Всички трикове на Facebook Messenger, за да го използвате по-добре [39 – нова версия]

Всички трикове на Facebook Messenger, за да го използвате по-добре

С тази поредица от почти всички трикове на Facebook Messenger за момента ще можеш да персонализираш и да получиш най-доброто от известната услуга за незабавни съобщения, свързана с най-използваната социална мрежа в света Facebook.

Публикацията е обновена на 22.01.2021.

Промени и новости в Messenger

Facebook Messenger има изцяло ново лого и вече няколко нови функции за персонализация, стикери за селфита, теми за чат и нови режими за потребителите. Актуализациите с добавянето на нови трикове на Facebook Messenger са част от мерките за интегрирането му с личните съобщения на Instagram,

През септември 2020г. Facebook обяви интеграцията на Messenger с Instagram с идеята да се получи единна универсална платформа за съобщения, включително и тези на WhatsApp. Не е известно как Facebook ще добави WhatsApp с Messenger и Instagram без проблеми, тъй като услугата за съобщения е криптирана от край до край. Facebook вероятно ще добави същото криптиране към всички свои приложения за съобщения.

Messenger промени визията си и я направи с по-жизнено лого с градиент на цветове, вариращи от синьо през виолетово до розово (пиктограмата и белият фон обаче остават същите). Както вицепрезидентът на Messenger Стан Чудновски посочи в официалната публикация в блога:

Нашето ново лого отразява промяна към бъдещето на съобщенията, по-динамичен, забавен и интегриран начин да поддържате връзка с хората, с които сте близки.

В допълнение към визуалните се предлагат и други новости, като се започне с новите теми за чатове, персонализирани реакции с възможност за използване на голямо разнообразие от емотикони вместо намаления набор, наличен до момента.

Ще има селфи стикери, които позволяват да се добавят декоративни елементи към снимка и тя да се превърне в стикер. Също нов е и режимът, който ще позволява да изчезват чатовете, както е при WhatsApp.

Сега липсва само интеграцията с WhatsApp, за да бъде наистина трудно да се остави система за съобщения, която вече включва две от най-големите социални мрежи в наши дни.

Избор, който със сигурност не е случаен и който иска да подчертае желанието на Марк Зукърбърг да отдалечи платформата за незабавни съобщения от Facebook и да я доближи все повече до света на Instagram

Ето всички трикове на Facebook Messenger , с които се запознахме досега:

1. Използвай Messenger без акаунт във Facebook

Най-напред да започна с това, което вече е известно на запалените му почитатели, че можеш да използваш Messenger, дори без да си регистриран в социалната мрежа. Всичко, което трябва да направиш, за да чатиш с него, е да се регистрираш с мобилния си номер. Изтегли Messanger през мобилното си устройство и при стартиране отметни Нямам акаунт във Facebook, след това върху Продължете.

2. Приеми или откажи съобщение от профил, който не е твой контакт

По подразбиране виждаш само съобщения от контактите си. Понякога може да ти бъде изпратено съобщение от непознат. Ако искаш да провериш тези съобщения, иди на кръгчето на изображението на твоя профил и след това на Message Requests или Заявки за съобщения. Там има и обяснение, че ако отговориш на съобщението, ти приемаш да си разменяте съобщения, гиф, видео и др.

Изпращане на съобщение от непознат - трикове на Facebook Messenger
# 1

3. Деактивиране на чат и блокиране на потребител в Messenger

Искаш да си офлайн във Facebook Messenger, защото получаваш много известия, които те смущават по всяко време на деня и ти е писнало.

Можеш да деактивираш чата на Facebook Messenger, да се покажеш недостъпен (т.е. без зелената точка до твоето име). За да направиш това, следвай тези инструкци:

Иди на чата и кликни на профилната си снимка–>Active status–>изключи бутона на Show when you’re active.

Активен статус
# 2

Освен това можеш да блокираш конкретен потребител в чата, както е възможно да го направиш от компютъра.

Кликни на разговор с контакта, който да бъде блокиран, после на профилната му снимка в горната част. Сега превърти надолу по показания екран, иди на елемента Block.

 

Блокиране и други действия с контакт - трикове на Facebook Messenger
# 3

На следващия екран избери блокиране в Messenger, блокиране във Facebook:

Блокиране на контакт - трикове на Facebook Messenger
# 4

4. Супер трикове на Facebook Messenger – гласови и видео разговори, изпращане на аудио съобщение

Тази функция се вижда ясно на екрана на Facebook Messenger. Освен текстови съобщения е лесно да започнеш гласово или видео повикване с помощта на бутоните в горната част на прозореца за чат.

