Как да изтегля видео или аудио от Youtube – 22 лесни начина и няколко трика

Публикацията е обновена на 14.04.2019.

Поради различни причини на всеки от нас му се е искало да си свали клипче от Youtube или друга платформа и социална мрежа, което да си има за лично ползване.

И се стига до въпроса – как да изтегля видео или аудио от Youtube, по възможно най-лесен и бърз начин. И още – да ми заема минимално възможно дисково пространство.

Ето сега ще изброя няколко съвсем лесни начина и заедно с тях няколко трика за мигновенно изтегляне на видео или mp3 музика от Youtube и някои други сайтове.

Предупреждение: Преди да се използва безплатна програма за изтегляне от YouTube, да се има предвид, че използването на приложения на трети страни за изтегляне на видеоклипове е в противоречие с Общите условия на YouTube , които гласят, че може да се предава поточно видео само директно от сървърите му. Изтеглянето на видеоклипове е също потенциално нарушение на авторски права, освен ако не притежаваш самия видеоклип, имаш разрешение от титуляра на авторските права или видеото е обществено достояние.

След като съм длъжна да предупредя, да пристъпим към изброяването, защото списъкът е доста богат и интересен.

Онлайн услуги за изтегляне на видео или аудио от Youtube и др.

Започвам с една от най-новите:

1.Youtubnow

Изтегли с нея всеки видеоклип от YouTube във формата, в която искаш (дори и само .MP3). Без реклама, без прекъсвания, без регистрация, без ограничения. Изтегляне в желана резолюция, с минимални усложнения и максимална скорост.

Инструментът може да търси и намира всеки видеоклип в YouTube чрез полето си за търсене.
Изтегляне на видео в три формата: .MP4, WebM и 3GP.
Изтегляне на само аудио частта във формат .MP3.

Понякога отказва изтегляне на MP3 формат и препраща към платена Microsoft апликация. В тези случаи може да се свали в някои от видеоформатите и да се използва онлайн конвертор или ако имаш на компютъра си такава програма за превръщането му в аудио файл в необходимия формат.

100% безплатно.

Трикът с този инструмент е: Ако промениш URL адрес на видеото в youtube.com, като премахнеш буквата e и поставиш на нейно място now по този начин youtubnow.com и след това Enter, влизаш незабавно в опциите за изтегляне на видеото.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube--1

Преди да стартираш, малка бележка за качеството на аудио файловете: много от услугите, изброени тук, ни позволяват да избираме изходен формат и битрейт (bitrate). Препоръчвам от опит винаги да се стремиш към качество с най-малко 192kbps, но ако видеоклипът в YouTube е с лошо качество на звука, дори ако го запазиш при 320kbps (т.е. максималната разрешена скорост за MP3 файлове), няма да получиш подобрение. Всъщност ще създадеш ненужно тежки файлове, които ще продължат да имат много лошо качество. Относно видео клиповете, предпочитам да ги тегля в Mp4 360p, за да ми заемат много по-малко място на диска, освен ако не държа на по-високата резолюция за някой специален клип.

2.Vidpaw

Също от по-новите сайтове. Предлага обичайните функции, с относително спартански, чист потребителски интерфейс.
Предлага следните формати: Video Formats WEBM, 3GP, MP4. Audio Formats M4A, WEBM. И следните качества: Video Quality 144p, 240p, 360p, 720p, 1080p, 2K, 4K, 8K. Audio Quality 64kbps, 96kbps, 128kbps, 256kbps, 320kbps.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-2

Трикът с този инструмент е: Ако промениш URL адрес на видеото в youtube.com, като поставиш след youtube paw  по този начин youtubepaw.com и след това Enter, влизаш незабавно в опциите за изтегляне на видеото.

3.YoutubeMonkey

YoutubeMonkey предлага свръхпрост интерфейс, има само формата за поставяне на URL адреса и връзка за изтегляне.  Поддържа 4K изтегляне.

