто приложение за офлайн превод на изречения и текст.

Можем просто да изберем езика източник и езика, на който искаме да преведем, въвеждаме думата, фразата или неголям текст от няколко фрази в секцията и приложението превежда с добра скорост. Ако ни трябва, с едно кликване копираме превода. Иконата на микрофона ни позволява да прецизираме произношението.

Естествено преводачът на Google трябва да се използва с внимание, за да не станем смешни. Но например, ако ни трябва превод от или на английски и знаем в някаква степен езика, можем да го използваме с Wordrefence или Oxford Dictionary of English. Съкращава доста времето, когато правим преводи.

11.Wordweb

е още един речник офлайн и при това кросплатформен (Windows, Mac, Android, Iphone, Ipad).

Приложения за производителност, които работят офлайн 9
Безплатната версия предоставя:

 • Дефиниции и примери за използване;
 • Синоними и много свързани думи;
 • 5000 аудио произношения;
 • 160 000 коренни думи;
 • 220 000 значения на думи;
 • Фиксирани раздели за уеб референции (Wikipedia).

Приложения за производителност, които работят офлайн 10

12.Trello

(web, Android, iOS) е изключително адаптивно цифрово табло, която можем да използваме за списъци, задачи, бележки и др. Потребителите създават „списъци“, динамични контейнери, които могат да бъдат запълнени с „карти“ –  дейности, бележки, идеи, изображения и други. Плъзваме ги нагоре и надолу или преминаваме към други списъци. Всичко това може да бъде споделено с други потребители, както и създаването на нови карти, добавянето на коментари и задаването на задачи.

Trello използва подход Kanban за управление на проекти.

Един наш проект с цялата му сложност, може да бъдат разделен на стъпки или етапи, използвайки и календара.

От началото на 2017 г. Trello предлага офлайн поддръжка за своите мобилни приложения. Сега можем да отваряме табла, да създаваме нови карти, да редактираме съществуващи задачи, да назначаваме членове на екипа в бордовете и задачите и да добавяме описания, дати, етикети и други метаданни, без да имаме връзка. Приложението ще запази всичките ни промени на местно ниво и ще ги качи в мрежата, веднага щом отново сме онлайн.

Приложения за производителност, които работят офлайн 11

13.TrackingTime

Приложение за проследяване на времето, което помага за управление на проекти, проследяване на работните времена и измерване на производителността.
На разположение и в PlayStore.

Апликацията е прост, но мощен мениджър на задачите, който ни позволява да останем организирани, като внимателно следим работното си време в реално време. Тъй като приложението се фокусира и върху съвместната работа, можем да организираме клиентите, проектите и задачите на таблото си, наблюдавайки и работата, извършена от други в екипа ни.

Можем да прекъсваме сложните задачи в по-малки постижими цели.

Предимства:

 • Позволява да измерваме точно производителността на служителите;
 • Позволява по-гъвкави условия на работа, като дистанционна такава;
 • Поражда повече прозрачност в ежедневния ни бизнес;
 • Помага ни да подобрим бюджетирането на проектите и да правим по-добри оценки;
 • Изгражда доверие между фирмата ни и външни подизпълнители.

Повечето от клиенти на TrackingTime са малки и средни предприятия от творческите индустрии като уеб дизайн, разработка на софтуер, новини и медии, PR и маркетинг, фотография, архитектура, дигитални изкуства и т.н.

Приложения за производителност, които работят офлайн 12

14.Gliffy Diagrams

Това приложение на Chrome ни дава достъп до различни стилове графики и диаграми. Необходими са ни за нашите проекти, бизнес, моделиране на процеси, връзката на обектите. Създаването на диаграми е възможно, докато сме офлайн. След като приключим, експортираме графиката като изображение.

Приложения за производителност, които работят офлайн 6

15.MAPS.ME

Това е едно от най-добрите приложения за офлайн навигация. От версия на версия има нови функции, пешеходни маршрути, много подробни карти и отлична скорост. Приложението е напълно безплатно и не съдържа никакви ограничения по отношение на броя на изтеглените карти.

Приложения за производителност, които работят офлайн 13

16.Google Maps

Много приложения на GPS работят офлайн, но мощните Google Карти заслужават място в този списък.

Ако искаме да използваме Google Maps офлайн, ще трябва да направим следното на Android или iOS: Настройки–> Офлайн Карти–> Избираме нашата  карта и плъзгаме частта от картата, която искаме да запазим, в прозореца на екрана. Когато сме готови, докосваме Изтегляне.

Можете да осъществим достъп до изтеглените карти, като отворим Настройки> Офлайн карти.

 

Приложения за производителност, които работят офлайн 14

17.Standard Notes

Търся софтуерно решение, на което мога да се доверя за бележки, идеи, планове, пароли…Да има перфектно бързо синхронизиране и бърз запис в реално време, да може да се търси по ключови думи и да са лесно откриваеми записите. Има много възможности, но те не изпълняват изискванията на моя списък с желания: приложение, синхронизирано в облак, криптирано от край до край и отворено същевременно, с възможност за офлайн работа.

Преди няколко месеца обаче открих „Стандартните бележки“ и съм много доволна.

Възможности:

 • шифроване;
 • прост и лесен начин за запис;
 • възможност за богат текст,  Markdown и код,  красиви теми (в платената част);
 • дългосрочност;
 • организиране в категории;
 • архивиране;
 • автоматично записване;
 • офлайн режим;
 • опция за лесно изнасяне на данни;
 • сортиране;
 • бързи, прости и лесни за употреба приложения на всичките устройства, включително Windows, Linux, Mac, iOS и Web.

По-специално възможностите, добавени с разширения за платената версия ($34.99/на година):

 • редактори (8);
 • компоненти (4);
 • теми (7);
 • съхранение на данни (6)
 • действия (платформа за публикуване директно от Standard Notes в собствен блог).

Приложения за производителност, които работят офлайн 16

Заключение

Приложенията, с които те запознах в тази статия, са изпробвани лично, за да се уверя в тяхната надеждност, функционалност и ефективност. Много от тях използвам постоянно.

Както посочих в началото, офлайн достъпът е жизненоважен елемент, особено ако се случи да си с лош интернет или да пътуваш дълго.

Можеш да дадеш и свои предложения за успешни приложения за производителност, които да могат да се използват и офлайн.

Автор на основното изображение Joe The Goat Farmer.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.