Гласово и видео повикване
# 5

Можеш също така да оставиш гласово съобщение, подобно на WhatsApp, ако човекът, с когото искаш да говориш, в момента не е на разположение. На чата с твой контакт, долу вляво има икона на микрофон. Когато кликнеш на микрофона, ще се появи голям син бутон, и като го задържиш натиснат, ще можеш да запишеш аудиото си – до 1 минута.

Аудио съобщение - трикове на Facebook Messenger
# 6

5. Споделяне на местоположението

Ако закъсняваш за среща или си се изгубил в града, ако някога ти се наложи да уведомиш приятели точно къде си в момента, отвори чата с тях, натисни четирите точки долу вляво и избери Местоположение. Твоят приятел веднага ще получи карта, показваща точното ти положение.
Разбира се, има аргумент за поверителност срещу разкриването на твоето местоположение, но после можеш да изтриеш тези данни от Facebook, ако желаеш.

Изпращане на местоположение
# 7

6. Твоето местоположение във Facebook Messenger

Това не е трик или функция, по-скоро е едно подобрение на Facebook Messenger, съобразено с новите правила за поверителност. Facebook Messenger вече не проследява местоположението ти по подразбиране. Приложението Facebook Messenger не събира данни за местоположение във фонов режим и не изисква нови разрешения за твоите данни.

7. Супер трикове на Facebook Messenger – стартирай секретни разговори

Преди време едно момиче ми се обади, че й хакнали месинджъра и я изнудвали с нейни лични споделени неща.

Ако искаш да споделиш информация, която не трябва в никой случай да попадне в грешни ръце, стартирай Secret Conversation. В секретните разговори сигналът е криптиран изцяло. Но те се използват само в крайна нужда, защото нарушават някои функции в Messenger, като например използването му на множество устройства, архивиране на минали разговори и дори изпращане на неща като пари или анимирани GIF файлове.

Как става достъпът до секретни разговори?

Активирай тайни разговори на твоето устройство (може да бъдат активни само на едно устройство в един момент). Докосни снимката на потребителския си профил за достъп до Настройките–>Privacy–>Secret conversations

Секретни разговори 1
# 8

За да изпратиш тайно съобщение, превключи позиция On (Android).

Секретни разговори 2
# 8-1

След това иди на профила на приятел, с който ще проведеш секретен разговор, кликни на профилната му снимка и на отворения нов прозорец – на Go to Secret Coversation.

Иди на секретен разговор - трикове на Facebook Messenger
# 9

Ако твоят таен разговор не е с доверен човек, все пак внимавай, защото той може да го запише, да направи скрийншот и т.н. На стрaницата с включване на таен разговор имаш възможност да изтриеш тези разговори.

Забележка: Има промяна в екрана на Messenger за секретните разговори, затова ето другият начин по който можеш да започнеш секретен разговор с определен контакт:

 1. Стартирай приложението Facebook Messenger на телефона си.
 2. Иди на Chats и на иконата на молив  🖊 в десния горен ъгъл.
 3. Включи надясно иконата с катинарчето 🔒
  Позволяване на секретни съобщения
 4. Избери на кого искаш да изпратиш съобщение.
 5. Ако иска, докосни в текстовото поле на съобщението и настрой таймер, за да изчезнат съобщенията след време, което ти ще избереш.

Времетраене на секретното съобщение

8. Изтриване на изпратено съобщение

Facebook Messenger позволява на потребителите да отменят съобщения до 10 минути след изпращане. Можеш да го направиш, като натиснеш върху съобщението си на мобилния телефон и избереш Премахване (Android). Изскачащо съобщение те пита дали искаш да го премахнеш за всички или само за теб. Друг изскачащ прозорец ще поиска да потвърдиш изтриването.

Изтриване на съобщение
# 10

Ако съобщението е старо, можеш да го изтриеш само за себе си.

Архивирането на чат го премества от Inbox в архивираната папка. Можеш да изтриеш цял разговор от входящата ти поща (но този чат остава в Messenger на другия човек) или можеш да изтриеш само някои съобщения от разговора.

9. Персонализирай всеки разговор

Имаш възможност да персонализираш групите и единичните чатове – да промениш графиката, цветовете, емоджи. Когато си във въпросния чат кликни на иконата i горе вдясно, след което избери от новоотвореното меню опциите, които искаш да персонализираш.

Виж изображение # 9.


10. Промяна на цвета

Омръзнало ти е това синьо на чата. Кликни върху контакт, чийто цвят искаш да промениш, иди горе вдясно на i и после избери Тема. Това ще промени цвета на разговора за всички в чата, дори ако това е групов чат.

Смяна на тема, цвят - трикове на Facebook Messenger
# 11

Можеш да направиш своя избор от този прозорец:

Теми, цветове - трикове на Facebook Messenger
# 12

11. Добави никнейм на контакт

Може би за удобство би искал да наречеш някой от контактите си със специално име, различно от неговото във Facebook. Използвай функцията за псевдоним на Messenger. Става лесно – кликни върху името на човека, на който искаш да го промениш, после на i горе вдясно и на новия прозорец на Nicknames.

