Сайтове за работа (jobs boards) за дизайнери, фрийлансъри и други креативни и технокреативни личности

Намирането на работа с творческа кариера не е толкова трудно, но освен отлична професионална подготовка изисква и да умееш да продаваш знанията и творческите си възможности. А това може да бъде предизвикателство. Да можеш да откриеш любимата си работа.  В момента специално за тези съвременни  и търсени професии съществуват огромно количество уеб сайтове за работа, за да помогнат на дизайнерите и възложителите да се свързват по възможно най-практичния начин.
Къде по-добре, по-бързо и гъвкаво това може да се случи, освен в интернет?

Някои от търсещите работа предпочитат техническите аспекти на предлаганите места, други предпочитат платформи, на които могат да покажат възможностите си – графични, като уеб дизайнери, copywriting и др. Затова е необходимо да намерят за себе си съответните job boards, подходящи за техния начин на представяне на себе си и на проектите си.

Най-известни job boards

1.Aiga design jobs

Aiga design jobs предоставя хиляди работни позиции, включително от колоси като Amazon, Bloomberg, Facebook, IDEO, MTV Networks и Nokia.

2.Angel

Върху Angel  голям брой световни стартъп компании търсат подходящите хора за своите проекти. Започнал като платформа, на която инвеститори се свързват с новосъздадени фирми, сега има много популярна борса за работа.

3.Art Jobs

ArtJobs е голяма възможност за креативните дизайнери, които искат да се представят в повече сектори на творческото създаване. Сайтът дава списъци за работа с известни музеи, театри, оркестри.

4.Authentic jobs

От 2005 г. Authentic jobs се нареждат като „водещ работен борд за дизайнери, хакери и творчески професионалисти“. Тук може да се открият разнообразни позиции, свързани с технологиите – софтуерни инженери, разработчици, специалисти по проектиране, управление и комуникации. Една от най-добрите платформи за работа в определената ниша. На нея професионалисти намират работа в компании като Apple, Facebook, ESPN и The New York Times. Търсят се специалисти като например:
Facebook Ads Manager, Brand Designer, Product Management Lead, Senior Art Director, Design Lead, Software Product Manager, Digital Strategist, Senior Graphic Designer,…

5.Behance

Behance, който e втори в наградата Creative Market Award, е още едно чудесно място за дизайнерите. Сайтът е създаден през 2006 г. с мисия да дава повече възможности за кариерата на самите дизайнери, като им позволява да създават портфолио, които да им помагат да бъдат открити. Друго предимство е, че разпространява работите им в различни галерии за още по-голяма експозиция.

Job board на Behance прави лесно откриването на проектантите, защото ги представя даже пред фирми, търсещи професионалисти, без да са публикували своите оферти за работа.

6.Craigslist

Craigslist е чудесно място за намиране на местни работни места и работа на свободна практика, за допълнителни доходи.

7.Creative hot list

Creative hot list позволява на потребителите да създават акаунти, където могат да качват своите CV, за да кандидатстват за работа. Повечето обяви за работа са от агенции за дизайн.

8.Creative pool

Creativepool jobs е отворен за всяка креативна дейност. Графичните дизайнери могат да намерят подходяща работа като режисьори, VFX артисти, фотографи. Платформата предоставя широка мрежа. Особено полезна за дизайнери.

9.Design Observer

Designobserver публикува работни места от известни уеб сайтове за дизайнери като Coroflot, PSFK и CreativePro.

10.Dezeen Jobs

Ако работиш в определена ниша на креативния дизайн като интериор дизайн или дизайнер по осветлението, Dezeen Jobs  може да намери оферти за теб. Както и много други видове работни места.

11.Drapers Jobs

Drapers основно е концентрирана върху места за работа за модни дизайнери, специалисти по тъкани и други, свързани с модата, професии.

12.Dribbble

Dribbble е компания, основана специално, за да помага в работата на дизайнери и илюстратори. Фирмата със седалище в Салем, Масачузетс, позволява на дизайнерите снимки на своите работи, за да популяризират уменията си и да подават актуална информация за своите проекти на потребителите. Платформата е на разположение за портфолио и ресурсите за работа. Най-добър сайт за намиране на дизайнерски работни места на творческия пазар.

Много големи компании се обръщат към услугата на Dribbble, за да намерят сериозно кавалифицирани проектанти – социалмедии като Tumblr, Facebook , колоси като Amazon, Microsoft и Salesforce.