Трикът с този инструмент е: Добави monkey в URL адрес на видеото след youtube по този начин youtubemonkey.com и след това Enter, за да влезеш незабавно в опциите за изтегляне на видеото.

 

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-3

4.Tubeninja

Лесен за използване сайт, който няма нищо, което да изглежда като рекламен капан. Поддържа download от огромен брой сайтове на няколко езика и има възможността да добавя функции чрез браузера.

Трикът с този инструмент е: Добави dl в URL адрес на видеото преди youtube по този начин dlyoutube.com и след това Enter, за да влезеш незабавно в опциите за изтегляне на видеото. И още нещо: Услугата предлага свой bookmarklet – привлечи зеления бутон TubeNinja this page към линията с bookmarks, за да използваш услугата незабавно, когато си в youtube или в друг сайт, на самия клип за изтегляне.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-4

ЗАБЕЛЕЖКА : Пази се от рекламните капани на някои помощни сайтове – прехвърлят те към рекламни страници. Изключвай ги и се връщай винаги на страницата със същото име в URL адреса.

5.Savefrom

SaveFrom.net помощник ни позволява да изтеглим видео и музика от YouTube, Facebook, Vimeo, Daylimotion, VK.com, Instagram и много други с едно кликване.

Savefrom helper е съответното разширение за Opera, Mozilla Firefox, Yandex, а може да се добави и на Chrome браузър.

На страницата, на която гледаме видео, се появява бутон със зелена или сива стрелка надолу и ни позволява да запишем видеоклипа с необходимото качество. Можем да сваляме музика, видео и снимки, да изтеглим всички mp3 файлове от страницата (например от Facebook страница)
Цялата допълнителна информация може да бъде намерена на тук – поддръжка на разширението за браузър Opera например.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-6

Savefrom helper е старо и много известно разширение, доказало се през годините. Използвам го може би десетилетие и никога не изневерява. Имаше момент, когато бяха го набедили за вирус, защото върши страхотна работа по сваляне на много видове медия от много сайтове, с неизменната стрелка, върху която само да кликнеш. На Youtube ти дава възможност за голям избор на изтегляне между типове видео и аудио файлове. Без реклами и без регистрация. Препоръчвам го.

Трикът с този инструмент е: Добави ss в URL адрес на видеото преди youtube по този начин ssyoutube.com и след това Enter, за да влезеш незабавно в опциите за изтегляне на видеото.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-5

6. Един трик

с промяна в адреса на видеото, което искаме да свалим. Вместо youtube, изтриваме последните 3 букви и става във вида yout. Виж в примера на изображението:

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-14

Както се вижда още, можем да изберем формата, който да получим – видео, аудио или гиф, както и качеството на изтегления медиа файл.


7.Fetchtube

Минималистичният му интерфейс си заслужава да се вземе предвид. Поставяме URL адреса и след като кликнем два пъти на Load Options (първият път ни препраща на рекламна страница, изключваме я и се връщаме на основната, кликваме втори път на Load Options) можем да заредим някои опции, дори и 4K видео. Изтеглянето е в 720p MP4. Или ако кликнем върху Listen получaваме MP3 аудио.

Трикът с този инструмент е: Добави magic в URL адрес на видеото между you и tube по този начин youmagictube.com и след това Enter, за да влезеш незабавно в опциите за изтегляне.

8.Videodownlander pro

Изпитано разширение за Chrome и Opera за сваляне на видео от Facebook и не само. Има го и във Firefox. Като кликнеш на Here, както е показано със стрелката, сайтът ще ти отвори съответния магазин в зависимост от това, на кой браузър се намираш. Инсталирай си разширението и когато се намираш на страница с видео или аудио, което инструментът разпознава, ще се покажат върху него цифрички, които означват броя на откритите видео и аудио файлове на тази страница. За да ги изтеглиш, иди на иконката и кликвай на стрелките.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-17

 

9.Downloadhelper

Подобно на горното разширение за браузър. Работи в Chrome, Opera и Firefox.