Виж изображение # 11.

Имай предвид, че личността, чийто никнейм си сменил, ще види това.

Смяна на никнейм - трикове на Facebook Messenger
# 13

12. Стикери, GIF файлове, палец (thumbs-Ups) и флотилия от сърца

Facebook е интегрирал различни групи стикери, които да използваш в съобщенията. Можеш да избереш най-използваните от теб, за да ги поддържаш лесно достъпни. Освен стикерите, имаш избор и на гифчета от интегрирания Giphy.

Удобен ми е бутонът за бърз палец (humbs-Ups), вдигнат нагоре, с който изразявам одобрение, съгласие. Но до скоро не знаех, че мога да го преоразмеря и да вмъкна гигантски палец в съобщението, като задържам пръста си върху иконата и го отпусна,преди да свърши уголемяването. Отново супер трикове на Facebook Messenger!

Уголемяване на палец емоджи
# 14

Същото можеш да направиш с всяко емоджи.

Флотилия от сърца, летящи по време на чат, може да се появят, ако изпратиш съобщение, в което има само едно сърце.

Много сърца - трикове на Facebook Messenger
# 15

Същото става с балончета за поздрав по случай празник:

Балони - трикове на Facebook Messenger
# 16

 

13. Изпращай пари в Messenger

Трябва да платиш на близък човек някоя покупка, да помогнеш или да изпратиш пари за доставен ти предмет? Можеш да платиш директно от Messenger. Как става това?

 • Можеш да започнеш да използваш Facebook Pay във Facebook или Messenger само с няколко докосвания: Иди в Настройки–> Facebook Pay на приложението или уебсайта на Facebook;
  Настройки Facebook Pay 1 - трикове на Facebook Messenger
  # 17

  Настройки Facebook Pay 2 - трикове на Facebook Messenger
  # 18
 • Добави начин на плащане;

  Начин на плащане - трикове на Facebook Messenger
  # 19
 • Facebook Pay поддържа повечето основни кредитни и дебитни карти, както и PayPal. Плащанията се обработват в партньорство с компании като PayPal, Stripe и други;
 • Виж и останалите настройки и заложи на по-голяма сигурност.

Когато си в чат с контакта, на който трябва да преведеш пари  (Facebook Messenger отбелязва на сайта си, че тази функция не е достъпна за всички в момента, когато пиша тази публикация),

 • кликни върху иконата на $ или и въведи сумата, която искаш да изпратиш.

  Плащания - трикове на Facebook Messenger
  # 20
 • Докосни Плащане горе вдясно и добави дебитната си карта.
 • За да получиш пари: Отвори чата с въпросния контакт.
 • Докосни Добавяне на карта в съобщението и добави твоята дебитна карта, за да приемеш пари за първи път.

Парите, които изпращаш, се превеждат веднага. Времето, което е необходимо зависи от твоята банка, както и при другите депозити.

14. Групови съобщения

Ако имаш някакво общо съобщение за няколко приятели, организираш някакво събитие с тях, най-удобно е да започнеш групов чат с всички заинтересовани лица.

Можеш също да дадеш имена на групите си и да ги прикрепиш високо, така че ако имаш често подобни чатова с тези групи, да ги поддържаш организирани и лесни за намиране.

Особено удобен канал за комуникация се получава, когато работиш с няколко колеги по определен проект. Имаш възможност да включваш или изключваш хора от обсъждането.

Груповият чат в мобилното приложението става доста лесно:

 • Отвори Messenger и избери иконката на писалка горе в дясно.
 • Маркирай хората, които искаш да включиш в тази група и кликни на OK.
 • След това в определеното поле задай име на групата.

  Създаване на група - трикове на Facebook Messenger
  # 21

Премахването на хора от групата или добавянето на такива също става
много лесно:

Ето как става премахване на хора от групата:

Кликни на името на групата и ще се отвори прозорец с членовете ѝ. Когато кликнеш на името на човека, отваряш прозорец с настройки за него. Натисни Remove from Group.

Премахване от групата
# 22

За да напуснеш групата, иди на името на групата и по-надолу кликни на Leave Group. Имаш възможност да игнорираш групата – Ignore Group и няма да получаваш повече известия от нея. Можеш да блокираш член на групата, който в даден разговор не трябва да участва – с Block a Member.

Напусни групата
# 23

15. Как да заглушиш известия

Ужасно неприятно е да си в група и да получаваш непрекъснато известия от чатовете. Нужен ти е момент на пауза, макар, че после би искал да се върнеш в групата. Спри да получаваш непрекъснатите известия: като щракнеш върху името на групата или контакта, отваря се прозорецът с Notifications

виж изображение # 23.