13.Flex Jobs

FlexJobs е друг специализиран сайт за търсене на автономна работа, един от най-големите в тази категория. Намират се позиции на пълно работно време и парт тайм в категориите изкуство и креативност. 

14.Gumtree

Gumtree притежава разнообразие от категории, позволявайки да се персонализира търсенето.

Gumtree е сайтът номер едно в САЩ, с почти милион нови предложения за работа всяка седмица и с огромни 8 милиона посетители всеки месец.

15.Indeed

Indeed е едно от най-добрите места за търсене на работа с широк ресурс. Има 180 милиона посещения всеки месец и предоставя възможности за работа в над 50 страни.

За много компании това е борда за свободни работни места. Той има разнообразие от длъжности на начално ниво до изпълнителни длъжности, за пълен и непълен работен ден. Creative Designer, Art director са някои от търсените професионалисти.

16.Krop

Като Behance, Krop предлага на креативната индустрия платформа  за работни места и хостинг за портфолио. Използва се от опитни професионалисти и от уважавани световни брендове.

Krop предлага работа за copywriters, product managers, social media managers и различни типове създатели на визуална креативност. Тук работни места идват от компании като Apple, Verizon, PBS, Tesla и ESPN. Търсят се специалисти като:

Motion Graphics Artists
UX Specialist Designer F
Visual Designer – Financial Experience Required
Visual Designer
Shopify Developer
Front End Developer
Interactive art director
Lead Project Manager – Art
Marketing Coordinator + Design
Product Management Lead
Senior Designer – Experience Design
Creative Director
Sr. Digital Designer
Senior Project Manager

17.Remote ok

Remoteok.io е платформа за работа, пълна с позиции за дистанционна такава. Предлага и места като Design & Marketing.

18.Smashing Magazine

Сайтове (jobs boards) за работа за дизайнери, фрийлансъри 7

Job board di Smashing Magazine е възможност за проектанти и програмисти. Ако си дизайнер , който обича да работи в тесен контакт с програмист, тук можеш да намериш кръга, който търсиш. Сайтът е чудесен инструмент за горните професии. Самото списание има 4 милиона месечни потребители и едно от най-успешните за креативни професионалисти. Ценен е от компании като Amazon, Mercedes, MTV и Lonely Planet.

19.Stack Overflow

Основана през 2008 г., Stack Overflow е най-голямата и най-надеждна онлайн общност за разработчици, които да учат, да споделят знанията си и да изграждат кариерата си. Повече от 50 милиона професионални и амбициозни програмисти посещават Stack Overflow всеки месец, за да помогнат при решаването на проблемите с кодирането, да развиват нови умения и да намерят възможности за работа.

Започнал като сайт за запитвания и отговори, в последствие добавя и табло за обяви за работа, много популярно. Използва се от сайтове като  Twitter, Google, The New York Times и Amazon, между много други компании, които търсят тук таланти.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

20.Talent Zoo

TalentZoo дава възможности в света на индустриите за реклама и маркетинг, т.е. за дизайнерите на привлекателни обяви, конфекции за представяне на нови продукти и други подобни.

21.The Dots

The Dots предлага много кариери на високо ниво, като например creative director. Освен това има други отделни категории като графични проектанти, фотографи, дигитални дизайнери. Ако искаш да работиш към някоя компания, има обяви като тези на  MTV, BBC и др. Могат да се намерят и работни места като  маркетинг PR, журналисти, работа за известни световни марки като Adidas и Selfridges.

22.The Drum

The Drum предлага изобилие от ресурси. Местата за работа са полезни за търсещите работа в маркетинга, дизайна, PR, рекламата или в социалните медии. Дават и съвети относно кариерата.

23.Upwork

Можеш да намериш подобаващи проекти в Upwork. Чудесно място за намиране на предложения и за стартиращите собствен бизнес и за творци на свободна практика. Предлага се широко разнообразие и високо заплащане. Компаниите публикуват работни места в стотици категории за умения, за които плащат най-висока цена за отлично свършена работа.
Какво се изисква: освен стандартните неща по регистрирането и показване на резултати за успешна работа на всеки фрийлансър и обратна информация за предишни проекти. Съобщенията „Upwork Messages“ предоставят инструментите за чат и видеоконференция за интервюиране на финалистите от специализираните тестове.

Други Job boards

Aasaan jobs

(в момента означен като опасен сайт !!!)

