Как Pinterest помага и вдъхновява новите начинания и стартъп

Pinterest е много интересна, бързо израснала социална мрежа. Нейното основно качество е да вдъхновява. Ако новите начинания и стартъп знаят да я използват, може да се извлече не малка полза от нея.

Лесно споделяне, каталогизиране, представяне на марката и като резултат – увеличаване на репутацията. Не се използва по-специална технология, която е предимство. Разглеждам какви са основните принципи на израстването на Pinterest.

Приципи на успех на Pinterest

Pinterest не e само изображения, a съдържание, вариращo от видео, журналистически статии, хумористично съдържание, до модни продукти. Изображенията служат като покритие, като референтна система. Избираш снимката, а тя те води към линк с необходимото съдържания. Една каталогизирана система, мини уеб с полезните свойства :

Атрактивно визуално представяне

Pinterest-помага-и-вдъхновява

По този начин прихвана интереса на креативните общества и кръгове – направи си сам, обзавеждане, занаяти, мода, бижутерия, дизайн,…

Ето едно мнение от страниците на Quora за Pinterest:

Pinterest-помага-и-вдъхновява-2

Харесва ми, защото това е един лесен начин да следя визуално неща, които ми харесват / вдъхновяват. Също е един добър начин да се създадават дъски с настроение и да помогне за определяне на стила.

Лесен за използване

Регистрираш се лесно и започваш обиколките по зададени за търсене думи. Търсенето е много интуитивно. А когато нещо ти хареса, разглеждайки сайтове, просто кликваш с бутона на Pinterest. Има го като разширение за всеки браузер. Както и в сайтовете като иконка на социалните мрежи.

Социален е

Не е типична социална медия, няма коментари, няма социална функционалност, вградена в него, но на Pinterest негативизмът отсъства и това харесва на хората. Те обичат да се изразяват и някой да потвърждава това, което харесват, да го споделя, да одобрява личния им стил. Така се срещат хора със сходни интереси. Фактът, че изображенията могат да бъдат споделени и после пак „заковани“, т.е. с pin, добавя стойност. И следователно…

Полезен е

Когато започнеш да разглеждаш, веднага намираш полезни за теб неща. Подготви се и направи нещо ценно, покажи го там и ще има потребители, които веднага ще го харесат.

Pinterest решава проблеми – пътят от търсенето до откриването е опростен. Хората откриват страхотни рецепти, дизайни, съвети, уроци…Прави живота на потребителите по-лесен.

Pinterest-помага-и-вдъхновява-4-
Стената с уроци по пиано

 

Pinterest-помага-и-вдъхновява-3

Вирусен е

Сигурно води до пристрастяване по различен начин от другите социални медии.  Мисля, че е заради чудесните визуални функции и начините на споделяне, с които се впускаш в едно безкрайно преследване на вдъховяващи и полезни истории. Така че, трябва добре да планираш и ограничаваш във времето посещенията си там. 🙂

За теб ще работи най-добре, ако избереш уникални изображения, мисли, инфографики. Нещо, което хората да обичат и да могат да те свържат с други хора. Хубаво е да се сложат различни дъски, не само за една много тясна ниша. Ето 2 полезни линка за стартъп:

Trendsonline/startup-infographics/

Entmagazine/how-to-start-up/

На една стъпка от онлайн магазинаИзбирайки име на продукт, кликваш на снимката, която е връзка към  продукта (шапка, чифт обувки, бижу, дизайнерски предмет, DIY, …) На един клик разстояние си вече от продавача. Бързо можеш да се намериш и на официалната страница на избран продукт на Etsy (сайт за електронна търговия, който работи с Pinterest).

Pinterest стени, които подпомагат стартъп

Едни от най добрите и вдъхновяващи начинаещите предприемачи стени, които си заслужава да погледнеш.

  1. Minted. Един пазар на дизайни, който ни свързва с най-добрите световни артисти за да създадем нещо уникално.
  2. Etsy. Пазарът, където хората се свързват, за да създават,продават и купуват дизайнерски, ръчни уникални предмети.
  3. Eventbrite. Най-голямата световна технологична платформа за организиране на събития-уебинари, срещи, поддържайки ежегодно над два милиона събития в целия свят.
  4. Poppin. Стартъп с мотото „работи щастлив.“Фирмата предлага минималистични и ярко оцветени офис консумативи.
  5. Poppy Barley. Марка за персонализирани обувки. Снимки с изкуство, интериорен дизайн и мода също на дъската.
  6. Kate Spade New York.  Pinterest дъската Спейд е много полезна, за да се разбере как марката се фокусира силно върху цвят по различни начини, за да определя имиджа си.
  7. Preserve.  За хората, които се интересуват от Boho стила. Представени са снимки на продукти и вдъхновения от целия свят.
  8. Say Media.  Дигитална издателска компания, която създава кампании на брендове. Страницата й е посветена на лайфстил.
  9. Chegginc. Hub за студенти, подпомага ги да спестяват време, пари и да станат по-интелигентни.
  10. Robin Good. Изследовател на нови медии, нови апликации, програми. Инструменти за комуникации,  треньор на стартъп.

Всяка начинаеща фирма, започваща с производство, може да се възползва в максимална степен от тази платформа, за да представи своите продукти. За да получи вдъхновение за по-голяма креативност.

И не искам да забравя да дам и линка на руския двойник на Pinterest.

 

 

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.