От Notifications иди на Mute Conversation:

Заглушаване на разговорите
# 24

Кликни и на другия прозорец задай времето за блокиране и натисни Ок.

Заглуши известията за известно време
# 25

Можеш да решиш проблема, като изключиш целия групов чат. Виж решенията в т. 14.

16. Супер трикове на Facebook Messenger със снимки и видео направо в Messenger

Вместо да правиш снимка с камерата на телефона и след това да я качиш в Messenger, за да я изпратиш, можеш да щракнеш върху иконата на камерата, в Messenger, за да снимаш. Така с по-малко действия ще изпратиш своето селфи или други снимки.

Можеш да използваш същия инструмент, с неговите опции за задната камера, видео, текст, бумеранг и други.

Изпращане на снимки, видео,...
# 26
Снимай и изпрати снимки, видео
# 27

17. Рисувай и редактирай снимките си

Искаш да направиш по-интересна снимка, изображение с текст?

След като направиш снимка,  добави промени, както ти харесва, с принадлежащите инструменти. Полученото изображение можеш да изпратиш на приятел, в Истории или просто да го запазиш на устройството.

Изпрати изображение с текст
# 28

18. Изпращане на Spotify песни в Messenger

Ако си инсталирал приложението Spotify на устройството си, можеш да изпращаш песни от него до приятели чрез Messenger. Тези приятели обаче, ще трябва да си инсталират Spotify, за да възпроизвеждат песните.

Spotify
# 29

19. Историите в Messenger

Messenger не е само за чат с приятели. Понякога искаш да направиш някакво изявление пред твоите контакти във Facebook чрез създаване на Facebook Story. Подобно на Snapchat и Instagram, можеш да създаваш кратки колекции от видео, снимки, гиф, към които да добавяш филтри и писмени съобщения.

За да започнеш, докосни иконата на Story / Add to Your Story или на страницата на Chats и People. След като историята е публикувана, тя ще остане видима за 24 часа. Можеш да коригираш настройките, за да си сигурен, че само определени хора виждат твоята история.

Истории
# 30

Виж и изображение # 28.

20. Скриване на символа за получено съобщение

Можеш да провериш състоянието на изпратените си съобщенията, като ги докоснеш в прозореца за чат. Messenger ще те информира, когато е изпратено съобщението – Send, след което ще те уведоми кога е доставено – Seen. Mалка версия на снимката на профила на твоя контакт ще се появи до съобщението ти, след като бъде прочетено.

Messenger не дава възможност да скриеш факта, че си прочел дадено съобщение. Това можеш да направиш чрез разширение на браузъра, напр. с разширението Unseen for Facebook за Chrome, Opera и Microsoft Edge Beta. Премахва функцията Seen от Facebook и Facebook Messenger.

21. Уеб версия на Messenger

Далеч от телефона си можеш да използваш пълната самостоятелна уеб базирана услуга Messenger. Интерфейсът й е подобен на този на телефона, без да отваряш Facebook – Messenger.com.

22. Използване на чат бот

Голям процент от бизнесите и професионалните сайтове използват Messenger чат ботове, чрез
които приемат комуникации от потребителите си и провеждат разговори с тях.

Messenger бот е софтуер, който използва изкуствен интелект (AI) за комуникация с клиенти. Обяснено по-просто, тези ботове разбират какво се пита и след това могат да формулират отговор по много човешки начин.

Моят блог също има Messenger бот. Там аз отговарям на запитванията на потребителите на FB страницата ми.

Chat bot 1
# 31
Виж една колекция от избрани ботове за Messenger: Най-добрите ботове за Messenger

 

23. Изпращай файлове през Messenger

Messenger предлага начин за прехвърляне на файлове на контактите ти. Можеш да споделяш файлове чрез Messenger във Facebook.com, като докоснеш иконата на изображение. Или да плъзнеш и пуснеш файлове с помощта на Messenger.com, който работи за документи, снимки и MP3 файлове.

Изпращане на файлове
# 32

След като файлът се появи в полето за изпращане, можеш да откажеш да го пратиш, като кликнеш на кръстчето горе в дясно на файла (където е жълтата стрелка).

Изпращане на файлове 1-
# 33

Файлове можеш да изпращаш и през Facebook чата, като придърпаш или кликнеш на иконата на кламер:

Изпращане на файлове 2
# 34

 

24. Направи анкета в група от приятели

Messenger позволява на потребителите да анкетират приятелите си в Android, когато има създаден групов чат.

Започни чат с групата приятели, които искаш да анкетираш. Докосни иконата с четири точки отляво и после Анкети (Pols). Въведи въпроса си и докосни Create Poll. Функцията е много полезна, ако ти трябва анкета и мнения за нов проект, курс, уебинар.