Какви места се предлагат? Изброявам:

 • Accountant
 • Admin Executive
 • Android Developer
 • Back Office
 • Content Writer
 • Counter Sales
 • Customer Care
 • Database Administrator
 • Digital Marketing Expert
 • Human Resource (HR)
 • Marketing Executive
 • MIS Executive
 • Operations Executive
 • Sales / Business Development
 • Software Developer
 • Technician
 • Telesales / Telemarketing
 • Web / Graphic Design

Android jobs

Намиране на работа с Android.

Artisan creative

Представят таланти за работа на свободна практика и работа на пълен работен ден в рекламни агенции, вътрешни маркетингови отдели, интерактивни и дизайнерски фирми. Набират и талантлив персонал за всички нива на опит – от младши позиции до ниво висши ръководители. Опитът на платформата е в областта на цифровите технологии, творчеството и маркетинга. Представят дизайнери и писатели, които създават, както и екипи на UX и UI, които влияят върху потребителския опит. мениджъри по проекти, дигитален и имейл маркетинг, анализатори на данни, SEO специалисти и такива в социалните медии, които оптимизират работата.

Arts jobs

Предлага възможности за работа в арт и културния сектор, за търсещи дейности в театъра и галериината област.

Arts jobs online

Тук може да се надяваш да намериш работа в National Theatre, Barbican и National Trust.

Arts professional

Работни места за професионално интересуващи се в арт сектора.

Brand Republic

С около 2 000 работни места за креативни специалности в интернационален мащаб.

Creative Jobs Central

Порталът дава на търсещите работа възможност за бърз и удобен достъп до огромен списък от компании за подбор и набиране на персонал в Австралия, Канада, Великобритания и САЩ. Има достатъчно информация, заедно с данните за контакт на фирмите за наемане на работа, така че търсещите работа да могат лесно да намерят желаната.
Осигурява се достъп на хиляди специалисти до чудесни възможности за намиране на мечтани работни места в различни области, като например в областта на модата, фотографията, музиката, моделиране и проекти за интериорен дизайн.

Creative Opportunities

За завършващите, които търсят първата си роля в творческата индустрия, страницата на Creative Opportunities на Университета за изкуства в Лондон е идеалното място.

Creative review

Creative Review предлага вълнуващите работни позиции, които ще се харесат за рекламните послания от марки като Lego. Ето примери:

Advertising
Branding
Digital / Web
Graphics
In-House
Packaging
Print.

Coroflot

Помага на дизайнерите да покажат всички свои възможности и да правят велики неща.

От стартирането през 1997 г. Coroflot се превръща в домакин на над 2 милиона изображения с над 150 000 нови проекта, публикувани всеки месец от професионалисти и студенти от почти всяка страна по света. Сайтът популяризира работата в десетки дизайнерски дисциплини, включително индустриална, модна, 3D моделиране, архитектура, илюстрация, графика, UX и много други. Насочен е към наемането за нуждите на компании, които варират от местни операции до мултинационални лидери в индустрията. Разчита на Fuseproject, Frog Design, Microsoft, Nokia, Landor, RIM, Nike, Intel, Blu Dot и Sony.

Coworks

Платформа за фрийлансъри за креативните индустрии. Работа от известни марки и компании.

Crunch Board

Приятен за търсене на своята нова работа като програмист на апликации.

Design jobs board

Предлага работни места за junior и senior:
Graphic Designer, Product Designer, Brand Designer, Web and Graphic Designer, Digital / UX Designer, Business Manager, Account Manager.

Design Week

Ако търсиш работа в областта на рекламата, архитектурата, брандинга, дизайна или в дигиталната креативност, това е едно от местата. Сайт номер едно в UK за професионалисти в дизайна – проектиране, брандинг, графики, както и управление и планиране. С над 100 000 месечни посетители.

Dice

Работни места за техническата страна на креативната индустрия.

DSGNJBS

DSGNJBS е агрегатор на най-добрите работни места за дизайн специалисти от интернет платформите.

English Heritage

Ако мечтаеш да работиш в исторически именив в UK, тогава можеш да започнеш от тук.

Freelancer

Най-обширният пазар за специалисти на свободна практика и crowdsourcing. За фрийлансъри в областта на software development, writing, data entry и design. Както и в  engineering, the sciences, sales и marketing, accounting и legal services.

Github

Сайтове (jobs boards) за работа за дизайнери, фрийлансъри 2

Gorkana jobs

Предлага добра база от данни за журналисти и PR професионалисти, за специалисти в медиите и комуникациите.

Growth Hackers Jobs

Работни места в growth marketing, user acquisition, conversion rate optimization, content marketing, analytics, product и др.