Най-добре работят двете разширения заедно – тези видео, които не открива едното, открива другото. 😆

10.I mp3 Juices

Един сайт, който ми е подсказан в коментара след публикацията – много лесен за ползване. Изписваш в търсачката му ключовата дума, по която търсиш MP3 и излиза списък на намерените видео. Можеш да го изгледаш, като кликнеш на Play бутона или да го свалиш в различен MP3 формат, като кликнеш на бутона Download. Изписват се данни за файла, включително и големината му.

Програми за Windows за изтегляне на видео и аудио от Youtube

Ще разгледам две програми, които са много полезни за случая.

Първата е известната безплатна програма 4K Video Downloader

10.4kdownload

Безплатна, бърза, ефективна, адаптивна и гъвкава програма. Без реклами и допълнителен софтуер. Една от най-добрите за 2018г. Ето част от хубавите функции:

 • Голям избор от формати
 • Изтегляне на плейлисти
 • Поддържа видеоклипове с формат 3D и 360 градуса;
 • Сваля при поискване и субтитрите на видеото.

Както в повечето услуги копираш URL адреса от уеб браузъра си. Програмата е доста интелигентна и регистрира URL адреса веднага. Избираш изходен формат, качество и местоположение. Един голям плюс е възможността да се свалят и субтитрите на видеото. Можеш да избереш, ако има различни видове субтитри. При пускане на видеото, ако са в същата папка (където се свалят по премълчаване), можеш да ги възпроизведеш автоматично при желание.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-19

Сайтът на програмата има още хубави безплатни продукти:

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-20

11.Clipgrab.org

ClipGrab е безплатна супер програма за изтегляне и конвертор за YouTube, Vimeo, Facebook, Dailymotion и много други онлайн видео сайтове .
Тя преобразува изтеглените видеоклипове в MPEG4, MP3 или други формати лесно и много бързо, дори големи файлове.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-21

Онлайн услуги за конвертиране на видео  от Youtube в аудио

12.Ytmp3.cc

Първата онлайн услуга, която препоръчвам, е YTMP3 , която позволява да конвертираме видеоклипове от YouTube в 192 kbps MP3 аудио. За да го използваме, поставяме адреса на видеото от YouTube и натискаме Convert .

След това изчакваме обработката и кликваме върху бутона Download.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-7

13.Flv2mp3.by

Тук отново, със само две прости стъпки ще получиш своя mp3 от YouTube. Копирай и постави URL адреса на видеоклипа, кликни върху бутона Конвертирай. Flv2mp3 има широка гама от алтернативни формати, от които можеш да избираш: WMA lossy, AAC на Apple за Mac, DivX, mp3 и много други. Тази услуга позволява изтегляне на музика с високо качество. Включва страниците с реклами и ако това се случи, изключвай и се връщай на оригиналната страница.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-8

14.Clipconverter.cc

Безплатно приложение за конвертиране на всяко видео в познати формати. За сега поддържаните сайтове са: YouTube, Google Video, MySpace, Dailymotion, Vimeo, Metacafe, MyVideo, Veoh. Можеш бързо да конвертираш клипове от горните сайтове и да ги гледаш без проблем на мобилния си телефон. Има възможност и за превръщане на собствени видео клипове от компютъра ти в други формати – като кликнеш на Качи файл.

Как процедираме с клип от YouTube:
1. Поставяме адреса на клипа в Адрес на видеото и натискаме Продължи.
2. Избираме желания формат и правим настройките. Обикновено оригиналните настройки на видеото са добри.
3. Натискаме Старт! бутона, който е най-долу, за да започне конвертирането.
4. Това ще отнеме няколко минути. След като процесът завърши, можем да свалим вече конвертирания файл.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-9

15.Telechargerunevideo

Сайтът позволява да изтегляме видеоклипове от YouTube и да ги конвертираме в аудио във формат MP3 или в M4A много бързо и лесно.