Анкета в група
# 35

25. Добавяне на друг акаунт в Messenger

Имаш и тази чудесна възможност, както в Instagram – да притежаваш повече акаунти в Messenger и да превключваш между тях.

Ето начинът: Влез в Messenger на телефона си и кликни на профилната си снимка. На новоотворената страница по-долу ще намериш опцията Switch Accounts–>Add Account.

Превключи акаунта
# 36

Когато отвяряш някой от акаунтите си, приложението автоматично зарежда чатовете и списъка с контактите на активния акаунт. Иска се парола, когато преминаваш от един акаунт в друг.

26. Messenger като SMS приложение (Android)

Може би ти харесва Facebook Messenger повече от стандартното текстово приложение за изпращане на SMS. Тогава защо пък да не използваш него за изпращане на есемеси на Android? Това означава, че ще получаваш текстови съобщения чрез Messenger, точно както ако някой е разговарял с теб с чат.

Ето как да стане това:

Кликни на профилната си снимка и на новата страница превърти до SMS. Виж на изображение # 36.

Включи приложението SMS по подразбиране.

Използвай Messenger за SMS
# 37

От следващия прозорец избери Messenger.

Използвай Messenger за SMS 1
# 38

27. Игри от уеб версията

Oт уеб версията можеш да използваш игрите на Messenger в неговия сайт messenger.com. Иди на иконата вляво от микрофона долу и от там ще се покажат няколко игри, които Messenger е приготвил за теб и приятелите ти.

Игри
# 39

28. Как да излезеш от Facebook Messenger на Android

Има два начина за излизане от Messenger на Android.

Излез от Messenger чрез настройките на Android

Искаш да спреш да използваш Messenger на Android, без да го изтриеш. Приложението всъщност няма предоставена възможност за излизане от акаунт, но има начин да се заобиколи това.  За да излезеш от Messenger на Android отвори настройките на Android, превърти надолу до Приложения. След това избери Мениджър на приложения, намери Messenger в списъка с приложения и кликни на него. Иди на Устройство за съхранение на данни и долу кликни Изчисти данните и Изчисти кеша. Потвърди. Това ще премахне данните на твоя акаунт и ще излезеш от него.

Ако искаш да влезеш отново, натисни Продължи. Излизането от Messenger няма да причини излизане от приложението Facebook, ако го имаш на устройството.

Излез от Messenger чрез приложението Facebook

Ако използваш само Messenger, а не самия Facebook на устройството си, първо ще трябва да изтеглиш и инсталираш приложението Facebook.

Отвори приложението Facebook и влез в съответния акаунт, от който искаш да излезеш от Messenger.

Докосни иконката за менюто горе вдясно (хамбургер).

Превърти надолу и докосни Настройки и поверителност–>Настройки–>Защита и Вход –>Къде сте влезли, след това избери Messenger сесия–>Изход.

Изход от Messenger
# 40

29. Dark mode

Превърни интерфейса на Messanger от бял фон в черен, като включиш тъмен режим. Докосни иконата на профилната си снимка в чата и после включи Dark Mode. Виж изображение # 2.

30. Messenger за деца

Ако предпочиташ да си спокоен за разговорите на децата си в Messenger, можеш да ги насочиш към по-безопасна версия на социалната мрежа Messenger Kids.

31. Реагирай на съобщенията

Можеш набързо да уведомиш приятел, че съобщението му е получено, като изпратиш бърза реакция.

Натисни и задръж  върху съобщението, което искаш да потвърдиш и ще се появи редица от емоджи. Кликни върху най-подходящото за случая.

Бързо потвърждаване
# 41

32. Изпрати отговори с цитат във Facebook Messenger

Това е супер функция, особено за групови разговори.

Отговорите на съобщение (цитиращи отговори) са полезни, защото отговарят точно в контекст. Т.е. на определено съобщение можеш да отговориш директно, дори, когато са минали много съобщение след него, като при това се цитира точно кое съобщение коментираш.

Функцията идва като разширяване на съществуващите емоции на реакцията на компанията. Сега, когато задържите отделно съобщение, освен че просто добавите реакция, ще можете да отговорите с нов бутон „отговор“, който ще прикачи към отговора си цитирана версия на оригиналното съобщение.

Този ход също е в основата на всеобхватната амбиция на компанията да създаде кросплатформена система, която да обединява Messenger, WhatsApp и Instagram съобщения – постигането на сравними функции на всичките три платформи без съмнение ще направи възможно евентуалното обединяване по-лесно, когато се случи. – theverge.com

Кликни на съобщението и до него ще се получи стрелка за коментар.

