Действието предшества вдъхновението

Как идва вдъхновението?

Преди време публикувах във Facebook първата част от цикъл мои вариации по текстове на Benjamin Hardy – известен автор в Medium –

Поведението задвижва мотивацията.

Поведението задвижва мотивацията - ivytechnoweb.net
Продължавам с втората част:

Действието предшества вдъхновението

„Това е друга тайна, която истинските артисти знаят, а писателите позьори и имитатори – не. Когато сядаме всеки ден и вършим работата си, силата се концентрира около нас. Музата забелязва нашата отдаденост. Одобрява. Ние я печелим на наша страна. Когато седим и работим, ставаме като намагнетизирана пръчка, която привлича железни стружки. Идеите идват. Натрупват се прозрения.“- Стивън Пресфийлд (Steven Pressfield) – роден през септември 1943 г. – американски автор на историческа фантастика и сценарист.

Няма начин да не сте забелязали, че когато вършите нещо, което е много интересно и сте задълбочени в създаването на красиво и полезно творение със своите ръце, въз основа на собствена идея, вдъхновението и енергията идват като подарък. Сякаш от вселената чрез фуния се влива във вас мощна енергия и изобилие от креативни идеи. Музата е забелязала вашата всеотдайност за създаване и ви помага.

Действието обаче предшества вдъхновението.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Получаването на творчески прозрения редовно, е нещо, което можете лично да овладеете. Психолозите го наричат ​epiphany abilityспособност за внезапно прозрение. Индивидуалната способност за внезапно прозрение зависи от способността на личността да се измъкне от ограничението на умственото фиксиране, да активира прототип и да придобие ключовата евристична информация от активирания прототип.
Живеем във време, когато творчеството, креативността е всичко. Това е способността за генериране на иновативни и ценни идеи или творби.
В период на бързо въвеждане на роботизацията като заместваща много човешки дейности и професии, все по-важно е насочването към креативност. Силно творческите професии ще бъдат човешките професии на бъдещето. Незаменими от роботи и ботове. Поне в близко, в нашето бъдеще…
Както мотивацията, вдъхновението не е нещо, което трябва да изчакате. Вместо това, е нещо, което трябва да проектирате и активно да го търсите!
Идеите, които се вливат в ума ви, са силно повлияни от това, което лично желаете в живота си. Вашите решения – както ежедневните, така и най-големите – оформят вашите желания.
Вашите желания са продукт на вашето поведение, а не обратното. Ето защо можете да обучите вашите желания. Можете да тренирате себе си, за да искате успех, щастие, здраве и дълбоки връзки.
Можете да тренирате себе си, за да искате да работите упорито. Направете това чрез конкретни действия. Когато те са мощни и постоянни, увереността ви расте, което предизвиква нови идеи и вдъхновение. В крайна сметка, във въображението ви ще оживяват все повече идеи, ще добиват форма, цвят, приложение. Ще са огромен стимул, по-силен и по-здравословен от всякакви изкуствени заместители. Ще станете машина за идеи.
Всичко, което трябва да направите, е да започнете да действате по много по-мощен начин, отколкото сте действали досега. Записвайте това, което казва умът ви – по време на разходка, четейки, обсъждайки, преди заспиване и на събуждане…Започнете от днес, от този момент.
Ние имаме повече от достатъчно време, за да постигнем огромно количество добри неща в живота си
Действието предшества вдъхновението.

Действието предшества вдъхновението

Това беше втората част
от поредица
мои вариации
по текст на Benjamin P. Hardy
.- автор в Medium.

Виж и това: Как да учим бързо с Тим Ферис, Фейнман и видеото на Марко Монтеманьо

 

Автор на основното изображение Uccio D’Agostino.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.