След като прегледаме видеоклипа, който искаме да конвертираме, отиваме надолу по страницата и поставяме отметка до MP3 или M4A, после кликваме на Generate download link (ако се отвори рекламна страница, я затворяме).

След завършилата обработка кликваме на Download.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-10

16.Mp3-youtube.download

Сайтът е с много семпъл интерфейс. Има реклами.

17.Converto.io

Сайтът позволява да конвертираме видео файлове от YouTube в MP3 с една много добра функция –  ако е необходимо, задаване на началната и крайната точка (много полезна, ако, например, видеото съдържа и говорими сцени). Тази функция може да се види, кликвайки на зъбчатката горе вдясно.

От падащото меню, след поставяне на линка за конвертиране, избираме MP3 или MP4. След евентуалния избор на начална и крайна точка слизаме надолу и натискаме бутона Запази, след това кликваме върху Конвертиране и затваряме рекламната страница, която се отваря. След обработката кликваме на Изтегляне.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-12

Трикът с този инструмент е: Добави conv в URL адрес на видеото преди youtube по този начин convyoutube.com и след това Enter, за да влезеш незабавно в опциите за конвертиране в MP3, GIF или MP4.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-12

18.Youtubemp3.today

Друг сайт, който препоръчвам да се разгледа, е YouTubeMP3. Той е като „платформа“  към различни услуги. Графиката му е минималистична. След като се постави адреса на желаното видео и се кликне на Convert, излизат няколко услуги за конвертиране. Ако се кликне на малките черни букви Download video, сайтът те прехвърля на този youtubemp4.site, за да свалиш просто видеото.

Тази услуга понякога прехвърля към рекламни страници, изключвай ги и се връщай към основната.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-15

19.Vidtomp3

Един семпъл сайт, който ползвам отдавна за онлайн превръщане на видео в MP3. Преди да се кликне на Go, трябва да се постави отметка отдолу на I confirm that my use of this site is in accordance with the terms of service and all applicable laws.

20.Youtubeinmp3.in

И още един минималистичен сайт – може да свалим в MP3 и MP4 след като сме поставили линка с желания видеоклип.Как да изтегля видео или аудио от Youtube-16

21.Dirpy

Поставяш линка и кликваш Dirpy! След това имаш избор на сваляне на видео или аудио, като можеш да изрежещ само част от аудиото например. Кликваш Record. Има ограничение до 30 минутен клип за сваляне.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-18

Как да изтегля видео или аудио от Youtube на Android

Ще покажа само една апликация, която е достатъчно добра:

22.Amerigo

Amerigo е усъвършенстван браузър с File Manager и Automatic Downloader.

Основни функции:

 • Браузър с автоматично търсене на връзки;
 • История на браузъра и favorites;
 • Поддържа едновременно изтегляне и качване в облак;
 • Поддържа връзка към множество услуги в облака: Google Диск, One Drive, Dropbox;
 • Преобразува видео файлове в аудио;
 • Подобрен плейър: може да звучи и докато приложението е във фонов режим.
 • и др.

Как да изтегля видео или аудио от Youtube-13

Заключение

Предупреждение: изтеглянето на музика, защитена с авторски права от Интернет по неправомерен начин, е забранено. Това ръководство е създадено само за илюстрация. Абсолютно не е намерението ми да насърчавам пиратството и не поемам никаква отговорност за използването от четящите на съдържащата се в него информация.

Използвал ли си някоя от тези програми, или може би друга, която я няма в горния списък и си заслужава да се сподели?

Виж още: Как да изтеглим музика и видео на Android от YouTube и други сайтове

Източник на основното изображение Pixabay.com.

Ако ви е харесала публикацията, споделете я:

3 Comments

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.