Цитиращи отговори
# 42

33. Facebook Messenger добави споделяне на екрана

Споделянето на екрана ти позволява да сърфирш в социалните медии или да пазаруваш заедно онлайн с приятели. Също дава възможност да поискаш технологична помощ или да помогнеш на приятел с проблеми на телефона.

Ето как да го използваш:

Отвори приложението и започни видео разговори с един или повече контакти.

По време на разговора прекарай пръст нагоре на лентата с инструменти в долната част. Ще се появи надпис:

Share Your Screen

Споделяне на екран
# 43

От този момент нататък другите хора от видео чата ще могат да виждат на живо екрана на твоя телефон. Все още ще виждаш приятелите си на камера, докато им показваш какво има на твоя телефон. За да е полезна функцията, разбира се че трябва да преминеш на друг екран на телефона.

Споделяне на екран 1
# 44

34. Обаждай се безплатно чрез Wi- Fi

Подобно на Google Hangouts, Messenger има вградена функция за видео и гласово обаждане. Когато си свързан с Wi-Fi, твоите обаждания към друг Messenger ще са безплатни. Няма да ползват ограничения ти мобилен трафик данни.

Но внимание – Messenger ще премине към мобилни данни, ако Wi-Fi отпадне – което може да струва допълнително пари, в зависимост от твоя мобилен план.


35. Бързо намиране на съобщения с помощта на Search in conversation

Една много важна функция. Ако имаш дълги и важни чатове с някой контакт и ти е необходимо да намериш конкретно съобщение в нишката разговори, с този трик ще можеш да намериш този специален чат в рамките на секунди.

Иди на чата с въпросната личност, кликни на профилната ѝ снимка–>Search in Conversation.

Виж изображение # 3.

36. Качи контакти във Facebook Messenger

В случай, че искаш Messenger да намери контактите ти в телефона, за да можеш да се свържеш с приятели на платформата за съобщения, този малък трик е за теб.

От профилната си снимка–>Phone Contacts–>Upload contacts–>Turn on. Изчакай известно време, за да може всички контакти да бъдат качени в платформата за социални мрежи.

Виж изображение # 36.

37. Синхронизиране на контакти

Иди на чата – на профила си–>долу ниско в дясно Хора (People)–>горе в дясно иконата с +човече–>Add contacts–>Sync Contacts.

38. Настройки на уведомленията

Има редица настройки за уведомленията:

 • Показване на дисплея;
 • Светлина;
 • Звук;
 • Вибрация;

и др., които могат да се регулират. Това става на Настройките, на които ще отидеш от профилната снимка и после–>Notification & Sounds.

Ако пък искаш изцяло да изключиш уведомленията на Messenger, иди на настройки на Android–>Известия и надолу до Messenger. Изключи с бутончето. Включването можеш да направиш и от Messenger, вътре в приложението. Когато са изключени уведомленията изцяло, на Notifications & Sound има червен удивителен знак.

Виж изображение # 30.

39. Създаване на стая за разговори

Messenger не можеше да изостане назад от конкурентите, като Zoom, Skype, Google Meet и Microsoft Teams, и след своите Истории, създаде и Стая за групов видео чат – Rooms.

Можеш да създадеш стая за видео чат чрез Facebook или приложението Messenger и да поканиш до 50 души да се присъединят към видеообаждане – дори и да нямат акаунт във Facebook. Няма времеви ограничения за разговорите.

Как да създадеш стаята на Facebook Messenger:

 • Отвори приложението Messenger.
 • Докосни раздела People в долната дясна част на екрана.
 • Докосни Create a Room и избери хората, които искаш да присъединиш.

  Създаване на стая
  # 45

За да споделиш стая с хора, които нямат акаунт във Facebook, сподели връзката с тях.

Друг начин е да кликнеш горе вдясно на писалката на телефона и след това на До: да избереш хората с които искаш да влезеш в една стая за разговор. Със знака + след първия човек, добави още, ако искаш. След това кликни на 4те точки долу вляво и избери Create Room (Създаване на стая).

Създаване на стая във Facebook Android

Заключение

В момента това са основните трикове, които можеш да използваш във Facebook Messenger, за да ся възползваш от всичките му възможности, когато са ти нужни.

Ако знаеш още нещо интересно и полезно, което може да прави Messenger, добави в коментарите.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

39 Коментари

 1. Здравейте,
  Имам следният въпрос.
  Получих във месенджер ,според мен ,прикрито съобщение ,което представлява една лента отзад на която пише нещо , и тази лента е прикрита от две други ленти .за да се прочете трябва да се отвори съобщението.
  Възможно ли е това да е вирус , или нещо което ,когато го отворя да ми хакне данните от телефона или банкирането?
  Как може да се премахне безопасно?
  Възможно ли е да се разбере какво пише е това съобщение, което ми е изпратено уж за телефонен номер?
  Търсих информация но не намерих никаква, за подобни съобщения.