Gun.io

Работни места за Freelance developers.

Guru

Подпомага бизнес връзките с фрийлансъри.

Hold the frontpage

Ако мечтаеш да работиш във вестникарската индустрия – от регионална до национална.

Hubstaff Talent

Има хиляди предложения за дистанционна работа от стартъпи, софтуерни компаниии, агенции и ecommerce бизнеси, които търсят таланти.

If you could jobs

За живеещите в Лондон платформата предлага креативни роли в  design, PR, advertising, development и broadcast секторите.

Idealist

Ако си привърженик на благотворителна или nonprofit работа, това е чудесно място за намиране на такава. Макар да не се ограничава само до творчески кариери, тук винаги може да се намери нещо интересно..
Сайтът е подходящ за международни възможности за развитие, нестопанска цел и социално въздействие.

Inbound.org

Място за намиране на дистанционна работа като marketing, content and community management.

IT job board

За търсене на действащи ИТ работни места

Job batical

Свързва топ технологични и бизнес таланти с предложените възможности за работа по света.

Job Kit

Поддържана колекция от платформи за работа, организирани по категории – креативни, фрийлансъри, дистанционни, стартъп и др.

Jobspresso

Онлайн платформа, предназначена да свързва талантливи хора, търсещи дистанционна кариера с иновативни, модерни кпмпании. Ежедневно куриран и осъвременяван списък.

Jobs query

Сайтове (jobs boards) за работа за дизайнери, фрийлансъри 3

Търсене по работа, специалност, индустрия, заплата, дистанционна работа.

Landing.jobs

Европейски пазар на труда за технологичния сектор. Свързва най-добрите кандидати с подбрани стартъп и технологични фирми. Всички предложения са добре проверявани.

Micro workers

Това е малко по-различна работа. Влез и разгледай темплейтите, за да разбереш за какво се отнася.

Microworkers е новаторска международна онлайн платформа, която свързва работодателите и работниците от цял ​​свят. Нейният уникален подход гарантира на работодателите, че платената задача е успешно изпълнена, докато на наетите лица, които успеят да завършат работата си, се заплаща.

Задачите, възложени на Работниците и платени от Работодателите, са прости и бързи, и затова се наричат ​​“microjobs.“ Тези задачи включват извличане на данни, категоризация на данни, маркиране на данни, етикетиране на данни, транскрипция, сравнение и оценка на съдържание, изследователски проучвания, тестване на приложения и много други.

Присъединяването към сайта е безплатно, а тъй като е международен, всеки може да бъде член.

Всеки може да бъде Работодател. Ако притежава онлайн бизнес, блог, видео канал и др., възникналите малки задачки могат да бъдат възложени за разрешаване на тази платформа.

Всеки може да бъде и Работник. Майка в дома си, студент, който се нуждае от допълнителни пари, или всеки, който обича да помага на другите, докато печели.

Monster

Сайтът не е специализиран за креативните индустрии, но е всеобхватен и високо ценен и предлага работни места от компании с висока репутация.

NODESK – Remote Jobs 

Представя над  700 дистанционни работи в над 220 компании. Това ти предоставя свободата да работиш, където поискаш. Предлаганите работи са например:  customer support, design, engineering, marketing, operations, sales и др.

On Site

Трудов пазар с подбрани възможности за фрийлансъри, предложения на компании, целещи се в намиране на квалифицирани таланти.

People Per Hour

Онлайн marketplace за фрийлансъри.

Poachable

(Не работи !!!)

Ако понастоящем имаш работа и си нает, Poachable е чудесен начин да се поогледаш за нещо ново, без да рискуваш работата си, позволявайки ти да търсиш анонимно.

Power To Fly

Първата глобална платформа, която свързва талантливи жени с компании, които оценяват гъвкавостта им в областта на иновациите.

Printmag

Голям избор на места за креативни професии, като: Principle UX Designer, Senior Graphic Designer, Sr. Product Design Engineer, Industrial Designer, Creative Director.

ProZ

Водещ източник на работни места и работа по езикови преводи за фрийлансъри.

Remotive

Платформа с най-добрите предложения за дистанционна работа.

Simply hired

Сайтове (jobs boards) за работа за дизайнери, фрийлансъри 4

Платформата предлага списък със стотици работни места в САЩ от над 200 хиляди уникални работодатели. Показани са позиции, отнасящи се до графичния дизайн от различни уеб сайтове. Има удобни ипции за филтриране по интереси.

