40+ YouTube канала за безплатно изучаване на английски език, които ще ти помогнат по-лесно да започнеш да го говориш

Замисляш се да подобриш своите умения на разговорен английски език. Би искал да произнасяш правилно, да го говориш по-свободно, да разбираш добре и то бързата английска реч. Ще ти покажа Youtube канали, които ще ти помогнат изключително много в твоите усилия да започнеш да говориш този език. Приготви се да започнеш твоето безплатно изучаване на английски език.

Има канали в YouTube, които са създадени най-вече за начинаещи. Има няколко канала, които са предназначени за ученици, овладяващи езика на средно ниво. Има и такива, които са предназначени за изучаващите го на по-високо ниво.

40+ Youtube канала за безплатно изучаване на английски език, които ще ти помогнат по-лесно да започнеш да го говориш
40+ Youtube канала за безплатно изучаване на английски език, които ще ти помогнат по-лесно да започнеш да го говориш

Без значение какво ниво си в в изучаването на английски език, ще се научиш да го разбираш по-добре и да го говориш по един по-свободен начин. Нужна е само упоритост и последователност.via GIPHY

Предимствата на безплатно изучаване на английски език с Youtube видео

YouTube предлага перфектната платформа за подобряване на твоя английски език, ето защо:

Гъвкавост

Можеш да учиш по свой собствен план и с темпо, което на теб ти е удобно – каквото седмично количество, например, ти си избереш. Не си обвързан с време, скорост и място. Можеш да преглеждаш уроците, колкото пъти искаш и с каквато скорост искаш.

Почти присъствени уроци

Съществуват много платени големи курсове във вид на приложения с PDF учебници, аудио файлове и инструкции. Но те имат няколко недостатъка:

  • Те са платени и то доста скъпо.
  • Не виждаш начина на изговоряне на думите от преподавателя, движението на устните, оформянето им при различните звукове. Това, обаче, е от изключително значение, когато става въпрос за правилното произношение и за овладяване на английската реч.
    Нагледно признасяне на звуци
  • Няма това детайлизиране на уроците като в някои изключителни Youtube курсове.
  • Няма това усещене за разговори като в реалния свят.

Разнообразие от реурси

Ако уроците от Youtube се прибавят към курсове, които вече си започнал, ще имаш голямо разнообразие от ресурси за справка и за вникване в говоримия английски.  Имай предвид, че учителите на Youtube обикновено са с английски като майчин език.

Вече виждаш защо YouTube е толкова полезен, когато става въпрос за безплатно изучаване на английски език. За да те убедя напълно, ще ти предложа да разгледаш някои от най-добрите канали. Те са много различни един от друг по отношение на стил, съдържание, фокус.

9 Youtube канала, които ще ти помогнат по-лесно да започнеш да говориш английски език

1.  EnglishClass101

Английски на Youtube с EnglishClass101.com

Един от най-известните канали за обучение по английски език предлага „най-бързият, най-лесният и най-забавен начин да се научи английски език.“ Ще гледаш уроци за говорене, четене и писане – буквално всичко необходимо на едно място.

2. BBC Learning English

Английски на Youtube с BBC Learning English

Каналът има много фенове в общността на английския език. Създаден от световноизвестната Би Би Си (British Broadcasting Corporation), каналът предлага видео в различни формати. Това са предимно кратки клипове, но разполагат с огромна полезна информация.

Някои от темите са: най-добрите съвети за изучаване и подготовка за изпит, анализ на езика, използван в новините, произношение в новините, съвети за учители, Q & A клипове за някои често задавани въпроси от публиката.

От този канал препоръчвам Tim’s Pronunciation Workshop

3. English with Lucy

Английски на Youtube с English with Lucy-

Видеоклиповете на Луси са подробни, изключително интересни и много полезни за всички четири езикови умения –

  • Слушане
  • Говорене
  • Четене
  • Писане
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4. mmmEnglish

Английски на Youtube с mmmEnglish

Това е моят любим учител!

Kаналът на австралийския треньор Ема е с много видеоклипове, но особено полезни са тези за бизнес английски.

Интересни са и нейните уроци по имитация, където слушаш и копираш зададени фрази, за да си помогнеш да говориш по-свободен английски.

Видеоклиповете са с дължина само около десет минути, което означава, че са идеални за гледане и в малките паузи за кафе.

5. Anglo-Link

Английски на Youtube с Anglo-Link

С над милион абонати, целта на този канал е да ти помогне да научиш, да подобриш и овладееш английски език, както и да изградиш увереност за свободно говорене и слушане.

Има различни нива на разположение – от pre-intermediate до advanced – с различно съдържание, включително аудио, уроци, обяснения и упражнения.