  • Здравейте, не отваряйте съобщението, щом не знаете от кой е и за какво е, дори от познати, ако не сте абсолютно сигурна. Може да го премахнете, като задържите върху него в горния му десен ъгъл и ще се появят различни възможности, долу вдясно ще се появи кошче. Кликнете върху кошчето.

 2. Имам iphone но и през телефона тази опция за изтегляне на съобщенията от messinger не е налична. Може би има нещо което е забранено не не мога да открия.

  • Вижте подробно функциите. Би трябва да може и с общото изтегляне на данните на ФБ. Нямам iPhone и не мога да проверя. Възможно е да сте задали някаква забрана.

 3. Здравейте, опитах да изтегля данните от facebook акаунта си, но липсват данни за messinger съобщения за да мога да ги изтегля. Как мога да си изтегля данните от messinger ако лирсват в опцията за изтегляне на данни. Благодаря

 4. Здравейте , имам следния много важен въпрос. Преди няколко дни проведох видео разговор в месенджър с продължителност около 3 мин. Имали някаква възможност ра говора да бъде изтеглен или по скоро самото видео. МНОГО Е ВАЖНО ТРЯБВА МИ ЗА ДА ПОСЛУЖИ ПРЕД СЪДА. ДОКОЛКОТО СЪМ ЗАПОЗНАТА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ СЕ СЪХРАНЯВА .

  • Здравейте, съжалявам много, но няма как да се записва видеото, ако вие не сте се погрижили да го запишете. Между другото, заради privacy не е позволено без съгласие на отсрещната страна да се прави запис. Но дори да бяхте направили тайно запис, нямате право и нямаше да ви послужи пред съда, освен за обвинение срещу вас за начина на записване без съгласие. Съжалявам.

 5. Изправена съм пред следния казус:
  Ползвам Facebook Messenger на настолния си компютър. Ползвам и само Messenger като приложение в Lenovo! При изпращане (получаване) на гласово съобщение през мобилното устройство – всичко е ОК! Ако ползвам настолния компютър – не е възможно нито да изпратя, нито да получа съобщението!
  Остават само движещи се по часовниковата стрелка дъги и времето е отчетено 0:00!!?
  Това въпрос на настройка ли е или проблемът е на друго място!
  Благодаря!

  • Здравейте, Мисля, че е от настройките. Направих сега проба от моя компютър за гласово съобщение, всичко е наред. Идете на настройките и проверете дали не сте забранили някакви комуникации.
   Проверете настройките на микрофона и слушалките на компютъра.

 6. Здравейте. Имам приятел в месинджъра на който мога да пиша , но иконките за аудио и видео връзка ги няма. Бихте ли ми обяснили защо се получава така. Благодаря

 7. Здравейте, защо като се опитам да изтрия изпратено съобщение преди да са минали десет минути не ми позволява да го изтрия за всички, а само за мен. Това е само с един чат с други няма този проблем.

  • Здравейте, благодаря за запитването. Проблемът може да се дължи на много причини. Някои може да са по-сложни от други. Ето някои от потенциалните проблеми:

   1. Интернет връзката ви е бавна или данните ви са свършили. И двете могат да накарат сървърите на „Messenger“ или „Facebook“ да не актуализират вашата заявка (напр. Искане за изтриване на съобщение, когато щракнете върху изтриване).
   2. Може да са ви блокирали. Ако те са ви блокирали или са щракнали или превключили раздела „игнориране на съобщения“, това би накарало системата дори да не разбере, че този човек е истински човек и това съобщение е истинско съобщение.
   3. Може просто да е грешка. Можете да опитате това – излезете от вашия Facebook и месинджър навсякъде. След това изтрийте приложенията на Facebook и Messenger от телефона си. След това, след като бъдат изтрити и данните вече не са на телефона ви, рестартирайте телефона си. След това изтеглете отново приложенията на Facebook и/или Messenger. Влезте и вижте дали има промяна.

 8. A възможно ли е понякога дори и да не изписва delivered,а само sent пак другият потребител да е получил съобщението?

  • Сигурно е възможно, всички приложения имат бъгове, а възможно е и да има настройка да не се показва, че е получено съобщението.

 9. Защо на някои съобщения в Месинджър не го преобразува от sent на delivered така както е на всички останали чатове,а си остава само в едно и също състояние тоест изпратено

 10. Това го разбирам,обаче проблемът е там,че би трябвало да ми изпише delivered като на другите чатове,а вместо това си остава изпратено.

  • Моят Messenger дава само отметка, не ми пише нищо. Възможно е да има проблем от получателя или проблеми с линията. Направете проба с друг телефон до вас, дали съобщенията се изпращат. Възможно е да е някакъв временен бъг.