SPD

The Society of Publication Designers (SPD) обединява и подкрепя най-талантливите дизайнери, работейки по всички платформи и дисциплини. SPD включва всеки, който допринася за създаването на визуални разкази – художествени директори, програмсти, известни и независими специалисти, опитни професионалисти и студенти.

Speed lancer

Най-бързият пазар за свободна практика в света, предоставяйки напълно персонализирани задачи за дизайн, писане и въвеждане на данни само за 4 часа.
Изисква процедура за кандидатстване и скрининг. Приетите от фрийлансъри задачи трябва да бъдат доставени в рамките на 4 часа

Stack job

Постоянна и с договор работа за IT специалисти в UK.

Startupers

Сайт за предложения за работа от високотехнологични стартъп.

Сайтове (jobs boards) за работа за дизайнери, фрийлансъри 1

Talentzoo

Talentzoo често обслужва големи марки и има голям избор от маркетингови и рекламни работни места.

Tech Cocktail

Постоянен източник на работа за технологични длъжности.

Tech Me Abroad

Изброява само работни места за разработчици, от технологични компании, които наемат от чужбина.

The creative ham

Разполага с подбрани творчески работни места, които се публикуват ежедневно от най-големите световни агенции и марки.

The Denver Egotist

Конкретно разполага с добри работни места в Денвър за рекламни и други пециалисти.

The dieline

Когато се публикува тук една работа, тя се разпространява незабавно в престижните и специализирани уеб сайтове за дизайн, които съставят мрежа от работни места за дизайнери.

The Guardian jobs design

Предназначена страница за работни места на The Guardian’s. Търсят се специалисти в области arts, heritage, media и technology.

The loop

Търси работа по креативни специалности в цяла Австралия, включително графични проектанти, продуценти, фотографи и много др.(Growth Marketing Manager, Graphic / Digital Designer with UI Experience, Graphic Designer, Freelance motion design…) Можеш да се запишеш за уведомление, щом се появи желано работно място.

The Muse

За търсещи работа в САЩ – преглеждане на работни места, опознавайки най-големите компании. Можеш да получиш експертни съвети, които да ти помогнат да дадеш сериозен тласък на кариерата си.

Toptal

Топтал е изключителна мрежа от водещи разработчици на софтуер, дизайнери и финансови експерти, големи компании и ресурси.

Translators Café.com

Платформата TranslatorsCafé свързва по удобен начин хора в международната езикова общност. Можеш да предложиш услугите си за професионални писмени и устни преводи на регистрирани преводачески агенции.

UX jobs board

Представя последните UX работни места и свързва с най-добрите компании.

UX switch

За UI / UX дизайнери.

We work remotely

Можеш да намериш дистанционна работа и да си независим:

 • Programming jobs,
 • Devops & Sysadmun jobs,
 • Customer support jobs,
 • Marketing jobs,
 • Design jobs,
 • Business/Exec & Management jobs,
 • Copywriting jobs
 • и др.

Who is hiring

Уеб сайтът започва през август 2015 г. с намерението да покаже и да сортира и филтрира голям списък с оферти за работа. Стремежът е заедно с последователното добавяне на източници, да улесни връзката между разработчици и компании, търсещи такива професионалисти.

Сайтове (jobs boards) за работа за дизайнери, фрийлансъри 5

Working nomads

Отдалечени работни места за номади, работещи дигитално. Можеш да работиш  дистанционно от твоя дом или по избор места по света.
Сайтът избира най-добрите дигитални работни места за тези, които искат да започнат кариерата си в телекомуникацията.

Workin Tech

Подбрана колекция от технологични работни места и job boards.
Отлично място за достъп до работни места за програмисти, технологични и IT специалисти, за разработчици и дизайнери: front-end и back-end инженеринг, дизайн и UX, функционално програмиране и др. Съществува ‘Tech Books“ секция със списък от книги, чрез които да се подготвиш за своето техническо интервю.

И още няколко jobs board

99designs
Business news daily
Creative applications
CrewCscarts
Design hill
Design milk jobs
Entrepreneur
Glass door
Idibu
I love creatives
Local solo
Roberthalf
Under consideration
Working not working
Yunojuno

Виж още:Най-бързо развиващите се сектори за работа на свободна практика (фрийлансер)

Заключение

За хората, на които им харесва да са креативни, напред с технологиите и не се страхуват да покажат на света своите професионални възможности. Може от горните платформи да се намери една, която да ги свърже с интересна и любима работа.

Източник на началното изображение Pixabay.com.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.