6. Learn English with Emma [engVid]

Английски на Youtube с Learn English with Emma [engVid]

Ема е TESOL сертифицирана и има IELTS уроци на разположение. Уроците на Ема са за тези, които все още не са свикнали с бързата английска реч.

В целия engVid канал има няколко учители и можеш да избираш между курсовете, да намериш любим учител и да се абонираш за новости на неговия курс. Уроците са на разположение и на уебсайта engvid.com.

Специално ти препоръчвам и:

7. English Lessons with Adam – Learn English [engVid]

С над 2 милиона абонати.

8. Learn English with Papa Teach Me

Английски на Youtube с Learn English with Papa Teach Me

На този канал ще намериш много информативни, но и забавни видео. Чудесен британски английски за elementary и intermediate ниво. С него ще имаш възможност да научиш английска граматика, идиоми, фрази и изрази по забавен и интересен начин.

9. Speak English With Vanessa

Английски на Youtube с Speak English With Vanessa

Ванеса преподава английски език вече 10 години на цял свят. Тя помага на изучаващите езика да говорят уверено, естествено и без стрес.

Ще намериш 15-30 минутни уроци по фразови глаголи, както и широк спектър от съвети за слушане и за разговор.

9 Youtube канала за американски английски

Не са малко каналите и за тези потребители, които търсят безплатно изучаване на английски език с американско произношение и американски жаргони.

Rachel’s English

Рейчъл е професионалист и помога на учениците да променят начина, по който те движат устните и езика за произнасяне на думи и звуци.
Фокусирайки се върху специално американския английски, ако си решил да заминеш или живееш в САЩ или Канада и се бориш с акцента или произношението, това е канал за теб.

VOA Learning English

Уроците от Гласът на Америка (VOA) варират от ежедневната граматика до идиоми.
Някои от тях са създадени като телевизионни репортажи. Там, обаче, репортерите всъщност са професионални учители по английски, които представят „новините“ на прост език, малко по-бавно и със субтитри, за да ти помогнат да ги следваш.

Speak English with Christina

Забавен, говорим и лесен за възприемане американски английски с много мотивационни видео.

LearnAmericanEnglishOnline

„Направих тези видеоклипове, за да помогна на хората по света да учат английски.“

Учителят Пол – собственикът на този канал – се фокусира основно върху уроците по граматика. Така че, ако целта ти е да научиш английска граматика, погледни тези видео.

Linguamarina

LinguaMarina преподава американски английски на канала си и обхваща теми, които често се пропускат в училище или в университета от езикови преподаватели. Виж тези клипове за овладяване на произношението и да получаване на американски акцент. С тях ще увеличиш речника си с идиоми и жаргонни думи и ще избегнеш някои общи граматически грешки.
В канала не просто се фокусира върху преподаването на английски език, но също така се споделят лайфхакове и съвети за изучаване на езика.

SOZO-X

Sozo Exchange предлага много интересни уроци за произношението на английски.

The English coach

Видеоуроци за средни и напреднали ученици. Има уроци по произношение, по бързо говорене, за грешките и т.н.

Learn American English

Видеоклиповете на този канал са създадени в помощ за бързо научаване на английски, на американски жаргон, идиоми и фразови глаголи.

Helena Daily English

Помага на изучаващите да учат езика чрез четене, изграждане на лексиката и обсъждане на уроци по разговорен английски език.

Виж още: 10 уеб инструмента, които ще ти помогнат да пишеш на по-добър английски

Още 27 интересни канала

Easy English

Този канал е идеален, ако искаш да разбереш как хората във Великобритания наистина разговарят помежду си. Easy English е част от канала Easy Languages.

В Easy English, интервюта се провеждат с хората по улиците на Великобритания на различни теми. Клиповете са обикновено между 3 и 5 минути дълги и са бърз и лесен начин за подобряване на твоите умения за слушане и разбиране.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Speak English With Mr Duncan

Мистър Дънкан влага сърце и душа във видеоклиповете си. Очарователното му държание и блестящо чувство за хумор са заразни. Клиповете на Дънкан обикновено са доста дълги. Каналът дори прави живи предавания, в които учениците могат да задават въпроси.

Безплатно изучаване на английски език - слушай, говори, чети, пиши

Business English Pod – Learn Business English

Бизнес английски Pod каналът е предназначен за студенти, които се нуждаят да разберат как функционира английският на работното място, особено в бизнес-ориентирани роля. Той има задълбочени видеоклипове за всички различни ситуации и много видове лексика.

Eat Sleep Dream English

Този канал е източник на вдъхновение. Полезен е, когато искаш да получиш разяснения относно някои езикови проблеми, като например правилното произношение на някои трудни думи, акцент, разлики и т.н. Курсовете са направени с голямо внимание към детайла и те вдъхновяват да искаш да научиш повече.