 11. Здравейте какво мога да направя,ако много дълго време ми изписва sent на конкретно съобщение, което съм изпратил на някого в Месинджър.

 12. Здравейте,
  Когато ме потърсят по месинджъра и осъществим разговор, при мен се чува музика, която ту се услва, ту се намалява и общо взето пречи. Какво е това чудо и от къде дойде?

  • Направих търсене из интернет, но не открих нищо по въпроса. Възможно е да имате свързано някакво приложение с музика към Messenger.

 13. ЗДРАВЕЙТЕ! КАКВО ОЗНАЧАВА ОБИНТОВЪН ПРЪСТ ВЪВ МЕСИНДЖЪР. И ВСИЧКО Е БЛОКИРАЛО.

  • Предполагам, че някой ви е блокирал. Иначе означава – липсва тази страница във Facebook.

   • Здравейте, как мога да си възстановя изтрити съобщения ? И защо някои добавени приятели не излизат в месинджър като new friend, а други излизат? Благодаря.

    • Здравейте, когато изтриете съобщение във Facebook Messenger, то се изтрива за постоянно.
     Можете да извлечете съобщение от Messenger, ако сте го архивирали, вместо да го изтриете.
     Може също да успеете да възстановите изтрито съобщение в Messenger, ако изтеглите данните си във Facebook, тъй като там все още може да е останало копие.
     New friend показва, че ваш приятел е достъпен в messenger. Тези, които не излизат, вече са били достъпни преди добавянето. Предполагам, че разликата идва от това.

 14. Здравейте, как да направя така че хора които ги нямам в приятели да не могат да ми изпратят каквито и да е съобщения? Като ми влязат в профила да изписва само покана за приятелство без да имат опция да ми пишат? Благодаря!

  • Здравейте, предполагам, че питате за Facebook. Ето как:

   В приложението Facebook Messenger: Докоснете снимката на потребителския си профил горе вляво> Поверителност> Доставка на съобщение> Изберете как искате да се свързвате.

   Във Facebook: Отворете прозореца за чат в горния десен ъгъл> Щракнете върху иконата на менюто с три точки в горната част> Настройки за доставка на съобщения> Под „Как получавате заявки за съобщения“ изберете различните потенциални връзки и изберете как искате да се свързвате .

 15. Имам въпрос със изтрир чат пробвах със изтегляне на информация но чага коъто ми трябва го няма

  • Здравейте, малко е усложнено. Има лесен начин с използване на приложение за аудио запис на компютъра или на телефона.

   Другият начин в самия Messenger е този:
   Отидете на компютъра в прозореца за чат, който съдържа аудио файла, който искате да изтеглите, като използвате официалния уебсайт на Messenger на Facebook.
   Отворете уеб инспектора на браузъра
   Върнете се в чата и натиснете бутона „Възпроизвеждане“ на файла, който искате да изтеглите.

   Намерете audio src, копирайте линка там и го поставете в браузъра. файлът директно ще се изтегли.

 16. Въпроса ми е следния може ли разговор от месенджър (писмен) разговор да се прехвърли в друг телефон

  • Здравейте, благодаря за въпроса. Данните се съхраняват на сървърите на Facebook. Просто изтеглете приложението на новия телефон и влезте. Всичките ви съобщения ще бъдат там.

   • Имам следния казус с един телефон Самсунг Галакси А30.Купих го от моя колега,но той оставил неговите фейс и Месинджър запаметени и понеже ние имахме там писмен разговор после влязохме от неговия лаптоп и изтрихме разговора но понеже телефона не е у мене дали разговора е изтрит възможно ли е това

    • Не е изтрит на другия телефон. Изтриване и на двата телефона може да стане само до 10 минути от изпращане на съобщението. Има друг трик – да го обявите като спам и да деактивирате и активирате акаунта от който действате. Не винаги се получава обаче.

 17. здравейте как мога да имам приложението за запознанства в профила си. в феисбук

  • Здравейте, За да активирате Facebook Dating, трябва да отидете в приложението Facebook (за Android или iOS няма значение), в настройките и ще намерите банера за запознанства сред останалите. Кликнете върху него и конфигурацията на вашия профил за запознанства ще започне незабавно, като първо ще се покаже текст за функционалността и безопасността на услугата, преди да продължите. След това ще трябва да въведете някои данни и различна информация от различни видове (най-любопитни са височината и консумацията на алкохол – цялата незадължителна информация).

   В края ще имате предварителен преглед на профила, който можете да приемете или промените. Има и възможности за решаване какъв човек търсите, не само по пол, но и по възрастова група, разстояние от вас и др. Dating не е отделно приложение, но можете да получите достъп до него само от приложението Facebook за смартфони.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.