Как да премахнем известията Kaseine.info и подобни

Ако твоят уеб браузър постоянно се пренасочва към сайта Kaseine.info, тогава със сигурност имаш инсталирана злонамерена програма компютъра си. Сега нека да видим как да премахнем известията Kaseine.info и подобни.

Публикацията е обновена на 30.04.2023.

Как да премахнем известията Kaseine.info и подобни
Как да премахнем известията Kaseine.info и подобни

Какво са Kaseine.info

Kaseine.info е уеб сайт, който е почти идентичен с datsadstrack.com, trkerrr.net, fixnnetwork.com, greatene.com, nitratory.com  и много други от този тип, причиняващи пренасочвания към неблагонадеждни и потенциално злонамерени уеб сайтове.

Това са рекламни прозорци, подканящи за абониране на известия (push notifications), насочени към популяризиране на различни рекламни банери. Обикновено се появяват, когато си в сайт за изтегляне на безплатни курсове (като Tutsgalaxy.com и подобни за безплатни download).

Как да премахнем известията Kaseine.info 2

Последва голям шум по много сайтове и свръхпредлагане на всевъзможен антималуер софтуер за справяне с проблема. След което рекламните страници започнаха да сменяват имената си: Greatene.com, Nitratory.com…

Как да премахнем известията Kaseine.info 1

Правилото е, че не трябва да се кликва върху „Позволи“ (Allow) в никакъв случаи.  При разрешени известия от този тип в браузъра се инфилтрират потенциално нежелани програми, които отварят нови прозорци / табове и пренасочват потребителите към уеб сайта kaseine.info, след което следват други пренасочвания към неблагонадеждни сайтове, които могат да съдържат злонамерено съдържание. Постоянно ще изскачат подобни страници и прозорци – браузърът е заразен с рекламен софтуер. Той е създаден с цел да показва огромно количество реклами без съгласието или разрешението на потребителя.

Трудно е да се спрат изскачащи прозорци и известия, тъй като нежеланите реклами на Kaseine.info са много упорити.

Така нареченият рекламният софтуер може да инсталира допълнителни плъгини и да промени началната страница на браузъра или официалната търсачка със своя собствена.
Има и още по-неприятна част, че рекламните послания могат да се използват за събиране на информация като заявки за търсене, посетени уебсайтове, адреси на IP, географски местоположения, и други подробности, които се споделят с трети страни (потенциално кибер престъпници), за да генерират приходи.

Как да премахнем известията Kaseine.info

Препоръката е, да се отървеш от Kaseine.info или подобни на него рекламни страници, веднага щом откриеш този проблем.

Обикновено антивирусният софтуер е проектиран да премахва вируси, руткитове и други инфекции. Но често е неефективен срещу зарази от типа на Kaseine.info.

Както вече казах, по повод на този adware в много сайтове се появиха публикации, подканящи да се свалят различни програми за успешното почистване на компютъра. Някои от тях съвсем не са безопасни. Затова трябва да се действа с внимание.

Най-добрият начин да стартираш почистването на компютъра е да деинсталираш неизвестни и съмнителни приложения.

 1. Проверка в контролния панел на Windows за съмнителни програми, инсталирани без твое знание и деинсталирането им при увереност, че наистина са нежелани.
 2. Проверка по всички използвани от теб браузъри за инсталирани съмнителни разширения. Ако не си уверен, може да ги деинсталираш едно по едно до разрешаване на проблема.
 3. Автоматично премахване на изскачащите реклами на Kaseine.info с Malwarebytes и AdwCleaner.
 4. В най-честия случай премахването на изскачащите нежелани покани за известия става съвсем просто и без допълнителни програми – чрез деактивирането им в браузъра.

Виж за повече информация тук: Как да премахнем зловредни програми като Sweet page

Деактивиране на известията в браузъра

Ще разгледам деактивирането им в три известни браузъра. За останалите процесът е подобен.

Деактивиране на известията в Chrome браузър

 1. Кликни върху менюто на Google Chrome – трите вертикални точки горе вдясно, след което избери Settings.
 2. Превърти до долната част на страницата, след което натисни Advanced.
 3. В Privacy and security раздел натисни Content settings.
 4. Кликни на Notifications.
 5. Намери конкретния сайт, който показва нежелани известия, кликни върху опциите, които са под формата на три вертикални точки, след което – върху Remove, ако се намира в частта Allow.
 6. Ако искаш да го добавиш като сайт с блокирана възможност за известия, кликни на Add в частта Block и го запиши там.
Как да премахнем известията Kaseine.info 5

Деактивиране на известията в Opera браузър

 1. Кликни на менюто на Opera – в ляво върху симпола на Opera – O.
 2. Иди на Settings–>Web sites.
 3. Превърти надолу, докато стигнеш Notifications.
 4. Кликни върху бутона Manage exceptions.
 5. Там намери сайта, на който си дал разрешение за известия (push notifications), но искаш да го забраниш, и му сложи значение block.
Как да премахнем известията Kaseine.info 4

Както се вижда, Kaseine.info е много упорит и след блокиране на известията от един негов поддомейн, той веднага включва друг поддомейн. Става само след блокиране на самия домейн.

Деактивиране на известията в Mozilla Firefox браузър

 1. В Mozilla Firefox кликни върху менюто под формата на три хоризонтални черти горе вдясно, след което избери  Options.
 2. Превърти надолу до Privacy & Security раздела, след това намери Notifications и натисни бутона Settings.
 3. Намери сайтове, които продължават да показват нежелани  известия, след което промени състоянието от Allow на Block. Освен това и в квадратчето отметни: Block new requests asking to allow notifications. След това натисни Save changes.
Как да премахнем известията Kaseine.info 7

Заключение

Никой рекламен софтуер няма достъп до система без разрешение на потребителя. За да получат твоето разрешение, Kaseine.info и подобни прибягват до хитрост: безплатен софтуер, фалшиви актуализации, спам имейли, повредени връзки. Има многобройни методи, чрез които може да се получи достъп. Но в крайна сметка неговият успех се основава на теб. Ако си внимателен, няма да му позволиш да се настани в системата ти.
Тази публикация написах, за да помогна на потребителите на Windows да премахнат push notifications и adware от сайтове като kaseine.info, datsadstrack.com , trkerrr.net , fixnnetwork.com, greatene.com, nitratory.com от браузъра и компютъра си.

Ако просто търсиш начин да блокираш пренасочването на Kaseine.info към конкретен сайт, тогава можеш да използваш безплатно разширение на браузъра като например Adblock.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.