Real English®

Каналът разполага с доста голяма библиотека на безплатни уроци, всеки от които се състои от две видео, едно със субтитри и едно без и количество упражнения.

Това е наистина един от най-добрите канали за езиково обучение за начинаещи – фокусира се върху реални хора и реални разговори и ти позволява да практикуваш реално английски.

Jennifer ESL

Дженифър е направила много клипове с голямо разнообразие от теми. Учителите могат да използват видеозаписите като допълване на собствените си уроци.

Дженифър е английски и американски учител. Нейните уроци са насочени главно към комуникационни ситуации, които се случват в ежедневието.
Уроците са обикновено повече от 10 минути, те са разделени на много различни теми, гласът е лесен за разбиране, скоростта е умерена.

Simple English Videos

Можеш да се научиш да говориш английски език бързо и забавлявайки се с помощта на този канал.

Learn English with Nick Shepherd

Ник Шепърд е носител на награда за учител и автор, и е прекарал 30 години в помощ на хиляди ученици по целия свят. Той създава този уникален канал, за да ти помогне да подобриш своя английски език.

JackBarnett21

В този канал в YouTube, повечето теми са свързани с модели на изречения, интонация нагоре и надолу. Погледни го, може да ти е необходим, за да подобриш произношението си.

IELTSLis

Подготовка за IELTS.

IELTS Listening Tests

British Council | LearnEnglish

Learn English With TV Series

A.J. Hoge

A.J.Hoge е известен, като # 1 учител по английски в света. Създава мощни английски лектори и международни лидери, без да използва скучните учебници по граматика. Преподавателят се фокусира върху това, да ти помогне да подобриш увереността си в говора.

Learn English with Steve Ford

Висококачествени уроци по английски език от основни до по-високи нива на владеене, преподавани от Стив Форд, Канада.

Този канал е богат на съдържание. Независимо дали се подготвяш за TOEFL, изучаваш бизнес английски или подобряваш уменията си за разговор, ангажиращите видеоклипове на Стив Форд ще ти помогнат да постигнеш целите си.

На този канал можеш да намериш много висококачествени уроци по английски език, от речник до граматика и произношение.

ETJ English

За тези, които искат да научат британски английски, това е чудесно място за начало. Елиът има много типичен и лесен за разбиране британски акцент и прост начин на обясняване на всички части на английския език. Той има няколко видеоклипа, които се фокусират изцяло върху това как да звучиш британски, като например този за звука на TH и този върху съвети за британските акценти. Можеш да научиш идиоми и изрази, често срещани във Великобритания, да получиш насоки как да произнесяш някои от по-трудните английски думи и да изучиш малко от британския жаргон.

To Fluency

Ако търсиш британски английски, To Fluency има серия от кратки видеоклипове. Под всяко видео са включени речник на ключови думи и бележки към уроците .

ESL Basics

С мини уроци по лексика, идиоми и фразови глаголи, този канал е идеален за бързо увеличаване на английския речник.

Fastrack IELTS

English Like A Native

Анна от английския курс Like a Native произвежда полезни видео за този страхотен канал за усъвършенстване на британските ти английски езикови умения. Например има видеоклип, който сравнява британски, американски и австралийски английски език, което е особено полезно, ако мислиш да учиш в чужбина в някоя от тези страни. Има също видеоклипове как да се говори професионално по телефона, жаргонни и думи с мълчаливи букви и много др.

Julian Northbrook

Този видеоклип е специално насочен към как да научим английски по-бързо. Джулиан говори британски английски и препоръчва фокусиране на учащите.

Виж още: Как с помощта на филми със субтитри да изучаваме английски език – да слушаме и разбираме английска реч

Daily English Conversation

Както самото име казва, този канал се фокусира изключително върху английски разговор. Ще научиш много полезни английски фрази, модели на изречения и изрази, които ще ти помогнат да подобриш твоя говорим английски много бързо.

Britlish – Learn British English

Този канал се съсредоточава около интересни неща, с които може да се сблъскаш, като речник, който ще ти е необходим на летището, видове музикални инструменти и др.

Speak English With Tiffani

Това е канал, предназначен за intermediate към advanced безплатно изучаване на английски език. Предназначен е за тези, които могат да четат и разбират английски език до известна степен, но имат проблем да го говорят.

Daily English Conversation [English7Levels]

Курсът предлага възможността да учиш английски език, като гледаш различни англоезични филми. Ти се забавляваш, докато учиш.

Shaw English Online

Каналът се стреми да те научи как да говориш разговорен английски, как да станеш по-добър в граматиката, лексиката и произношението.
Инструкторът преподава английски език повече от 20 години.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.